Interfata audio pentru auditii Hi Fi ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

Ca multi dintre macuseri acasa ascult muzica din iTunes, fie in casti fie wireless printr-un Airport Express de care am legate 2 monitoare de studio amplificate.
Am ales acest mod de a asculta muzica pentru:
- portabilitate, ma plimb cu Macbook-ul in brate fara cabluri legate de el transmitand muzica wireless la ruter
- simplitate/versatilitate in ceea ce priveste boxele, ele avand ampliful incorporat nu am grija compatibilitatii lor cu alte device-uri si mai scap si de cabluri (aparent ca ele sunt alimentate separat la 220v fiecare).

Rasfoind pe net am ajuns la concluzia ca pentru un plus in calitate (substantial din ce se zice) mi-ar fi utila o placa audio externa, care pe langa calitate mai imi ofera si posibilitatea unor intrari suplimentare( pt un mic. de ex). Nu sunt profesionist in domeniu dar vreau sa imi iau ceva bunicel asa ca m-am oprit la cateva placi pe USB (stiu ca pe FW sunt mai OK dar la Macbook Aluminium nu mai am FW asa ca tre sa raman pe USB):

1. Presonus AudioBox USB la 133 de euro
2. M-Audio Fast Track Pro la 168 euro
3. Edirol UA-25 EX la 205 euro

Acum vin si intrebarile:

1. Ce mi-ati recomanda dintre cele de mai sus ca si performante?
2. Pot sa leg placa audio la Airport Express pe USB si din ea sa ies catre monitoare sau ca sa aiba efect va trebui legata neaparat la USB-ul Macbook-ului
3. Daca nu se poate pct.2, as puteat sa alimentez separat placa prin USB, sa trimit in ea semnalul audio ce iese din ruter si din ea apoi spre boxe?
4. Exista diferente notabile in ceea ce priveste conexiune optica vs analogica care sa justifice bani in plus pentru aceasta facilitate? Ma gandesc sa bag semnalul optic ce iese din Airport in Edirol (din ce vad eu singura ce accepta intrare semnal optic) si sa o alimentez separat pe USB? 

Multumesc pentru pareri

[ Modificat: 15 Februarie 2009 06:47 PM de silvestro2in1 ]
 Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca asculti tot mp3… nu o sa simti plusul substantial de calitate

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Are dreptate Dacu’. Spune, mai întîi, la ce calitate ai compresat mp3-urile. Dacă ai optat pentru soluţia Apple standard, 128K, las-o moartă!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

mp3-urile din iTunes le am compresate de la 320kbps la 128kbps

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: b u c u r e s t i
Macuser din: 06.03.08
silvestro2in1 - 15 Februarie 2009 11:18 PM

mp3-urile din iTunes le am compresate de la 320kbps la 128kbps

ma bag si eu in vorba smile e pacat, vorba celor ce ti-au spus deja asta inaintea mea. nu ma pricep la detalii tehnice in legatura cu placile de sunet de mai sus, insa sfatul meu - daca vrei auditie hi-fi, in afara de partea hardware, foloseste doar fisiere .flac - calitate la inregistrarea originala, necompresate. bineinteles, ca sa simti diferenta intre 128 kbps (aprox. 5 mega/melodie) si .flac (aprox. 40 mega/melodie), iti trebuie un sistem de sunet bun.
si da, merg si in itunes, cu putin ajutor.
http://cubicfruit.com/fluke/
bafta!

Semnătură 

MacBook White/iPod shuffle/iPod Touch/iPhone 4

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07

Fast Track Pro.
Am avut ocazia sa le aud e toate trei.
M-Audio Fast track Pro are convertoare extraordinare si chiar preamplificatoarele de mic sunt bune.

Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

2) Nu se poate
3) Nu se poate
4) Da, există - cum vrei tu nu se poate

singura posibiltate care o ai este conectarea ieșirii optice din airport express la un Ampli-Tuner cu intrare optică și atunci calitatea sunetului depinde de acel ampli-tuner cât de bun are DAC-ul & amplif-ul.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP