Ce substanțe/soluții/metode îmi recomandați pentru “reînfrumusețarea” unei carcase de calculator din plastic colorat ?
Am achiziționat de curând de la un comerciant de echipamente S/H niște calculatoare cu carcase de plastic colorat care se pare ca au fost azvârlite într-un camion de-a valma cu PC-uri și acuma nu arată deloc prezentabile - pe lângă multele zgarieturi sunt zone în care s-a luat vopseaua alba de pe PC-urile cu care s-au frecat si a intrat în textura plasticului. De vopsea am scapat pe una din carcase folosind burete de vase & axion dar s-a mătuit un pic plasticul acolo unde am frecat mai tare.
- Cu ce știți voi că se poate curăța plasticul mai bine de vopsea ?
- Ce soluție aș putea folosi sa “îi dau față” plastic-ului mătuit ?
Sergiu, eu folosesc pentru a curata carcatsele din plastic (scuze pentru reclama) CIF Crema….curata orice! Eu numai cu asta imi curat calculatoarele! Chiar si LCD-ul pictat pe fata mea cu un marker tot cu el am scapat cind credeam ca nu se mai poate face nimic! Si partea cea mai misto este ca nu matuiesti si nici nu “ingelbeneste rufele”
Substantele respective sunt foarte scumpe per cantitate. La cateva sute de mii un tubuletz ajunge pentru lustruit cateva ecrane de telefon - nu metrii patrati de carcasa.
Cif crema e si el un pic abraziv.
Tiner-ul pentru vopsea nu curata vopseaua aia neam.
Gazul Lampant nu curata dar in schimb ii “da fatza” plastic-ului (trebuie lasat o zi la aerisit deoarece puteeee).
Mai incerc si alte substante si va spun