:( cred ca mai bine nu puneam intrebarea. Anyway. Am deschis si eu un document facut cu TextEdt de 4 KB cu word si am dat save….....are 29 kb. Apoi l-am deschis in Pages cu preview inclus…...are 76 de kb, iar apoi l-am salvat fara preview inclus si are 60 de kb. De unde reiese ca nu este asa de mare preview-ul….......Inca o data era doar o curiozitate a mea….....Anyway, multumesc de raspunsuri
... imi place rau Mac’ul.. dar asta nu conteaza, stim cu totii ca de’aia ne’am luat.. am totusi o problema pe care nu stiu sa o rezolv… (printre alte sute dar imi mai dau ceva timp sa invat, incepator fiind)
In “Word” (pentru Mac desigur), cand scrii o propozitie.. etc, dupa ce pui punct la sfarsit de rand si spatiu, sau la capat de rand cand incepi un document nou, wordul face prima litera din cuvantul de inceput majuscula.
In “Pages”... nu se prea intampla asta… (cel putin nu la mine)... Nu mi’e lene sa apas shift ca sa fac o litera mare, dar ar fi mult muuuult mai comod si mai rapid sa transforme prima litera de dupa punct si spatiu in MAJUSCULA…
Vre’o idee… vre’o setare… multumesc !
PS: Va rog, nu’mi recomandati sa scriu in word, imi plac programele strict Mac si prefer Pages…
In “Word” (pentru Mac desigur), cand scrii o propozitie.. etc, dupa ce pui punct la sfarsit de rand si spatiu, sau la capat de rand cand incepi un document nou, wordul face prima litera din cuvantul de inceput majuscula.
In “Pages”... nu se prea intampla asta… (cel putin nu la mine)... Nu mi’e lene sa apas shift ca sa fac o litera mare, dar ar fi mult muuuult mai comod si mai rapid sa transforme prima litera de dupa punct si spatiu in MAJUSCULA…
Vre’o idee… vre’o setare… multumesc !
PS: Va rog, nu’mi recomandati sa scriu in word, imi plac programele strict Mac si prefer Pages…
Da, în word setarea asta este default, cred, și se debifează în setări. Eu, dacă e să scriu pe Word în Windows (că n-am încotro, sînt undeva etc.), debifez asta, deoarece îmi bagă literă mare după o abreviere de tip etc. care nu totdeauna trebuie să aibă majusculă după ea.
Toate setările unei aplicații se fac în Preferințe sau cum s-o numi la fiecare aplicație.