am tot citit thread-uri dar n-am gasit ceva concret..
HDD-ul mi-a crapat si a trebuit sa-l schimb.. acum am unul gol nesincronizat inca cu iTunes.. am rezolvat treaba cu contactele si bookmarks-urile, dar nu stiu cum sa fac rost de restul de fotografii/filmulete/muzica..
- adik pozele din Photo Roll, le-am scos cu iPhoto, asta stiu, dar celelalte albume am cum sa le extrag? cele adaugate de mine prin iTunes.. am DiskAid dar nu stiu unde sa ma uit..
- pentru filmulete, n-am nici ce-a mai vaga idee.. am cum sa le scot?
- la capitolul muzica, am luat un programel FileDNA, tot din colectia celor de la DiskAid, dar care cand extrage melodiile, mi-i le redenumeste.. si la 14GB de muzica, ma enerveaza ca sunt redenumite in felul (desert rose.mp3 in loc de Sting - Desert Rose.mp3) le aveam organizate, tot..
so, concluzionand, exista un mod mai capabil de a extrage melodiile cu full name, respectiv cel din playlist (TAG-ul ei), cu tot cu filmulete si photo albums?
pt poze incearca PhoneView !
pentru muzica eu nu am gasit niciun program cu care sa scot mel din iphone in forma in care le-am bagat adica: numele melodiei in calculator era Parazitii-maraton 20cm (de ex.) si cand o luam din iphone, se numea “ASDAWDEDS.MP3”
cu FileDNA e mai bine, le scoate asa cum am mentionat anterior, dar chiar si-asa, tot nu-s multumit.. :-s
ah, si inca o intrebare..
daca reusesc sa-mi fac toate nebuniile astea, si dau sync cu macu’.. mesajele si notes? se pierd?
cu FileDNA e mai bine, le scoate asa cum am mentionat anterior, dar chiar si-asa, tot nu-s multumit.. :-s
daca reusesc sa-mi fac toate nebuniile astea, si dau sync cu macu’.. mesajele si notes? se pierd?
Nu e foarte clar ce întrebi tu, adică vrei ca, după PRIMA sicnronizare, ceea ce ai pe periferice să se ducă în mac și să nu se piardă? Sau ce vrei să faci? Important este ți-au recuperat datetele și, de acum înainte, să faci backup periodic.
Nu e foarte clar ce întrebi tu, adică vrei ca, după PRIMA sicnronizare, ceea ce ai pe periferice să se ducă în mac și să nu se piardă? Sau ce vrei să faci? Important este ți-au recuperat datetele și, de acum înainte, să faci backup periodic.
... Prin definiție, sincronizarea este un procesor de aducere la o listă comună a mai multor baze de date, în esență două (dar pot fi și mai multe). Dacă nu alegi, prima oară, ca una dintre azele de date să fie înlocuită de cealaltă (overwrite), atunci nu ai cum pierde nimic. Eu unul salvez periodic și Address Book separat, ca export al bazei de date. În cel mai rău caz, pot pierde cîteva intrări recente, nu toate datele.
deci clearly este o problema de comunicare aici.. Cattus din White Pond ).. ce ziceam eu este ca am un hard disk nou, gol si un iphone sincronizat cu itunesu de pe hard disku vechi.. acum, ca sa imi pot sincroniza telefonul, trebuie ca itunesu sa stearga tot continutul telefonului si sa il sincronizeze cu aceasta biblioteca itunes.. are u guys with me so far?
intrebarea mea este: exista vreo posibilitate de a-mi recupera datele in stare cat se poate de intacta din telefon? poze, mesaje, etc? pentru cei care se grabesc sa raspunda, cititi si mesajul initial ca sa vedeti la ce ma refer..
@luci - cand dai sync, normal ca-ti afecteaza si sms si notes, pentru ca iti creaza un backup la ele, astfel incat atunci cand dai restore la telefon si-ti reinstaleaza softwareu, cand intri in mesaje si in notes, ele sunt inca acolo, nu? unde crezi ca le salveaza? in norisor?
deci clearly este o problema de comunicare aici.. Cattus din White Pond ).. ce ziceam eu este ca am un hard disk nou, gol si un iphone sincronizat cu itunesu de pe hard disku vechi.. acum, ca sa imi pot sincroniza telefonul, trebuie ca itunesu sa stearga tot continutul telefonului si sa il sincronizeze cu aceasta biblioteca itunes.. are u guys with me so far?
intrebarea mea este: exista vreo posibilitate de a-mi recupera datele in stare cat se poate de intacta din telefon? poze, mesaje, etc? pentru cei care se grabesc sa raspunda, cititi si mesajul initial ca sa vedeti la ce ma refer..
@luci - cand dai sync, normal ca-ti afecteaza si sms si notes, pentru ca iti creaza un backup la ele, astfel incat atunci cand dai restore la telefon si-ti reinstaleaza softwareu, cand intri in mesaje si in notes, ele sunt inca acolo, nu? unde crezi ca le salveaza? in norisor?
Netrăind asemenea clipe intense de emoții ca tine, avînd – deocamdată – grijă să-mi salvez pe 1-2-3 suporturi datele esențiale, nu pot reproduce întru totul ceea ce spui (nici nu doresc ), dar mă întreb de ce, dacă tot ai recuperat glorios datele de pe discul vechi, de ce nu le pui direct în discul nou, verifici să vezi dacă e OK, le mai salvezi o dată-de două ori, apoi faci sync.
Dacă, prin pașii avuți în vedere, urmează o readucere la zero a bazei de date din telefon, e clar ce urmează, nu? Ca atare, vezi mai sus.
@ cattus - ai foarte mare dreptate cu ce spui, dar n-am mentionat nicaieri ca am recuperat datele de pe HDDu’ vechi.. daca le recuperam, nu mai era atata bataie de cap.. la cea mai ieftina firma pe care am gasit-o, te costa intre 100-450 de euro recuperarea de date, in functie de damage-ul HDD-ului…
cand o sa fac rost de banii aia, o sa il repar..
pana una alta, am rezolvat-o in principiu.. uitasem ca PhoneView are atatea functii si optiuni. Mi-am putut copia muzica inapoi, ce-i drept, numele fiind doar “Desert Rose.mp3” in loc de “Sting - Desert Rose.mp3” cum o aveam initial, dar e mai bine.. am recuperat filmuletele, mesajele (iti creaza un backup) si Notes. Calendarul si agenda le salvezi direct cu Macu’..
singura problema este la albumele de poze, nu cele din Camera Roll, pentru ca daca incerci sa le copiezi pe toate, nu reusesti, le redenumeste ciudat si nici nu le pune extensia.. in fine, asta sa fie marea problema..
thx guys!