Daca d3xmeister nu a reusit sa obtina o calitate mult mai buna in iMovie față de ce a postat in postul 5, atunci problema e la el pe undeva. iMovie nu e scula de soft, dar nici asa!
e clar ca iMovie nu e o app profi dar eu am scos materiale de care am fost multumit. acest montaj este filmat cu un aparat foto canon a430 in conditii de lumina extrem de slabe. Produsul exportat de imovie (m4v-ul) este mult mai OK decat ceea ce vedeti. pe youtube se vede si mai nasol.
Cu acelasi aparat dar in conditii bune de lumina a iesit din iMovie 8 acest material
una peste alta, tinand cont cu ce am filmat si de cunostintele mele aproape inexistente in acest domeniu, eu ma declar multumit si cred ca taman pt cei ca mine a fost creat imovie.
E dezamagitor ce spuneti aici. iMovie 08 a fost o mizerie (am folosit in continuare 06) si probabil ca si 09 va fi la fel. Mai rau se pare ca iDVD incepe sa fie tras pe linie moarta si din pachetul iLife ajung sa folosesc doar iPhoto. GarageBand nu l-am deschis niciodata iar iWeb am facut un site,doua dar si acolo cand mi-am dat seama ca nu poti sa scrii nici macar un rand in html l-am lasat balta.
Problema e ca termenii amator/semipro/pro sunt subiectivi. Eu am o camera DV de pe care capturez via fw (pe MB-ul vechi), editez cu iMovie HD (pun clipurile cap la cap, tai zonele mai putin reusite, pun un titlu si cateva fade-in/fade-out), apoi export in iDVD unde fac un meniu cu o poza, un titlu si un buton de play si asta e (la randare iDVD da erori stupide lipsite de orice explicatii dupa 3 ore de comprimat si trebuie sa o iau de la cap, dar in final merge). Astea sunt lucruri de amator in viziunea mea dar prevad ca in curand nu vor mai putea fi facute fara Final Cut si un soft mai profesional de DVD Authoring.
In plus, daca la filmele comerciale exista o lupta in desfasurare intre mediile fizice (dvd,bluray) si distributia digitala, eu nu vad viitorul filmelor personale de vacanta decat pe raft acasa stocate pe un mediu fizic.
A apărut iMovie’09 poate nu stiti ....e net superior si se apropie mult de programele profesionale.
Eu rămân fidel iMovie’09 se intetgrează perfect in iLife’09 si OSX,si nu am intilnit acese probleme deloc de când lucrez in iLife
E dezamagitor ce spuneti aici. iMovie 08 a fost o mizerie (am folosit in continuare 06) si probabil ca si 09 va fi la fel. Mai rau se pare ca iDVD incepe sa fie tras pe linie moarta si din pachetul iLife ajung sa folosesc doar iPhoto. GarageBand nu l-am deschis niciodata iar iWeb am facut un site,doua dar si acolo cand mi-am dat seama ca nu poti sa scrii nici macar un rand in html l-am lasat balta.
Problema e ca termenii amator/semipro/pro sunt subiectivi. Eu am o camera DV de pe care capturez via fw (pe MB-ul vechi), editez cu iMovie HD (pun clipurile cap la cap, tai zonele mai putin reusite, pun un titlu si cateva fade-in/fade-out), apoi export in iDVD unde fac un meniu cu o poza, un titlu si un buton de play si asta e (la randare iDVD da erori stupide lipsite de orice explicatii dupa 3 ore de comprimat si trebuie sa o iau de la cap, dar in final merge). Astea sunt lucruri de amator in viziunea mea dar prevad ca in curand nu vor mai putea fi facute fara Final Cut si un soft mai profesional de DVD Authoring.
In plus, daca la filmele comerciale exista o lupta in desfasurare intre mediile fizice (dvd,bluray) si distributia digitala, eu nu vad viitorul filmelor personale de vacanta decat pe raft acasa stocate pe un mediu fizic.
A apărut iMovie’09 poate nu stiti ....e net superior si se apropie mult de programele profesionale.
Eu rămân fidel iMovie’09 se intetgrează perfect in iLife’09 si OSX,si nu am intilnit acese probleme deloc de când lucrez in iLife
Stim ca a aparut, dar totusi sa nu exageram cu partea cu apropiatul de programele profesionale..
Salut.Eu am iMovie 09.M-i se pare ok.
Doar ca am o mica problema,am filmat cu o camera SONY T7,iar filmuletele sunt in format MPG si iMovie nu le poate deschide.E destul de stresant,deoarece incerc sa fac un filmulet…
Am incercat sa convertesc filmuletele in format .avi.Am reusit si se vad perfect,iMovie le poate citi,dar nu imi da si sunet la ele…
De fapt nici Final Cut Pro nu imi da sunet la filmuletele alea.Cand lee deschid cu VLC se aude sunetul…dar cand deschid cu QT nu aud nimic.
Salut.Eu am iMovie 09.M-i se pare ok.
Doar ca am o mica problema,am filmat cu o camera SONY T7,iar filmuletele sunt in format MPG si iMovie nu le poate deschide.E destul de stresant,deoarece incerc sa fac un filmulet…
Am incercat sa convertesc filmuletele in format .avi.Am reusit si se vad perfect,iMovie le poate citi,dar nu imi da si sunet la ele…
De fapt nici Final Cut Pro nu imi da sunet la filmuletele alea.Cand lee deschid cu VLC se aude sunetul…dar cand deschid cu QT nu aud nimic.
Vre o idee?
Ca să poti importa filmele pentru prelucrare in iMovie ...musai să le faci .dv ,eu cu Visuahub am făcut conversia.
oameni buni interesant ce povesti voi , eulucrez cu imovie din 2006 de cind am cumparat primul mac g5 am lucrat cu toate versiunile de la 04 pana la imovie hdeu sicer sut foarte mutumit 08 cam suck’s 09 nu l-am testa inca export si comprim fomat dvd cu el isi face treaba,ce am observat eu este ca trebe lucrat cu save as diskimage si burn directpt ca dvd-urile sunt slabe din productie .final cut expres este u soft semiprofi la alti bani iar final cut pro este superb dar la pretul lui este pe masura.un alt lucru observat nu incercati sa flositi softuri hacuite sau pirat ptr ca osx nu e windowse si nu iarta, sorry traim intr-o societate de consum totul e pe bani.( nici mie nu preami convine uneori da asta e, ....la toti n-i greu ...!)
Stai asa, ca deja inlocuiesti musai cu „in functie de calitatea dorita…”
iMovie importa si lucreaza cu MP4.
MÚSAI adv. (Pop.) 1. Neapărat, negreşit, în mod necesar. 2. (Cu funcţie predicativă) E absolut necesar, trebuie. 3. Cu insistenţă, cu încăpăţânare, morţiş. – Din magh. muszáj.
Stai asa, ca deja inlocuiesti musai cu „in functie de calitatea dorita…”
iMovie importa si lucreaza cu MP4.
MÚSAI adv. (Pop.) 1. Neapărat, negreşit, în mod necesar. 2. (Cu funcţie predicativă) E absolut necesar, trebuie. 3. Cu insistenţă, cu încăpăţânare, morţiş. – Din magh. muszáj.
Igen am inteles,am incercat mp4 si am insistat si merge…retrag “musaiul”
va rog invatati-ma sa folosesc corect imovie09
am un macmini 1.66/2Gb ram si un miglia evolution TV
fac captura mpeg4 de pe un canal (fishing & hunting)
din ceea ce rezulta vreau sa fac DVD
initial import filmul in imovie ca sa scot reclamele,selectez partile din film pe care nu le doresc si le dau delete dar ramane spatiul liber,adica ma aleg cu mai multe bucati din film,cum le unesc?ca nu m-am prins….
merci