Imagini in tabel—>pages sau numbers, oricare
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad Romania
Macuser din: 21.01.07

Va salut!

Ma interesaza sa imi fac un tabel, al carui cap contine: prima coloana imagini iar restul descrierile imaginilor.
Ceea ce vreau e ca rindurile sa fie de dimensiune fixa(3cm), iar imaginea sa fie vizibila in totalitate.Raportul lungime inaltime variaza(mult) de la o imagine la alta.
Am reusit, folosind imaiginile ca cell background.Dar dezavantajul e ca nu pot modifica marimea(in Mb) pozei.Ceea ce ma dezavantajeaza la trimiterea pe mail.
Un tabel care contine 40 de imagini va fi indecent pentru mail.
In pagespot reduce marimea pozelor prin -reduce image filesize.Dar dezavantajul e ca ori imi trunchiaza imaginea, ori imi modifica inaltimea rindului.

dupa cum probabil observati, sint cam habarnist in programe office.

vreo incurajare?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

fă in programul pe care=l cunoști, apoi faci un PDF ca să trimiți pe mail
wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

pentru cit vreau eu, stiu sa lucrez cu amindoua.Dar exportul in pdf e si el foarte mare.la un fisier de 12mb(7-8imagini) imi face pdf-ul minim 6mb.
mi-am prins urechile cu povestea asta a imaginilor netrunchiate+rindul cu inaltime fixa.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

deschizi pdf-ul cu Adobe Acrobat si te duci in meniu la Document -> reduce file size…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Acrobat??? NUUUUUU!!!!

Iei PDFul mare si ii dai save as… iar la Filter pui reduce file size. Nu deschideti adrobat-ul nici daca e apocalipsa!

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
huk - 12 Februarie 2009 12:24 AM

Acrobat??? NUUUUUU!!!!

Iei PDFul mare si ii dai save as… iar la Filter pui reduce file size. Nu deschideti adrobat-ul nici daca e apocalipsa!

ei, da! multumesc. nu stiam de chestia asta din finder!foarte buna.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
neamtus - 11 Februarie 2009 11:04 PM

Va salut!

Ma interesaza sa imi fac un tabel, al carui cap contine: prima coloana imagini iar restul descrierile imaginilor.
Ceea ce vreau e ca rindurile sa fie de dimensiune fixa(3cm), iar imaginea sa fie vizibila in totalitate.Raportul lungime inaltime variaza(mult) de la o imagine la alta.

Ca să fie totul frumos și curat (= corect), cred că mai întîi ar fi trebuit să aduci pozele la dimensiunile dorite prin micșorare și, implicit, prin reducerea spațiului ocupat pe disc. Apoi să le faci cum vrei. În final, PDF. Abia apoi mai bibilești PDF-ul în minus, dacă e cazul.
Eu unul așa aș fi făcut. iPhoto ori GraphicConverter știu așa ceva.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…