1 din 2
1
“custom” crop marks în InDesign CS3?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.05.07

salutare. un client franțuzesc mi-a cerut crop-marks-urile în a cincea culoare și în overprint într-un PDF generat de InDesign CS3. există așa ceva? se poate în InDesign CS3?
dau mai jos textul clientului, în limba lu’ Ludovic Cruchot, că poate n-am înțeles io care-i treaba:

La forme de découpe doit être traitée en 5e couleur et en surimpression et ne doit pas faire partie du noir.

vreo idee? mulțam!

Semnătură 

iMac (27”, i7 + 1TB LaCie d2 Quadra)
MacBook Pro (Intel Core2 Duo 2.4GHz, 4GB RAM, 320GB Seagate Momentus 7200.3 HDD + 320GB WD Passport + 1TB WD My Book Mirror Edition)
iPod Video 5G 80GB
iPhone 3G, 16GB, white (orange)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

Forma de ștanță (decupare) trebuie să fie ca o a 5-a culoare și cu “overprint” și nu trebuie să facă parte din planul de negru.

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

fanțuzul zice de ștanță, nu de cropmarks
faci ștanța in culoare pantone, cu overprint, si denumesti culoarea “gabarit”
ideal ar fi să fie și pe un layer separat, layer care să se cheme la fel -gabarit

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

păi mulțam din nou pentru răspunsurile rapide, atâta numa’ că nu știu de unde să dau culoarea ștanței în InDesign CS3… de unde-o dau?

Semnătură 

MacBook Pro (Intel Core2 Duo 2.4GHz, 4GB RAM, 320GB Seagate Momentus 7200.3 HDD + 320GB WD Passport + 1TB WD My Book Mirror Edition)
iPod Video 5G 80GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Iti alegi o culoare Pantone sau creezi tu una. E simplu. Poate sa fie orice culoare, numai sa aiba calitatea spot.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

Window/Swatches sau tasta F5 (dacă nu vezi paleta de swatches)

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

eh, știam io de unde să dau unui obiect o culoare, spot sau nu. numai că io nu văd în layout-ul meu nici o ștanță, alea apar când bifez ce trebe în fereastra de export PDF, deci n-am ce obiect să selectez și să colorez. acuma, intuiesc io bine și voi îmi sugerați să creez io aceste ștanțe? sau chiar sunt în ceață?

mulțam pentru răbdare

Semnătură 

iPod Video 5G 80GB

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

De ce sa creezi stanta (adica cropmarks-urile)? Pdf-ul nu face asta bine si singur? Daca e stanta e registration, va avea atitea valori cite culori de baza ai.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

e clar, nu reușesc să fiu suficient de clar :-( mai încerc o dată: după ce termin de făcut layout-ul nu am nici un crop mark în el. ze crop marks apar numai în PDF-ul exportat. deci io cui dau spot colour în InDesign? într-adevăr, PDF-ul face foarte bine singur asta, însă ze crop marks din PDF nu-s spot colour, nici Pantene nici altceva - sunt negre, adică exact ce nu vrea ze client. acuma, în layout-ul de l-am făcut, cum fac io să colorez ze crop marks, de vreme ce nu le văd?

( nici franțujii nu m-au lămurit ce trebe să fac, așa că le-am trimis pachet layout-ul să-l facă ei cum știu. rămâne însă nelămurirea mea, pentru care sper la un “iegzâstă o esplicație!” grin )

Semnătură 

iPod Video 5G 80GB

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
andreiard - 03 Februarie 2009 02:46 AM

e clar, nu reușesc să fiu suficient de clar :-( mai încerc o dată: după ce termin de făcut layout-ul nu am nici un crop mark în el. ze crop marks apar numai în PDF-ul exportat. deci io cui dau spot colour în InDesign? într-adevăr, PDF-ul face foarte bine singur asta, însă ze crop marks din PDF nu-s spot colour, nici Pantene nici altceva - sunt negre, adică exact ce nu vrea ze client. acuma, în layout-ul de l-am făcut, cum fac io să colorez ze crop marks, de vreme ce nu le văd?

( nici franțujii nu m-au lămurit ce trebe să fac, așa că le-am trimis pachet layout-ul să-l facă ei cum știu. rămâne însă nelămurirea mea, pentru care sper la un “iegzâstă o esplicație!” grin )

DOOOOMNEEEEEEEEEEEEE Crop marks NU sint negre! NU sint negre!
Sint culorile esentiale, care vor fi folosite in tipografie pentru reglarea placilor, supratpuse! Ele sint formate din culorile cu intensitate 100%, folosite pt tiparirea documentului.
Ia uita-te cu separations bifat in Acrobat. Ai sa te lamuresti!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ca sa intelegi: crucea din mijlocul documentului e REGISTRATION, nu neagra. Iata cum sa vezi compozitia culorilor.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si documentul propriu zis.

Fișiere atașate
Exemplu.pdf  (Dimensiune Fişier 5 - Downloads: 89)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

buun, mulțumesc pentru (i)luminare! acum am înțeles mai bine ce-i cu “Registration”. dar pe crop marks tot nu am de unde să le iau în InDesign ca să le fac spot colour smile) ceva-mi scapă, dar am să dorm pe ele și de dimineață pun pariu c-or să-mi vină și ideile grin

Semnătură 

iPod Video 5G 80GB

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

N-ai ce face, trebuie să pui tu manual crop marks în culoarea pe care o vrea franțuzul. Faci layout-ul mai mare astfel încât să încapă bleed-ul și crop marks-urile și te dai la pus liniuțe de 0.25 pt la colțuri.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

aha! deci să fie până la urmă ce bănuisem io? grin dar de ce ar cere tipografia așa ceva? de vreme ce un soft să-i zicem ‘standard’ le face Registration. mă rog, cred că merg prea departe cu întrebările pentru seara asta. mulțam Tudore!

Semnătură 

iPod Video 5G 80GB

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Vezi că există scripturi care pun crop marks automat în jurul unui obiect. Ca de exemplu ăsta:
http://www.adobe.com/cfusion/exchange/index.cfm?event=extensionDetail&extid=1046331

EDIT: Dacă ai CS3 sau CS4 atunci ai deja instalat un script de crop marks. Vezi în panelul de Scripts, e foarte mișto.

[ Modificat: 03 Februarie 2009 06:48 AM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

1 din 2
1

‹‹ Adobe UI Gripes      Convertor PPT ››