instalare osX si win
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Neverland-RO
Macuser din: 04.01.09

Salutare . Vreu sa instalez mac osX din nou cu partiție,paralel descktop cu xp .
Se poate instala în acestfel,pentru că acum îl am instalat leopartd si xp prin camp boot , si nu vreu sa mai salvez mereu date asa ca să am o partitie pt documente si etc.

Semnătură 

Deschide fereastra și culege mărul !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

E destul de neclar ce ceri tu acolo (deh, graba). Deci ai o partiție, dar vrei din nou cu partiție (?). Și nu mai vrei să salvezi mereu date? Dar cum să ai documente fără a le salva? Și etc. ăla la ce se referă (pentru că etc are valoare de “și restul”)? Dar bănuiesc că vrei să întrebi dacă poți scăpa de partiția făcută cu BootCamp. Și mai cred că vrei să știi dacă poți recupera spațiul.
Da. Instalezi Parallels sau VMWare, apoi instalezi windows, updatezi intern, apoi pui tot ce-ți trebuie. La sfîrșit, ștergi partiția de windows cu BootCamp și gata. Sau, cu DiskUtility, reformatezi partiția de win într-una de mac. Nu te sfătuiesc să preiei în cele două emulatoare datele de pe partiție, pentru că, la ștergere, ai să pierzi tot.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
gabizip - 11 Februarie 2009 12:05 AM

Salutare . Vreu sa instalez mac osX din nou cu partiție,paralel descktop cu xp .
Se poate instala în acestfel,pentru că acum îl am instalat leopartd si xp prin camp boot , si nu vreu sa mai salvez mereu date asa ca să am o partitie pt documente si etc.

Poți fi coerent: ce ai acuma? cum vrei să ai? cum vrei să instalezi? ce salvezi și ce nu-ți place? cum ai dori să salvezi ca să-ți placă?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Neverland-RO
Macuser din: 04.01.09

Acum pe macbook este instalat mac pe o paritie si win pe alta partitie de 20 gb.
Întrebarea este daca pot instala mac os cu doua partiti adica sa sterg win dupa care daca pot instala win emulat?
Daca pot face backup la mac si unde pot pune un folder in care am documente cu care lucrez, se poate pune in a doua partitie de mac si sa pot lucra din ea cu win emulat?
Multumesc

Semnătură 

Deschide fereastra și culege mărul !

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

Fă o singură partiţie, pune mac os x pe ea, apoi pune wmvare fusion şi pe asta pun windows. WMvare îţi fa crea un director “virtual machines”, în care poţi pune date etc, ce vor fi văzute şi de mac os şi de win.
Fă backup pentru date înainte pe ceva extern.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
gabizip - 12 Februarie 2009 05:52 AM

Acum pe macbook este instalat mac pe o paritie si win pe alta partitie de 20 gb.
Întrebarea este daca pot instala mac os cu doua partiti adica sa sterg win dupa care daca pot instala win emulat?
Daca pot face backup la mac si unde pot pune un folder in care am documente cu care lucrez, se poate pune in a doua partitie de mac si sa pot lucra din ea cu win emulat?
Multumesc

Of, of… e greu cu exprimarea asta. Deci ai MAC OS X pe partiția cea mare și un windows pus, probabil prin Boot Camp, pe a doua partiție. Ca să rulezi win emulat în MAC OS X, poți rula și din partiția deja creată de Windows, emulatoarele în văd și rulează frumos (acuma nu știu dacă toate, dar cert Parallels, parcă, mereu le încurc, știe asta).
Mai departe tot nu pricep:
- „Întrebarea este daca pot instala mac os cu doua partiti adica sa sterg win dupa care daca pot instala win emulat?” Ți-am răspuns. Sfatul meu este să nu ștergi Windows instalat nativ, merge mult mai repede decît emulat. Dacă ții neapărat, partiția de Windows o ștergi tot cu Boot Camp. Reține că BC nu rulează, adică nu face partiția, dacă discul e prea defragmentat. Ca atare, e bine să-l folosești în timp rezonabil de scurt după instalarea sistemului.
- „Daca pot face backup la mac…”. Da, sigur, așa și trebuie. Backup-ul se face TOTDEAUNA pe alt suport, un disc extern și/sau DVD, că nu faci nimic cu un backup pe același disc care, la o adică, pică într-o zi, faci backup degeaba.
- „unde pot pune un folder in care am documente cu care lucrez, se poate pune in a doua partitie de mac si sa pot lucra din ea cu win emulat?”. Care a doua partiție? Parcă ziceai că vrei să ai numai una și win emulat? Și cum adică „sa pot lucra din ea cu win emulat”, adică din partiția aia instalată de emulator? Sau ce D-zeu vrei să spui?

Frate, dar ești rău cu exprimarea. Aș deduce, deși nu-s sigur, că vrei să ștergi partiția cu Windows nativ și să ai Windows numai emulat. Asta vrei? Dacă da, nu vrei bine, deși unii m-ar contrazice. Dacă ai nevoie și de Windows, lasă-l așa cum e, dacă merge bine, și emulează-l din MAC OS X pt nevoi curente. Dacă ai nevoie de un Windows mai rapid, faci reboot în Windows nativ.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…