Da, dar cum este ilegal si pe forumul acesta nu se discuta despre chestii ilegale (Mac OS X x86 si alte tipuri de chestii ilegale), teoretic ar trebui sa se stearga posturile cu si despre jailbreak. Am dreptate sau nu?
Pînă acum, doar Apple zice că e ilegal. Urmează să vorbească legea. Deocamdată EFF zice altceva. Și are dreptate.
Uite, aici, de la punctul III. încolo. Acu ziceți voi dacă n-au dreptate.
Pai e ilegal cand exista un precedent asemanator. Daca citeati stirile mai atent ati fi vazut ca in cazul de fata e Apple vs reverse engineering legal pentru cresterea interoperabilitatii device-urilor. Ceea ce e exact in cazul asta.
Nici macar nu e o actiune legala ci niste comentarii.
Hai sa nu batem colegii de celula pentru ca nu se spala pe maini dupa ce-si fac nevoile in caldarea folosita de alti 20 de detinuti. (cei care nu stiu ce e cu fraza asta sunt rugati sa o ignore)
Pai ai zis ca e ilegal, si ai adaugat ca e interzis pe forumul asta. Apoi ai sugerat sa se stearga posturile cu jailbreak. Fii bărbată acum, n-are sens să te înmoi.
Da, dar cum este ilegal si pe forumul acesta nu se discuta despre chestii ilegale (Mac OS X x86 si alte tipuri de chestii ilegale), teoretic ar trebui sa se stearga posturile cu si despre jailbreak. Am dreptate sau nu?
Atunci când cumperi telefonul şi citeşti termenii contractuali afli că terminalul este proprietatea ta dar soft-ul folosit este proprietatea Apple.
Apple vorbeşte despre ilegalitatea jailbreak-ului dar nu are susţinere legală. Singura lege relevantă care se referă specific la acest gen de ilegalitate spune că se pedepseşte persoana sau instituţia care comercializează produse a căror software este modificat ilegal. Acelaşi set de legi spune că nu se pot lua măsuri împotrivă unei persoane care face aceste modificări pentru utilizare proprie. În plus, organele legale nu se pot autosesiza în astfel de cazuri - o eventuală urmărire penală împotriva ta se face la cererea deţinătorului legal al soft-ului în cauză.
Legat de discuţiile de pe forum… nimic nu este ilegal, sunt discuţii.