Menu bar icon
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ilfov
Macuser din: 21.12.08

mi-a ramas o iconita ca o umbra sus dreapta de la antivirusul care a mers 30 zile
am sters cate ceva din prog antivirus la inceput cand nu-mi mai folosea intrucat expirase cu AppCleaner
problema e ca la deschid calcu imi apare ca un mesaj de atentionare; nu stiu cum as putea sa scap si de iconita aia ca o umbra 2 patratele suprapuse unul peste altul
cred ca AppCleaner nu a sters tot (toate fisierele sau cam asa ceva )

vezi aici

Semnătură 

MacBook 12 ” - Silver - 2017, 

iPhone 7 plus - Rosse, - 2017

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

ce antivirus? clear cache…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
poppyflo - 27 Ianuarie 2009 05:32 AM

mi-a ramas o iconita ca o umbra sus dreapta de la antivirusul care a mers 30 zile
am sters cate ceva din prog antivirus la inceput cand nu-mi mai folosea intrucat expirase cu AppCleaner
problema e ca la deschid calcu imi apare ca un mesaj de atentionare; nu stiu cum as putea sa scap si de iconita aia ca o umbra 2 patratele suprapuse unul peste altul
cred ca AppCleaner nu a sters tot (toate fisierele sau cam asa ceva )

vezi aici

Apeși tasta Command („fluturaș”, „merișor”) și apuci cu mouse-ul și tragi iconița din menu.
Ce antivirus folosiși? De ce nu spui? E secret?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ai încercat să faci click cu mouse-ul pe iconita aia?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07
Cattus Thraex - 27 Ianuarie 2009 06:20 AM

Apeși tasta Command („fluturaș”, „merișor”) și apuci cu mouse-ul și tragi iconița din menu.

Mulțam’ de pont! Asta nu știam smile

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Astfel se pot și rearanja foarte ușor iconițele din menubar…

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

RASPUNS Cattus Thraex

VEZI antivisrusul; Da am incercat si nu se poate, atunci….?? nu stiu ce sa fac ....

Intr-adevar figura cu fluturas si apoi cu Mighty Mouse merge DAR pt restul iconitelor din menu
va rog ce pot face concret ??????/

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Adica ce vrei sa faci cu restul icoanelor? Sa dispara? Vezi in System Preferences, la softul respectiv, ai o bifă care ii spune sa stea in Menu Bar.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Antivir-ul ăsta a fost dezinstalat deja? Unde l-ai instalat, caută cu spotlight dacă nu rămas ceva în urmă

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Bănuiesc că nu aşa ai făcut:

Q. How do I remove ProtectMac AntiVirus?
A. Run the Uninstaller from the disk image. The uninstaller is also located on your Mac: /Library/Application Support/ProtectMac AntiVirus/Uninstall ProtectMac AntiVirus.
Note: this application is located in the root of your boot disk, usually called ‘Macintosh HD’, and not in ~/Library/Application Support/ in your home folder.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

acuma văd că ai folosit appdelete :(

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
poppyflo - 28 Ianuarie 2009 03:28 AM

RASPUNS Cattus Thraex

VEZI antivisrusul; Da am incercat si nu se poate, atunci….?? nu stiu ce sa fac ....

Intr-adevar figura cu fluturas si apoi cu Mighty Mouse merge DAR pt restul iconitelor din menu
va rog ce pot face concret ??????/

poppyflo, de ce nu citești tu instrucțiunile de folosire a unei aplicații înainte să te apuci de lucru? Dacă nu le citești, de ce ne chinui aici cu tot felul de bazaconii? Dacă vrei să înveți apăsînd pe butoane, cum se face, chiar fără să citești, atunci fă-o. Tot ce spui tu aici sînt metode improvizate, rezultate din necitirea documentației. Tu crezi că cei care mai știu ceva din sistemul ăsta, cît de cît, au timp să reproducă modul în care tu vei fi făcut nu știu ce pași?
Serios, fără supărare, se poate învăța și așa, dacă adopți metoda asta. Dacă nu vrei să înveți, nu mai instala aplicații pe care nu le folosești și de care nu ai nevoie. Dacă ai gustul noului, atunci măcar citește documentația fiecărei aplicații.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

FARA COMENTARII
  La raspunsurile primite azi… NU m-am suparat, temperamentul meu a fost OK

Oricum multumesc tuturor, am rezolvat situatia iconitei din menu cu Spotlight apoi restart

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Excelent, bine că s-a dus. Dacă vrei un antivirus, pune clamxav, e gratuit şi îl poţi seta să stea cu ochii pe directorul în care descarci diverse chestii de pe net, sau pe directorul unde ai fişierele primite pe mail

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Cel mai bine, pentru ca tot ti-a lasat cadavre prin sistem acel antivirus, il reinstalezi si apoi il dezinstalezi cu uninstallerul propriu, dupa metoda de mai sus. Asa stii ca va dispare orice urma a lui.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5