CANARIS - 06 Februarie 2009 08:25 PM
Haa, am găsit ceva! Încă nu știu cum se folosește sau dac-o să pot face exact ce vreau, dar e un pas înainte.
Pages (ca, de altfel, și Nisus, Mellel, Word, OpenOffice etc.) știe așa ceva. Toate setările le ai în panoul paginii: different odd/even, insert break, another style etc. Problema cu pagina albă se rezolvă prin inserarea unui alt stil de pagină și debifarea opțiunii că va prelua automat stilul precedent. În toate procesoarele de text e la fel. Problema ta se face prin Insert paragraph break, iar paragrafului următor îi tai header/footer sau îi pui alt header/footer (poate fi o singură pagină).
Eu nu-ți recomand lucrul într-un document-mamut, orice carte se face pe capitole; înainte de paginare, faci un template și începi numerotarea de la pagina dorită (se poate seta să înceapă pe stînga sau pe dreapta sau numai pe dreapta, adică pe impar). În acest fel, capitolele vor fi identice. Cu puțin exercițiu înveți repede.
Pages mi se pare, din acest punct de vedere, un procesor avansat, spre DTP. Nu lucrez cu Pages, deoarece nu suportă diacritice suprapuse, aici Nisus și, parțial, Mellel dau lecții. Și iCalamus e mai bun aici decît InDesign și decît Xpress. Dacă Pages ar suporta și diacritice suprapuse, ar fi colosal, într‑adevăr un procesor mirific. Dar ar fi prea frumos, se pare. Sincer, nu pricep cum TextEdit poate face așa ceva, iar Pages nu. Ciudat.