Scuze, mi-ați deschis pofta de o altă variantă: cameră cu microfon. Deci, în continuarea discuției de la http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/17530/
mă gîndeam că, dacă tot o dotez pe consoartă cu tot ce trebuie, să iau o cameră pt acel mini și, zic eu, s-o fi gîndit și vreun producător să facă o cameră compatibilă și cu MAC OS și să-i puie și microfon camerei ăleia. Cum e cu camerele astea și compatibilitatea cu MAC OS? Vreo grijă anume? Sînt anumite tipuri garantate să fie compatibile cu MAC OS X?
Am zis eu că vreau ceva scump? Nu, doamne ferește, ar fi pt cazurile, relativ rare, cînd soția mai vrea unchat cu amica de peste ocean, cu mine cînd sînt plecat (ca acuma, în Bulgaria).
Nu mi-e clar dacă orice cameră pe USB merge pe un mac, cu microfoanele cred că e clar, toate pe USB cred că merg, nu au nevoie de niciun soft.
Am mai recomandat unui user, nu mai știu pe ce topic, un webcam super tare care merge pe MacOS X, l-am verificat și eu și e fain că vine cu driverii de Mac OS X pe CD, e vorba de Genius iLook 1321. Calitatea e foarte bună, iar prețul e bun (vreo 70-80 RON).
cu webcamul de la microsoft vx-6000 mi-am luat eu teapa….....nu merge microfonul de nici o culoare…...am incercat-o pe un imac G5 si nu am reusit sa am microfon decat dupa ce am cumparat separat unul logitech pe usb….
cu webcamul de la microsoft vx-6000 mi-am luat eu teapa….....nu merge microfonul de nici o culoare…...am incercat-o pe un imac G5 si nu am reusit sa am microfon decat dupa ce am cumparat separat unul logitech pe usb….
Oricum nu luam MS, nu că aș avea idei preconcepute.
Eu am un Micro$oft NX-6000, un web-cam cu microfon integrat care merge impecabil “din prima”, nativ, cum vreti voi sa ii ziceti. Mai mult, atunci cand am instalat Powermac-ul G5 din semnatura a depistat-o automat atunci cand m-a intrebat daca vreau sa imi fac poza la user profile. Si microfonul este OK, nu are zgomot de fond si este extrem de sensibil. Produsul este gandit pentru laptop (are un sistem de prindere doar pentru laptop, si cablul USB prea scurt pentru a putea fi folosit pe desktop), asadar nu prea se preteaza la un mac-user care are iSight deja ...
Am mai recomandat unui user, nu mai știu pe ce topic, un webcam super tare care merge pe MacOS X, l-am verificat și eu și e fain că vine cu driverii de Mac OS X pe CD, e vorba de Genius iLook 1321. Calitatea e foarte bună, iar prețul e bun (vreo 70-80 RON).
Chiar asta mi-am luat azi. Deși pe cutie nu scrie, CD-ul cu care vine are driver și o mică aplicație și pt MAC OS X! I-am făcut doar un test sumar, a picat excelent, soția nu era acasă cînd a venit, acum pică perfect de 8 martie. Sper să fie o surpriză plăcută, are și cameră și microfon acuma, să tot piardă vremea pe net.
P.S. Pînă la urmă, am luat de la DC-shop prin curier, că altfel nu am găsit. Am mai dat 15 lei, asta e. Oricum prețul mi s-a părut bun, 103 lei.