7 din 7
7
Localizarea in romana a Mac OS X (IRIS)
  [ Ignoră ]   [ # 91 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

Nicio problema. Am inteles, tre sa mi fac timp sa vad keynote ul de la sibiu..

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 92 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.12.06

Pentru mama ăsta ar fi motivul să-și scoată xp-ul din mașina virtuală, să ramână doar cu iMac-ul cum trebuie el folosit, nu struțocămilă.

Mi se pare ilogic ca cel mai bun sistem pentru nespecialiști în calculatoare să necesite limba engleză - păi cei care știu limba engleză știu deja TOȚI să foloseasca un calculator în engleză.

Și, să nu uităm, Microsoft deja are tot în romănâ - deja nu mai e optională treaba - asta dacă chiar se dorește să se vândă catre oamenii normali din România.

Și, ca să o spunem pe aia dreaptă, o localizare nu înseamnă un efort titanic. E el localizat Linux ... smile

Rămâne ce e drept problema e că Mac-urile sunt cu mult mai scumpe față de cât dă un user normal din România pe un sistem home. smile

Pentru a-i schimba pe români din acest obicei de a folosir doae engleza însă trebuie impusă limba română la nivel de școală. Adica la clasele 1-12 doar sisteme de operare în romănâ. Prin lege, că suntem în România!
Apoi este sarcina fiecărui producător sa-și adjudece această piață.

Aha, și românii au avut dreptate, dacă nu te poți dispensa total de engleză în utilizarea de tip home, n-are rost.

Semnătură 

iMac, hackintosh quad core

[ Ignoră ]   [ # 93 ]
Rank
Newbie
Din: Oslo
Macuser din: 18.02.09

Astept de mult traducerea OS X in limba romana, nu credem ca o sa se intample! grin Eu personal nu am sa o folosesc, insa pentru parintii mei inseamna o mare sansa de a descoperi ceva nou la batranete. Cand in sfarsit am reusit sa-i conving ca un computer + internet ar fii ceea ce le trebuie, nu as vrea in nici un caz sa-i descurajez introducandu-i in lumea “PC-Windows+div. probleme” de care dealtfel nici nu am habar. Pana acum am reusit sa “convertesc ” 3 persoane peste 70 de ani sa foloseasca mac, si se pare ca argumentul forte este folosirea sistemului operativ in limba materna combinata cu “user-friendly system”.
Stie cineva cand ar fii vre-o sansa pentru lansare?

Semnătură 

If you ever need a helping hand, you’ll find one at the end of your arm.

[ Ignoră ]   [ # 94 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Renata - 18 Februarie 2009 08:31 PM

Astept de mult traducerea OS X in limba romana, nu credem ca o sa se intample! grin Eu personal nu am sa o folosesc, insa pentru parintii mei inseamna o mare sansa de a descoperi ceva nou la batranete. Cand in sfarsit am reusit sa-i conving ca un computer + internet ar fii ceea ce le trebuie, nu as vrea in nici un caz sa-i descurajez introducandu-i in lumea “PC-Windows+div. probleme” de care dealtfel nici nu am habar. Pana acum am reusit sa “convertesc ” 3 persoane peste 70 de ani sa foloseasca mac, si se pare ca argumentul forte este folosirea sistemului operativ in limba materna combinata cu “user-friendly system”.
Stie cineva cand ar fii vre-o sansa pentru lansare?

Foarte mult nu mai e, dar nu de la IRIS va veni soluția. Dacă era să vină de acolo, ar fi venit mai de mult.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 95 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: dămăroaia

să sperăm că va fi la noua versiune de sistem… și nu o să moară acolo

[ Ignoră ]   [ # 96 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 19 Februarie 2009 04:25 AM

să sperăm că va fi la noua versiune de sistem… și nu o să moară acolo

Dacă e să fie, va fi Snow Leopard. Apple – oficial – nu face localizări la jumatea drumului. sînt însă prin Ungaria, Cehia etc. entuziaști care fac localizări la un timp după lansarea versiunii oficiale și țin ritmul, dacă e cazul, cu update-urile. Teoretic, se poate lansa o localizare „beta” la nivelul 10.5.6, să se testeze pulsul. De vreme ce s-a făcut pînă acum s-a făcut mai degrabă „pe șest”, nu văd cum s-ar modifica ceva acuma. Timp ar fi, planuri coerente nu sînt. Este și o muncă ingrată, în care autorul va avea parte de palme și de sudalme, nu de laude.
Românii se pricep de minune la geopolitică, la filosofia culturii, la alte lucruri mărețe, la filosofia germană, de ex…. e mult mai greu în concretul cotidian, cu gropile din asfalt și cu spațiile verzi.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 97 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

S-a despicat și mutat în țarcul .RO

[ Ignoră ]   [ # 98 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 05 Februarie 2009 09:44 PM

smile smile
iris?...
traducerea e facuta in bulgaria, nu?

Am deja bănuiala că e făcută la Cupertino, s-au lămurit și ei cum gestionează localnicii chestiunea.

Semnătură 

7 din 7
7

‹‹ open with      automatic login ››