2 din 2
2
“custom” crop marks în InDesign CS3?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.05.07

văzut, interesant! încă o dată mulțam Tudore!

Semnătură 

iMac (27”, i7 + 1TB LaCie d2 Quadra)
MacBook Pro (Intel Core2 Duo 2.4GHz, 4GB RAM, 320GB Seagate Momentus 7200.3 HDD + 320GB WD Passport + 1TB WD My Book Mirror Edition)
iPod Video 5G 80GB
iPhone 3G, 16GB, white (orange)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
andreiard - 03 Februarie 2009 02:46 AM

e clar, nu reușesc să fiu suficient de clar :-( mai încerc o dată: după ce termin de făcut layout-ul nu am nici un crop mark în el. ze crop marks apar numai în PDF-ul exportat. deci io cui dau spot colour în InDesign? într-adevăr, PDF-ul face foarte bine singur asta, însă ze crop marks din PDF nu-s spot colour, nici Pantene nici altceva - sunt negre, adică exact ce nu vrea ze client. acuma, în layout-ul de l-am făcut, cum fac io să colorez ze crop marks, de vreme ce nu le văd?

( nici franțujii nu m-au lămurit ce trebe să fac, așa că le-am trimis pachet layout-ul să-l facă ei cum știu. rămâne însă nelămurirea mea, pentru care sper la un “iegzâstă o esplicație!” grin )

rezolvarea era asa de simpla…
omul din franta nu stie ce trimiti tu
si atunci, el a dat specificatiile clare, si generice, la fel ca alte tipografii din romania:
stanta se pune overprint, la culoare speciala
DACA ai o stanta - daca nu, atunci normal ca nu pui
in ce ti-a zis francezul, nu se pomeneste de cropmarks, care sunt ALTCEVA decit forma de decupaj, adica stanta…
niciodata, nicaieri, cropmarkurile nu se dau la alta culoare decit registration

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Care-i echivalentul în limba engleză pentru “ștanța” asta, ca să pricep și eu despre ce vorbești? smile
(of,of, globalizarea asta…)

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator

de obicei, die-cut
exact ce zice si francezul - forma de decupare

adica acele forme care se taie dintr-o singura actiune
wink

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator

se mai foloseste, in engleza, emboss sau punch - dar mai rar

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Aaaaa… die-cut. Dacă omul are nevoie de die-cut, atunci într-adevăr se schimbă povestea. Crop marks sunt altceva.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member

păi io de-aia dădusem la-nceput textul clientului în original, ca să înțeleg ce vrea de la mine. docomentul are niște mark-uri de îndoire, care sunt negre (nu Registration). ideea e că de la ei am primit documentul, io doar am modificat chestii prin conținut. din câte știam io, ștanța conține mai multe feluri de “cuțite” (nu știu cum se cheama ele generic), dintre care io am întâlnit doar de îndoire (benduire?) și de tăiere. prin “forme de découpe” am înțeles crop marks și abia acum m-a contrazis cineva direct grin

acu e mai clar, vă remerciez tuturor pentru asta grin

Semnătură 

MacBook Pro (Intel Core2 Duo 2.4GHz, 4GB RAM, 320GB Seagate Momentus 7200.3 HDD + 320GB WD Passport + 1TB WD My Book Mirror Edition)
iPod Video 5G 80GB

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator

chestiile de îndoire - big / biguri - se scot în bleed daca nu ai ștanță - de exemplu la un pliant a4 folduit în trei părți
sau se lasă cu linie punctată (întreruptă) atunci cînd sunt parte din ștantă - de exemplu la o mapă de carton cu o formă oarecare

cel mai bine e să ceri, înainte de a te apuca de muncă, condițiile tehnice de predare a documentului în tipografie
uite aici un exemplu
wink

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member

foarte fain frumos! mulțumesc și vă mai chinui și-altă dată tongue laugh

Semnătură 

iPod Video 5G 80GB

2 din 2
2

‹‹ Adobe UI Gripes      Convertor PPT ››