nu mai pot trimite mesaje din entourage catre smtp.gmail.com.
nu stiu cum s-a intimplat, nu am schimbat setari in entourage, pur si simplu inainte mergea si acum nu.
de primit, primesc mesaje.
am incercat sa sterg contul si sa creez altul cu setarile luate din help-ul gmail-ului.
face la fel…
atasez mesajul de eroare pe care mi-l afiseaza.
multam anticipat.
Una din următoarele:
- ai LittleSnitch configurat aiurea și taie acces-ul către smtp.gmail.com
- provider-ul de internet îți taie acces-ul către smtp.gmail.com
Ai încercat să vezi dacă poți da ping la smtp.gmail.com ?
ping-ul merge
telnet imi spune unable to connect to remote host pe ambele porturi
am avut little snitch si l-am dezinstalat. poate a ramas vreo setare pe undeva?
ce solutie am?
am rezolvat.
intr-adevar pare-se ca la un moment dat nu am dat allow forever pt smtp.gmail.com pe
portul respectiv.
am reinstalat little snitch si cumva si-a pastrat setarile (desi il stersesem cu cleanapp)
am redeschis entourage si am dat allow la portul respectiv
acum merge ok
multumesc de ajutor
am rezolvat.
am reinstalat little snitch si cumva si-a pastrat setarile (desi il stersesem cu cleanapp)
Cleanapp și restul programelor “de dezinstalat” sunt niște porcărioare inutile. LittleSnitch trebuie dezinstalat folosind programul original de instalare, există o opțiune de Remove acolo.
Scuze de offtopic, dar Little Snitch la dezinstalare cu propriul uninstaller tot isi pastreaza toate setarile. Dezinstalat si apoi reinstalat si avea setarile mele anterioare. Verifica dupa dezinstalare in /Library/Application Support daca mai ai folderul ”Objective Development” si sterge-l de acolo. Verifica si in calea omoloaga din userul tau.
Scuze de offtopic, dar Little Snitch la dezinstalare cu propriul uninstaller tot isi pastreaza toate setarile. Dezinstalat si apoi reinstalat si avea setarile mele anterioare. Verifica dupa dezinstalare in /Library/Application Support daca mai ai folderul ”Objective Development” si sterge-l de acolo. Verifica si in calea omoloaga din userul tau.
Cred că el se referea la faptul că Little Snitch “dezinstalat” cu Clean App avea setările intacte și active, adică în bloca în continuare conexiunile. Probabil că CleanApp nu scoate și extensiile de kernel.
Am probleme cu Entourage în trimiterea de mesaje din Hotmail cînd sînt conecat prin VPN la rețeaua laboratorului. În momentul am acces “direct” la internet, totul funcționează normal.