3 din 9
3
Au apărut noile MacBook!!!!!!
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
nevrozel - 17 Mai 2006 01:16 AM

Never ecran glossy. NEVER! E oglinda.

Păi de ce… îţi dai seama ce mişto se vede tastatura iluminată de la MacBook Pro într-un ecran glossy?  tongue wink

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

Da…. Christmas tree….. nu mai intelegi nimic din ecranul ala….
Ati vazut ca ecranul glossy este “optional” la MBP?

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, de ce nu l-au făcut opţional şi la MacBook?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Mi-a placut comentariul asta:

A glossy screen, makes colors more vivid, has better contrast, etc. but only if you’re in a dark room. If there’s any light shining onto the display you’ll get a reflection like a mirror.

Now please anyone tell me again you want one. Only Apple can market a bug as a feature…

EDIT: un prieten zice ca astea glossy au “unghiul vertical ff mic”, si-mi da exemplu un samsung Q30 ce-l are de la munca.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Şi totuşi multe modele de laptop PC au acest display glossy. Mă găndesc că n-o fi chiar aşa de nasol, dacă-l folosesc şi alţii, nu?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 17 Mai 2006 01:57 AM

Şi totuşi multe modele de laptop PC au acest display glossy. Mă găndesc că n-o fi chiar aşa de nasol, dacă-l folosesc şi alţii, nu?

Daca-l tii acasa sau la birou intr-un mediu controlat probabil ca nu e nici o problema. Daca vrei sa iesi cu el afara ca acolo ai de munca cred ca pot fi o problema. Din ce-mi mai zice prietenul asta al meu din Paris, nu sunt chiar atat de raspandite. Sunt, dar nu la mare cautare.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu chiar citeam zilele trecute pe nu mai ştiu ce forum, cum cineva lăuda ecranul de la un laptop - pare-mi-se Toshiba - care era lucios şi se vedea muuuult mai bine decât pe un PowerBook. Deh, probabil că e şi o chestie de obişnuinţă.

Concluziile mele, de la distanţă:
1. (+++) Noile MacBooks bat de departe iBook-urile pe care le-au înlocuit, având în vedere că cel mai ieftin este cu numai $100 mai scump decât iBook, dar incomparabil mai bine dotat.
2. (+++) Un plus mare la dotări mi se pare prezenţa lui CoreDuo. Mă aşteptam să aibă CoreSolo. Este o mare diferenţă între un computer dual şi unul single. Cel dual pur şi simplu zboară.
3. (-) Un minus ar fi faptul că, cei 512 MB RAM cu care vine MacBook sunt de fapt 2 x 256 MB. Din câte ştiu eu, la noi nu se pot cumpăra sisteme BTO (Built To Order), aşa cum poţi comanda pe Apple Store. Aşa că dacă vreau să upgradez memoria, voi rămâne în braţe cu stick-urile de 256 MB. Apple recomandă ca în cele două sloturi să fie puse module de capacităţi egale.
4. (-+) Ecranul glossy - nu ştiu cum se comportă pe viu, tind să-i dau un minus din cauza reflexiilor. Dar până nu văd, nu ştiu.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRank
Member
Din: Plaiurile Milka
Macuser din: 10.11.05

oarecum offtopic: eu tot alb imi iau :D
paeca nu-i apple daca nu e alb

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

De pe Macintouch:

“[Tim Jones] I just got back from picking up a low-end 1.83 MacBook for my wife at the Apple Store in Plano, TX. I put my name on the list this morning then they called me about 11am Central time telling me they just received a shipment.
  The screen is super bright and awesome looking. Sitting next to the 12” and 14” iBook in the store, the screen looks twice as bright. It looks good from different angles and the glare is not bad.
  The keyboard is super sweet also. It is built into the case with a nice space between the keys.

Just wanted to let you guys know they are in stores today. They told me they had both models but no “black”.
  I’ll report more after I play with it.”

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Am un prieten care a dat un Vaio de 19” wide pe Powerbook de 15” (Diaboliq - e userul lui pe forum) si acel Vaio avea “Sony XBlack screen” acel “Glossy” de care zice Apple.

Este foarte misto contrastul oferit de acest ecran, si acele reflexii nu sunt chiar asa deranjante.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Un alt plus: se pare că la MacBook-uri se poate schimba foarte uşor nu numai memoria, ci şi hard discul.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05
kracker - 16 Mai 2006 07:59 PM

Dar am si io o intrebare, de ce naiba e mai scump ala negru, sunt nebuni

are hardisk mai mare e un pic diferit “oaia neagra” :9

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05

Mda… e chiar avantajos, si cand spun asta ma gandesc la modelul de 1099$. In nici un caz nu merita dati inca 200$ pentru ca din cand in cand sa mai scrii un DVD.

Daca totusi un DVD-RW ar fi super necesar, mi-as lua unul un ASUS slim firewire, care nu e mai mare decat o carcasa de CD obisnuita si e mai ieftin!!! E ca si cum as purta un CD cu mine…

http://images.techtree.com/ttimages/story/Asus-SCB-2424V-U.jpg

In concluzie cum dolarul saptamana trecuta a fost si sub 27.000!  Un 30.000 de mil pentru un macbook e chiar avantajos. Eu ma bazez pe cineva care sa mi-l aduca in vara la fara nici un cent in plus fata de cat costa in magazin…:-)

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

frumoase jucarii noi!!

eu ma asteptam sa fie carcasa lucioasa (gen imac si ipod)!
Tastatura arata mei elegant shi in ansamblu arata tot mai elegant
imi place!!

Preturile nu sunt nici mici nici mari, ai din ce alege!!
da trebuia sa faca si negre mai putin dotate (amai ieftine)

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Hmm… sunt curios de niste chestii:
De miscat mai rpd decat Mac mini meu… CLLAR… ii da clasa. Dar fata de un iMac cu aceleasi specificatii la procesor ?
Eu tot vreau sa iau un iMac Core duo, dar mi-ar face o enorma gaura in buzunar. Ma gandeam ca daca iau un Macbook din asta.. scap mult mai ieftin, si .. e portabil.

Oare daca mai conectezi un display ? Face mirror ? sau i-a taiat si pe ei capul sa puna rezolutii independente ?

—-EDIT—-

“Extended desktop and video mirroring: Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to 1920 x 1200 pixels on an external display, both at millions of colors”

Eram asa de entuziasmat ca nu am citit bine. Super!

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

3 din 9
3