AppZapper il cumpar si eu, da vine greu mailul ala. astept. arre apple cateva softuri pe care mi sa pus pata. garageband spre exemplu data trecuta cand l-am scos am mai ramas cu ceva fisiere, cine stie daca mai erau si altele.
de parca n-ai vedea ca suntem niste obsedati ( freaksisti) cu totii astia de p’aci.
vezi de ex. la vanzari : “fara nici o zgaraietura, impecabil etc”
eu imi sterg PB-ul macar odata la 2 zile, ma deranjeaza sa vad praf pe monitor sau vreo tasta cu-o infima picatura.
la fel fac si cu micile gunoaie pe care le lasa tot soiul de programe in comp. meu, vreau sa stiu ca-l tin curat, ca pastrez numai ce vreau eu si nu cine stie ce softuletz cu care am avut o aventura de-o noapte:)
Si ce va deranjeaza asa de tare niste fişiere care ocupă un spaţiu infim?
deranjul nu este zilnic ci doar cand trebuie sa cauti ceva si trebuie sa mai vezi si alte fisere care nu mai fac nimic in computer nu mai au nici o utilitate, mi se parea mult mai util daca se stergea tot in legatura cu un program in momentul in care programul era eliminat.
Acele fisiere ramase stau bine la locurile lor si n-ar trebui sa te incurce cu nimic, mai ales ca prin acele locuri nu prea e bine sa te bagi, daca nu stii ce faci. Ma refer la directoarele numite “Library”.
E cu totul diferita situatia. Fisierele care raman pe Mac sunt in marea majoritate niste TXT-uri inofensive care nu contin decat preferintele aplicatiilor. Alea nu ingreuneaza sistemul in nici un fel. Pe Windows iti raman diverse alte prostii, printre care si DLL-urile care pot ameti total sistemul. Ca să fac o comparaţie: pe Mac, fisierele echivalente DLL-urilor din Windows se aruncă la coş în momentul în care ştergi aplicaţia, pentru ca toate sunt continute in acel bundle.
si daca vreti sa va complicati, exista file buddy, sau MrClean cu care sa stergeti filele orfane sau preferintele nefolosite…
dar mai bine sa nu folosesti ceea ce nu stii ce urmari are asupra sistemului!
tudor, garageband are 60M, restu de cati giga mai are nu-i sterge daca arunc in cos app-ul. incercat data trecuta si am vazut ca n-a scazut spatiu liber mai deloc.