Pentru mama ăsta ar fi motivul să-și scoată xp-ul din mașina virtuală, să ramână doar cu iMac-ul cum trebuie el folosit, nu struțocămilă.
Mi se pare ilogic ca cel mai bun sistem pentru nespecialiști în calculatoare să necesite limba engleză - păi cei care știu limba engleză știu deja TOȚI să foloseasca un calculator în engleză.
Și, să nu uităm, Microsoft deja are tot în romănâ - deja nu mai e optională treaba - asta dacă chiar se dorește să se vândă catre oamenii normali din România.
Și, ca să o spunem pe aia dreaptă, o localizare nu înseamnă un efort titanic. E el localizat Linux ... 
Rămâne ce e drept problema e că Mac-urile sunt cu mult mai scumpe față de cât dă un user normal din România pe un sistem home. 
Pentru a-i schimba pe români din acest obicei de a folosir doae engleza însă trebuie impusă limba română la nivel de școală. Adica la clasele 1-12 doar sisteme de operare în romănâ. Prin lege, că suntem în România!
Apoi este sarcina fiecărui producător sa-și adjudece această piață.
Aha, și românii au avut dreptate, dacă nu te poți dispensa total de engleză în utilizarea de tip home, n-are rost.