După părerea mea, Nimbuzz (nimbuzz.com) e o aplicație mai bună decît Fring. Nu o folosesc încă pe iPod Touch (iPhone nu am, iar pe Touch merge doar dacă ai căști cu microfon) însă pe Symbian diferența e netă și bănuiesc că cele două-s cam la fel și la iPhone/iPod. Eu unul recomand Nimbuzz. Funcționează pentru Skype, SIP, YM, ICQ, GTalk si altele (cam ca și Fring) dar mi se pare că ocupă mult mai puține resurse și arată mult mai mișto. Iar text chat pare mult mai ușor în Nimbuzz, cel puțin pe Symbian.
Skype folosește un protocol proprietar pentru comunicația vocală, însă Gizmo merge cu standardul SIP, deci teoretic orice client SIP e și client Gizmo. (Sigur că a folosi aplicația Gizmo are certe avantaje: controlul creditului, lista de contacte etc.) Dacă doriți să sunați ieftin mai ales în țară și tariful operatorului GSM pe care îl folosiți nu vă convine, vă recomand un cont la smartcall.ro, unde vă veți putea conecta cu Fring/Nimbuzz/Gizmo. (Costă vreo 2 centi spre fix și vreo 8 spre mobil, parcă, în România.)
Dacă doriți să sunați spre multe destinații și pentru fiecare aveți un operator preferat, voxalot.com vă poate agrega toate aceste rute sub un singur cont SIP la care vă puteți conecta cu cele de mai sus.
Vă stau la dispoziție pentru detalii, dacă aveți nevoie