Windows pe Power Book 1,2 ghz
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 04.04.06

Am un ibook de 12” 1,2 ghz (parca) cu vreo 2 gb de ram si 40 gb hdd - upgrade de la 30 din pricina de vin (varsat pe laptop).

Pot sa-l transform in pc - adica sa instalez windows ca unic os?

si ca sa nu ma excomunicati, mentionez ca mai am un macbook negru, care ramine favoritul, dar am nevoie de un pc pentru online tv si internet banking.

multam frumos,

adrian

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

iBook (sau PowerBook, cum e in titlu) au procesor PPC, pe care nu se poate pune Windows decat emulat cu Virtual PC, care merge foarte prost. Poti sa pui Windows (nativ sau emulat) pe MacBook, care are Intel si va merge foarte bine.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu.
Şi ca să nu o lungim, instaleaza Winddows (emulat sau nativ) pe macbook. iBookul merge numai cu Linux de PPC.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

In principiu ar trebui sa poti pune un Windows NT 4, pentru ca Windows NT 4 mergea pe Power PC. Dar e un Windows vechi si nu cred ca te coafeaza. Poti incerca, totusi.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Mă îndoiesc că are rost, îți dai seama că n-are niciun driver, nu smile? Mai bine în Virtual PC sau ceva asemănător, dar o să meargă prost.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
aramdune - 27 Ianuarie 2009 05:55 PM

In principiu ar trebui sa poti pune un Windows NT 4, pentru ca Windows NT 4 mergea pe Power PC. Dar e un Windows vechi si nu cred ca te coafeaza. Poti incerca, totusi.

Ăla era NT 3.1, unicul uindăuz și pt PPC, dar D-zeu știe cum faci rost de el acuma.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Nop. Sigur, doar de dragul diversității că deja suntem cam offtopic smile Windows NT 4 a avut şi o versiune PPC, dar nu pentru sisteme Apple ci pentru linia de servere a IBM. A mai avut versiuni Alpha şi MIPS. Pentru Alpha trebuia să apară şi o versiune Windows 2000, dar Compaq era deja cu un picior în groapă şi a oprit proiectul.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Exista un singur disc de install Windows NT 4. Acelasi pentru toate arhitecturile. IA-32, MIPS, ALPHA si PPC. Microsoft a vrut sa faca si versiunea SPARC pentru Windows NT, si chiar a facut dar pentru un singur client, ea nefiind niciodata publica. Suportul ALPHA a fost retras in Windows NT 5 beta 3, adica exact inainte de a lansa Windows 2000. Portul pe ALPHA a mai fost mentinut multa vreme insa (chiar daca nu a fost public) pentru ca a fost folosit la portarea Windows pe 64 bit pe vremea cand nu existau chipuri IA-32e (x64).

Windows inca ruleaza pe PPC astazi pe consola Xbox 360.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.10.08

sal
ce generatie e:G4,G5?pe astea ar merge leopardul
cat despre win mai bine ati faci un pc din componente, poate reusesti sa-l vinzi!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05
ady666 - 13 Aprilie 2009 07:07 PM

sal
ce generatie e:G4,G5?pe astea ar merge leopardul
cat despre win mai bine ati faci un pc din componente, poate reusesti sa-l vinzi!

Cred ca a rezolvat pana acum smile

Si omul a zis ca are un PowerBook la 1.2 - deci e un G4, ca G3 sau G5 nu are cum sa fie tongue rolleye

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

pc pentru online banking??? smile

toata lumea incearca sa se scape de rahaturile alea de pc-uri cand vine vorba de securitate si treburi serioase si tie iti trebuie pc pentru asa ceva? parallels pe macbook si windows pe el… insa te scarpini la urechea stanga cu mana dreapta…

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese