A fost. Nu mai e. Naşpa. Dar Premiere e o soluţie relativ simplă. Nu asta căutai? A, preţul…
Caută, atunci, iMovie 06 HD.
iMovie 06 HD ar fi o solutie, am iLife 08 cu licenta dar am instalat si ilife 09, dupa care am sters si am pus la loc ilife 08. Probabil de-asta iMovieHD refuza sa se instaleze, zice ca tre sa am iLife 08.
Am sters tot, am instalat iLife08 dar aceiasi problema, nu stiu de ce, chiar voiam sa testez iMovie HD cu care n-am avut ocazia sa lucrez pana acum
Nu sunt de acord cu unii dintre voi, dar multumesc pentru reply. Apple prezinta iMovie ca solutia perfecta pentru a creea un film de vacantza dupa o camera video. E un mare bullshit indiferent cu ce fel de video am lucrat nu am vazut niciodata calitatea pe care o au demonstratiile lor pe apple.com sau la keynote. Am o camera Sony de 700 RON care filmeaza in DV ,nu filmeaza HD, aceiasi pierdere incredibila de calitate, in screenshoturile de mai sus filmuletul are aceleasi specificatii, codec, rezolutie, compresie numai ca unul e exportat din QTP si altul din iMovie, diferentele sunt aceleasi si cu informatie SD de pe camera DV, dar cum v-am mai spus iMovie pare sa strice calitatea cand adauci filmul in proiect, deja de acolo daca ii dai play full screen se vede o pierdere mare de calitate. Mie mi se pare inacceptabil, nu e bun nici pentru youtube daca ai ceva pretentii la calitate.
Cat despre setari, nu inteleg ce as mai putea sa fac, singurele setari la proiect sunt de aspect ratio, la import large si fullHD sau cum ii zice, si apoi la export unde folosesc exact ce folosesc si la QTP
Mai sapa,mai sapa si eu lucrez cu iMovie’08 si cu o camera Canon DV600 si filmarile ies aproape ca originalul,nu stiu ce setari a ifactu dar ceva ai facut pe acolo…lasa sa fie proiectul din start in DV format si mai vezi.
Daca te intereseaza am gallery pe mac.com cu cateva teste,cele nocturne se vad mai prost din lipsa luminii dar am si pe zi facute.
Cred ca am gasit soluti. Se numeste MediaEdit 3 si pare sa fie exact ce vreau
Key Features:
. • Paint directly onto the movie!
. • Supports virtually all QuickTime compatible files!
. • Unlimited media layers
. • Add video, audio and text instantly
. • Add chapter markers
. • Edit movies in HD, SD, or any size
. • Non-destructive editing
. • Multiple levels of undo
. • Live previews and background rendering
. • Capture video and audio
. • Powerful yet easy-to-use timeline
. • Resize and position clip display region
. • Comes with standard effects, filters and transitions
. • Video composition: chroma keying, matte, hard light, etc.
. • Export to iDVD, QuickTime, DV, MPEG-4 and to the web
Am o singura problema, varianta trial nu te lasa sa exporti, si parca nu imi vine sa il cumpar pana nu vad rezultatul final, chiar daca din ce scrie mai sus pare OK. In rest imi place , e super aplicatia. L-a folosit cineva care poate sa imi confirme ca nu altereaza ce incarc in el ?
Key Features:
. • Paint directly onto the movie!
. • Supports virtually all QuickTime compatible files!
. • Unlimited media layers
. • Add video, audio and text instantly
. • Add chapter markers
. • Edit movies in HD, SD, or any size
. • Non-destructive editing
. • Multiple levels of undo
. • Live previews and background rendering
. • Capture video and audio
. • Powerful yet easy-to-use timeline
. • Resize and position clip display region
. • Comes with standard effects, filters and transitions
. • Video composition: chroma keying, matte, hard light, etc.
. • Export to iDVD, QuickTime, DV, MPEG-4 and to the web
Am o singura problema, varianta trial nu te lasa sa exporti, si parca nu imi vine sa il cumpar pana nu vad rezultatul final, chiar daca din ce scrie mai sus pare OK. In rest imi place , e super aplicatia. L-a folosit cineva care poate sa imi confirme ca nu altereaza ce incarc in el ?
Eu zic rămâi pe iMovie că e foarte bun si mai citeste tutoriale nu intra asa ca musca in lapte .
Recomand cu căldură să vizitezi tutorialele de pe pagina Apple sunt format video si foarte la subiect.
Eu zic rămâi pe iMovie că e foarte bun si mai citeste tutoriale nu intra asa ca musca in lapte .
Recomand cu căldură să vizitezi tutorialele de pe pagina Apple sunt format video si foarte la subiect.
Nu mai am nici o indoiala ca iMovie e varza, am facut sute de teste. Ai auzit de non-destructive diting ? Chestia asta o fac toate softurile de 3 lei mai putin iMovie. Poate tu te grabesti cu concluziile, eum am facut un DVD de pe camera mea cu Pinnacle Studio si dupa aceiasi filmare cu iMovie, fara sa ii fac nimic, fara sa il ating, direct send to iDVD. uita-te la screenshoturile de mai sus daca vrei sa vezi cat de prost e iMovie.
Eu zic sa terminam discutia despre calitatea lui iMovie, sunt camere video HD accesibile prin toate magazinele, deci dupa parerea mea iMovie ar fi fost bun prin 1999-2000. Sa discutam despre alternative. Eu am gasit MediaEdit 3 care pare exact ce trebuia sa fie iMovie , foarte posibil sa il cumpar cat de curand
Eu astept cu interes ziua in care pe Mac se va putea face captura HD si editare nativa AVCHD cu un soft simplu, gen iMovie.
FCP e un monstru care stie si editare nativa AVCHD doar ca ai nevoie de studii de specialitate ca sa-l folosesti, in pana mea. Era atat de greu sa faca iMovie capabil de a importa AVCHD in format nativ, sa editeze si sa exporte in HD? Stau sa ma chinui cu Sony Vegas pe PC ca sa imi editez trei spanace de pe camera doar fiindca sunt 1080p…
Ce camera video ai de inregistreaza in 1080p? (sigur e “p” si nu “i”?).