Am un macPowerBookG4, am instalat pe el Leopard, ppc 15 inch, si un desktop pe care ruleaza windows. Internetul merge pe amandoua, printr-un modem de la Romtelecom la care am adaugat un switch. Nu am avut niciodata probleme, net-ul merge foarte bine pe amble computere. Am incercat de fff multe ori sa la vad in retea si nu reusesc. Nu se vad unul pe celalalt. Ar trebui sa se vada? Unii zic ca nu se poate, din ce am mai citit pe aici am inteles ca se poate, probabil in cazul celor cu procesor intel???. Daca totusi se poate si in cazul descris mai sus, care ar fi pasii pe care trebuie sa-i urmez pt a le pune in retea.
Imi cer scuze daca cineva a mai pus problema aceasta si s-a raspuns in alta parte. Multumesc!!!
Am un macPowerBookG4, am instalat pe el Leopard, ppc 15 inch, si un desktop pe care ruleaza windows. Internetul merge pe amandoua, printr-un modem de la Romtelecom la care am adaugat un switch. Nu am avut niciodata probleme, net-ul merge foarte bine pe amble computere. Am incercat de fff multe ori sa la vad in retea si nu reusesc. Nu se vad unul pe celalalt. Ar trebui sa se vada? Unii zic ca nu se poate, din ce am mai citit pe aici am inteles ca se poate, probabil in cazul celor cu procesor intel???. Daca totusi se poate si in cazul descris mai sus, care ar fi pasii pe care trebuie sa-i urmez pt a le pune in retea.
Imi cer scuze daca cineva a mai pus problema aceasta si s-a raspuns in alta parte. Multumesc!!!
Păi se văd dacă vrei să se vadă, trebuie să dai share în Windows și share și în MAC OS (system preferences/share, iar aici bifezi măcar file sharing, apoi la options și AFP – apple file protocol și SMB, pt a vedea în windows).
Încearcă SharePoints, s-ar puta să-ți placă. Era necesară pînă la Tiger inclusiv (10.4.x). Dacă vrei să shareuiești și alte componente, te uiți acolo ce ai mai dori (imprimanta, de ex.). Nu e rău, în rețele mixte, să pui pe Window Bonjour for Windows (gratuit pe site-ul Apple), ușurează mult comunicarea în rețele mixte.
Ca să se vadă în rețea trebuie să definești ce vrei să fie vizibil.
Pentru PB mergi în “System Preferences”, “Sharing”, bifat “File Sharing”, click pe “Options…”, bifat “Share files and folders using SMB”.
Pentru desktop click dreapta .... “Sharing and Security…” click pe “Network Setup Wizard”.
Si eu am aici G5-ul PPC pe care lucrez si este legat prin retea Ethernet (am un switch, sau mai exact un Ethernet Hub ) cu un Pentium2 pe care il folosesc deoarece are RIP Soft-ul instalat pe el (pentru imagesetter). Se vad intre ele, dar pe PC stiu ca a trebuit sa instalez PCMaclan. Vezi si la sharing cum ai setat pe acolo.
Singura problema este ca daca vreau sa vad compurile intre ele, trebuie sa deconectez internetul, adica sa trec la Network (in G5 -> System Preferences -> Location) pe alta “retea” cum s-ar zice. Dar am rezolvat problema asta prin a-mi transfera fisierele PostScript (job-urile de expus pe film) pe PC folosind stick USB (e parca mai rapid transferul si ramin si conectata la internet).
Merci mult! Pe mac vad pc-ul. Si pe Pc gaseste mac-ul. Imi arata un folder cu numele mac-ului si in acest folder este un alt folder, Drop box, pe care nu-l pot deschide(imi spune ca nu am permisiunea sa folosesc aceasta network resource, si sa contactez administratorul). Am un hard extrern pe care am 3 partitii: fat32, ntfs, mac, as vrea, daca este posibil sa vad pe PC, cel putin primele doua partitii mentionate.
O alta prob este imprimanta, am conectat-o la mac, dar nu pot printa direct de pe Pc, uneori imi da eroare pe mac, alteroi nu zice nimic. Am folosit Bonjour, pt imprimanta. Merci pentru intelegere si pentru ajutor!
Si eu am aici G5-ul PPC pe care lucrez si este legat prin retea Ethernet (am un switch, sau mai exact un Ethernet Hub ) cu un Pentium2 pe care il folosesc deoarece are RIP Soft-ul instalat pe el (pentru imagesetter). Se vad intre ele, dar pe PC stiu ca a trebuit sa instalez PCMaclan. Vezi si la sharing cum ai setat pe acolo.
Singura problema este ca daca vreau sa vad compurile intre ele, trebuie sa deconectez internetul, adica sa trec la Network (in G5 -> System Preferences -> Location) pe alta “retea” cum s-ar zice. Dar am rezolvat problema asta prin a-mi transfera fisierele PostScript (job-urile de expus pe film) pe PC folosind stick USB (e parca mai rapid transferul si ramin si conectata la internet).
Nu ar trebui să faci așa de complicat. Dacă folosești Leopard, ar trebui să poți comunica relativ ușor fără comutarea rețelei. Dacă e să folosești o aplicație 3rd party, PCMac-Lan mi se pare depășită, folosește SharePoints (necesară pînă la Tiger inclusiv).
Si pe Pc gaseste mac-ul. Imi arata un folder cu numele mac-ului si in acest folder este un alt folder, Drop box, pe care nu-l pot deschide(imi spune ca nu am permisiunea sa folosesc aceasta network resource, si sa contactez administratorul).
Ce vezi acolo este folderul “Public” din “Home”. “Drop Box” este “Write only” - poți doar să scrii în el.
Fișierele care vrei să se vada pe PC le pui în “Public” sau în “System Preferences”, “Sharing”, “File Sharing” adaugi folderele/partițiile și permiți accesul pentru citire/scriere.
Merci mult! Pe mac vad pc-ul. Si pe Pc gaseste mac-ul. Imi arata un folder cu numele mac-ului si in acest folder este un alt folder, Drop box, pe care nu-l pot deschide(imi spune ca nu am permisiunea sa folosesc aceasta network resource, si sa contactez administratorul). Am un hard extrern pe care am 3 partitii: fat32, ntfs, mac, as vrea, daca este posibil sa vad pe PC, cel putin primele doua partitii mentionate.
O alta prob este imprimanta, am conectat-o la mac, dar nu pot printa direct de pe Pc, uneori imi da eroare pe mac, alteroi nu zice nimic. Am folosit Bonjour, pt imprimanta. Merci pentru intelegere si pentru ajutor!
1. Ai setat la Share permisiunile atent, cum ți-am mai spus? Du-te iar acolo și parcurge clam toate butoanele. Dacă le lași ca în poza 1, numai read, evident că nu poți pune nimic acolo. Iar dacă nu ai bifat SMB, ca în poza 2, alte necazuri din windows.
2. Bun, și dacă pui în mufa USB acel hard, windăuzu nu vede partițiile fat32 și ntfs? Că nu e clar din ce spui dacă l-ai conectat sau nu?
3. Imprimanta. Nu dai absolut niciun detaliu. Deci imprimanta e conectată la mac, ai pus driverul și ai făcut testul și merge. ai trecut în windows, ai isntalat Bonjour for windows, ai ales imprimanta conectată la mac, i-ai pus driverul de Windows și tot nu merge? Trebuie să meargă.
sau cum ai făcut? dă, frate, detalii de cum ai făcut, că nu poate nimeni ghici ce ai făcut tu și ce nu.
1.Am bifat SMB de la Option. Am pus file sharing, DVD or CD, Printer sharing, Bluetooth Sharing. La file sharing imi arata Shared Folder si Users, toate sunt puse pe Read&Write;2.Deci, daca pun hardul la mac, nu-l vad prin retea pe PC, daca il pun la Pc, vad fat si ntfs.
3.Imprimanta era instalata pe ambele comp. E conectata acum la mac, dar nu pot sa printez din pc. Da am instalat Bonjour si am ales imprimanta conectata la mac si ce tip de imprimanta este si tot nu vrea sa mearga.
La view Workgroup, am doua foldere(sa le zic asa, de fapt sunt 3 comp in retea). Intr-unul(Mshome) vad tot ce-am sharuit pe Pc plus Canon mp210 retea, Printer retea si Printers and Faxes. In celalalt (Workgroup), vad Mac-ul, apoi in el Folederele publice si aici Drop box, plus imprimanta si Printers and faxes
Si pe Pc gaseste mac-ul. Imi arata un folder cu numele mac-ului si in acest folder este un alt folder, Drop box, pe care nu-l pot deschide(imi spune ca nu am permisiunea sa folosesc aceasta network resource, si sa contactez administratorul).
Ce vezi acolo este folderul “Public” din “Home”. “Drop Box” este “Write only” - poți doar să scrii în el.
Fișierele care vrei să se vada pe PC le pui în “Public” sau în “System Preferences”, “Sharing”, “File Sharing” adaugi folderele/partițiile și permiți accesul pentru citire/scriere.
Am facut asta si tot nu vrea sa le vad in windows. Vad pe Pc ca am un mac in casa, imi spune ca in folderul respectiv se gasesc fisierele publice ale lui mac, deschid imi apare Drop Box si cand vreau sa-l deschid nu se poate, iar folderul este empty.
Merci frumos. Am pus pana la urma partitiile hardului la Shared folders si le vede toate pe pc inclisiv cea formatata mac. Am pus acolo si Mac-ul, imi vede cateva foldere, desktop, movie, Library, Downloads etc, dar nu le pot deschide, exact ce imi zice si la Drop box.
Am verificat, dintre toate folderele din mac imi deschide doar sites. Pictures, Desktop,Documents,Downloads, Library,Movies,Music,Public(deschide,insa in el gasesc Drop box pe care nu-l deschide. Am mai pus cateva foldere ce la aveam pe desktop, nu le vad deloc pe Pc.
Daca totusi ma poate ajuta cineva si cu imprimanta, trebuie sa o reinstalez din nou pe ambele comp. Eu am instalat-o inainte de a avea retea. Multumesc mult pentru intelegere si sfat!
Merci frumos. Am pus pana la urma partitiile hardului la Shared folders si le vede toate pe pc inclisiv cea formatata mac. Am pus acolo si Mac-ul, imi vede cateva foldere, desktop, movie, Library, Downloads etc, dar nu le pot deschide, exact ce imi zice si la Drop box.