Am cautat in sectiune daca problema s-a mai pus ( daca nu am cautat bine Mea Culpa) dar nu am gasit nimic
Nu ar merge o sectiune dedicata la “comunitate” pentru “hobby”?
Si mac-userii sunt oameni cu pasiuni iar la “diverse” pur si simplu multe topicuri se ingroapa adanc.
Poate da, dar aveam oare loc?
Acum sincer-daca spre exemplu imi place si muzica, fotografia etc. pe langa dieta fructivora (a se citi supradoze de “mere”), nu este mai simplu intr-o sectiune dedicata? Unde sa poti comenta muzica, fotografia -whatever- separat?
Deocamdată discutăm la Discuții Generale despre ele - nu au fost până acum atât de multe thread-uri încât să justifice mutarea lor într-un forum separat
Chiar asa de putine nu au fost.
La prima rasfoire de (doar pe primele 15 pagini) am numarat 9 topicuri referitoare la “ce muzica…”, calatorii… , filme ... etc. (si nu cred ca le-am numarat pe toate)
De exemplu, numai la muzica am numarat 4 -“music, music ...”, “muzica rara pe i-tunes”, “cum se cheama melodia” si “ce muzica se asculta intre ...”
Intr-o sectiune dedicata ar fi mai usor de controlat/accesat.
vreau unul de role, altul de echitație, campionat de table… și yoga!
trebuie un tread de fotografie, goblenuri, creșterea copiilor, filatelie. sunt convins că și colecționarii de cutii de conserve se simt nedreptățiți…
pentru fiecare în parte există un forum sau mai multe, cred că deja pe macuser.ro se va discuta foarte puțin de mac, sau mă rog, printre altele… asta vreți?
de ce nu discutați despre mac pe un site foto?
vreau unul de role, altul de echitație, campionat de table… și yoga!
trebuie un tread de fotografie, goblenuri, creșterea copiilor, filatelie. sunt convins că și colecționarii de cutii de conserve se simt nedreptățiți…
pentru fiecare în parte există un forum sau mai multe, cred că deja pe macuser.ro se va discuta foarte puțin de mac, sau mă rog, printre altele… asta vreți?
de ce nu discutați despre mac pe un site foto?
Sa nu exageram. Am pus doar o intrebare vizavi de o sectiune (din multe altele) dedicata altor pasiuni ale utilizatorilor acestui forum.
In legatura cu a doua parte, primul exemplu care imi vine in minte este dpreview unde exista sectiune dedicata mac si nu cred ca asta face ca forumul de acolo sa devina generalist.
Ca sa ma lamuresc, tu propui o sectiune de diverse in cadrul sectiunii Diverse? Adica Hobby-uri Diverse? Si care ar fi scopul gruparii intr-o noua categorie? Zici ceva de mai usor de controlat/accesat. Nu-mi dau seama cum e mai usor de accesat intr-un subforum despre orice fel de hobby, haris duce la extrem un argument valid, de ce nu si despre nunti si mirese? Sau despre butoaie de cedru? Cat despre controlat… adminii nu controleaza subiectele de discutie. Uneori muta topicurile in sectiunea potrivita, alteori modereaza conform regulamentului. Ce vrei sa fie controlat si cum?
Macuserii mananca, dorm, calatoresc, fac sex, copii, uneori beau mult si vomita etc. Evenimentele din viata macuserilor (ca indivizi) nu sunt relevante pentru comunitatea macuser.ro . Daca viata fiecaruia e atat de interesanta, locul de impartasit experientele si pasiunile proprii e blogul, nu forumul. Macar ca organizare, daca nu din respect pentru macuserii care intra aici pentru lumea Macintosh si Apple. E totusi un forum tematic nu raspunsul la intrebarea “What is the meaning of life?”.
la “diverse” pur si simplu multe topicuri se ingroapa adanc.
Cred ca de fapt intrebarea e: “Ar fi suficient de relevanta si de interesanta o astfel de sectiune incat sa justifice crearea unui precedent, stabilirea si impunerea unui prag intre Hobby-uri si alte Diverse, astfel incat aceste topicuri sa nu se mai ingroape adanc?”.
Si cred ca raspunsul e la fel de simplu: topicurile se ingroapa adanc pentru ca nu sunt suficiente raspunsuri ale userilor (citeste interes) astfel incat sa ramana “la suprafata”. Asa functioneaza un forum. Subcategoriile sunt pentru structura, nu pentru a da importanta crescuta unor subiecte. Exceptie sunt topicurile/categoriile administrative, unde adminii vor sa atraga atentia suplimentar, asa ca “promoveaza” unele subiecte prin stickie: reguli, anunturi etc.
la “diverse” pur si simplu multe topicuri se ingroapa adanc.
Cred ca de fapt intrebarea e: “Ar fi suficient de relevanta si de interesanta o astfel de sectiune incat sa justifice crearea unui precedent, stabilirea si impunerea unui prag intre Hobby-uri si alte Diverse, astfel incat aceste topicuri sa nu se mai ingroape adanc?”.
Si cred ca raspunsul e la fel de simplu: topicurile se ingroapa adanc pentru ca nu sunt suficiente raspunsuri ale userilor (citeste interes) astfel incat sa ramana “la suprafata”. Asa functioneaza un forum. Subcategoriile sunt pentru structura, nu pentru a da importanta crescuta unor subiecte. Exceptie sunt topicurile/categoriile administrative, unde adminii vor sa atraga atentia suplimentar, asa ca “promoveaza” unele subiecte prin stickie: reguli, anunturi etc.
Cred că actualele „Diverse” se referă la „diverse despre mac-uri și/sau despre MAC OS”. Poate ar merge niște diverse pe bune, unde să scrii despre pasiuni, pisici, călătorii și orice alte prostii posibile. Bănuiesc că el se simte un urmaș al druizilor și caută un loc de desfășurare.
Cred că actualele „Diverse” se referă la „diverse despre mac-uri și/sau despre MAC OS”. Poate ar merge niște diverse pe bune, unde să scrii despre pasiuni, pisici, călătorii și orice alte prostii posibile.
Multumesc Cattus. You get my point! In legatura cu “druid-ul” raspunsul este nu !
@huk
Haide intai sa raspundem la intrebarea “suntem o comunitate de oameni care sunt mac-useri sau suntem mac-useri care intamplator sunt oameni?”.
Sa incercam o analogie:
Esti client al unui local dedicat berii. Acel local nu serveste decat bere si discutiile se poarta in general in jurul berii. Ca in orice local, chiar tematic, grupurile de oameni vor discuta despre bere dar se vor forma si “bisericute” care vor purta si alte discutii irelevante fata de subiectul “bere”.
Ce preferi:
1. Sa fii la o masa de 50 de persoane unde interlocutorii discuta (pe langa bere) despre 100 de alte subiecte -si sa strigi peste masa la clientul numarul 36 sila clientul 13 ca sa porti o discutie scurta despre altceva sau:
2. Sa existe mese de 4-5-10 persoane unde sa te poti aseza cand vrei sa vorbesti si despre altceva in afara de bere!
Oricănd pot cei 4-5-10 să se ducă la o masă separată (thread de discuție) aflată în acea sală (“Discuții Generale”). Tu aici vrei ca noi să construim un salon nou separat la restaurant care să fie doar pentru fumători (cei cu hobby-uri & vicii ca să le discute). Nu. Stați cu gașca în sala mare la o masă separată că sunteți prea puțini fumători și e ventilația bună, nu ne deranjează pe ăștialalți 100
Dupa salonul de fumatori o sa vina o propunere pentru salon pentru mame, ca nu suporta fumul si nu vor sa alapteze in sala cea mare. Apoi unul pentru fotografi, ca au nevoie de lumina speciala pentru ecranele lor glossy de mac. Si apoi pentru biciclisti.
Beraria e berarie, oamenii se aseaza langa alti oameni cu care au ceva in comun. Mie imi place zumzetul multimii in sala mare, fiecare sta la ce masa vrea sa se aseze si vorbeste cu cine are acelasi pasiuni. Unii o sa se simta stingheri, altii o sa-si sune prietenii (search si advanced search) ca sa afle la ce masa sunt… aici pe forum unii o sa citeasca de sus, fara sa fie vizibili vreodata.
Va trebui sa vii cu un motiv mai bun pentru un salon separat.
Poate am fost prea “restrictiv” cand am spus “hobby”. Scuze
Dar raman la parerea ca “generalele” au devenit putin cam prea generalizate si putina ordine pe acolo nu ar strica.
De acord, e cam varza, dar ordonarea implica reguli suplimentare (care trebuie sa fie fair) si apoi munca suplimentara. Nu ma feresc de munca, dar trebuie sa-mi dai un motiv tare bun pentru care sa-mi rapesc 20 de minute cu familia pe zi, ca sa sortez Discutii Generale in (sub)categorii…