Copierea textului
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Valcea
Macuser din: 05.12.06

Va salut.

Am o problema la copierea textului din Word 2008 in editorul de text in Wordpress: nu copiaza textul formatat in Word (nu pastreaza fontul si marimea) ? Este vreo setare care impiedica textul sa fie copy-paste exact asa cum este in Word ? De ce nu-l pastreaza asa cum l-am scris, sa-l duce in wordpress si sa-l arate si acolo cum l-am scris in Word ? cred ca este o problema cu vreo setare din Word ... puteti sa-mi spuneti care este setarea?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

La trecerea dintr-un program într-altul se pierde formatarea. Există “clipboard formatting”, poţi încerca, dar ştiucă nu merge între, să zicem, Word şi Quark. Procesoarele de text şi browserele folosesc engine-uri diferite (sau cum să le spun?), aşa că nu iese. De exemplu: dacă copiezi din Safari în Word, merge. Invers, nu.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

De pe pc, merge. Am un prieten care a testat pt mine de pe pc-ul lui - copy din word 2007, si paste in wordpress, si i-a pastrat formatarea (si font, si marime).. Pe mac, sa nu mearga? nu se poate…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

unde este problema: la safari (cum preia textul cand se face paste in pagina unde este deschis wordpress), sau la word 2008 (cum copiaza textul) ?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

încearcă să vezi dacă din word la text edit păstrează formatarea
apoi te prinzi wink

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Din word la textedit, merge. deci, este o problema la safari… nu stie sa preia textul?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Nici in firefox, nu copiaza textul asa cum este formatat in word..

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Copy/paste-ul din Word 2008 către alte programe are niște ciudățenii. De exemplu țin minte că nu mergea absolut deloc în Dreamweaver CS3, dădeai paste și nu făcea nimic.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Am o problema idioata: cand dau paste unui text din firefox in ms word 2004 se pierde formatarea (mi-l face tot TNR de 12 fara nimic altceva). In writer de la neo se pastreaza formatarea exact cum era in firefox, deci sigur am bulit/n-am dibuit vreo setare in word. As folosi neo, doar ca ruleaza crunt pe rasnita mea. Astept orice sfat, multumesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vezi în Word, în meniul Edit dacă ai Paste Special. Selectează acolo Formatted Text sau Styled Text.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am Paste Special insa numai cu optiunile Unformatted Text si HTML Format. Niciuna nu infaptuieste minunea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dacă faci paste din Safari, tot așa e?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Uite ca din Safari se pastreaza formatarea… Imi apare sub text si butonul Paste Options unde evident e bifat Keep Source Formatting (din Firefox nu apare butonul). Or fi ceva frecusuri intre Firefox si Word?.. Mersi pt. idee. O sa folosesc Safari mai mult, n-am de ales.

Semnătură