gabizip - 12 Februarie 2009 05:52 AM
Acum pe macbook este instalat mac pe o paritie si win pe alta partitie de 20 gb.
Întrebarea este daca pot instala mac os cu doua partiti adica sa sterg win dupa care daca pot instala win emulat?
Daca pot face backup la mac si unde pot pune un folder in care am documente cu care lucrez, se poate pune in a doua partitie de mac si sa pot lucra din ea cu win emulat?
Multumesc
Of, of… e greu cu exprimarea asta. Deci ai MAC OS X pe partiția cea mare și un windows pus, probabil prin Boot Camp, pe a doua partiție. Ca să rulezi win emulat în MAC OS X, poți rula și din partiția deja creată de Windows, emulatoarele în văd și rulează frumos (acuma nu știu dacă toate, dar cert Parallels, parcă, mereu le încurc, știe asta).
Mai departe tot nu pricep:
- „Întrebarea este daca pot instala mac os cu doua partiti adica sa sterg win dupa care daca pot instala win emulat?” Ți-am răspuns. Sfatul meu este să nu ștergi Windows instalat nativ, merge mult mai repede decît emulat. Dacă ții neapărat, partiția de Windows o ștergi tot cu Boot Camp. Reține că BC nu rulează, adică nu face partiția, dacă discul e prea defragmentat. Ca atare, e bine să-l folosești în timp rezonabil de scurt după instalarea sistemului.
- „Daca pot face backup la mac…”. Da, sigur, așa și trebuie. Backup-ul se face TOTDEAUNA pe alt suport, un disc extern și/sau DVD, că nu faci nimic cu un backup pe același disc care, la o adică, pică într-o zi, faci backup degeaba.
- „unde pot pune un folder in care am documente cu care lucrez, se poate pune in a doua partitie de mac si sa pot lucra din ea cu win emulat?”. Care a doua partiție? Parcă ziceai că vrei să ai numai una și win emulat? Și cum adică „sa pot lucra din ea cu win emulat”, adică din partiția aia instalată de emulator? Sau ce D-zeu vrei să spui?
Frate, dar ești rău cu exprimarea. Aș deduce, deși nu-s sigur, că vrei să ștergi partiția cu Windows nativ și să ai Windows numai emulat. Asta vrei? Dacă da, nu vrei bine, deși unii m-ar contrazice. Dacă ai nevoie și de Windows, lasă-l așa cum e, dacă merge bine, și emulează-l din MAC OS X pt nevoi curente. Dacă ai nevoie de un Windows mai rapid, faci reboot în Windows nativ.