Am un Mac conectat la RDS cu PPOE printr-un ruter care printre altele mai da net la alte 2 PC-uri la mine acasa.
Am nevoie sa ma conectez in Bucuresti de la Mac-ul meu prin…RDS ...la un PC care e legat prin Romtelecom la net dar sa se poata conecta si prietenul meu de la el de acasa in acelasi timp,la mine pe Mac.
Ma intereseaza sa aiba teava cum se zice…caci avem fisiere mari de ordinul GB de transferat.Pot folosi ShakesPeer si ODC pe PC dar altceva mai bun si mai direct si mai bun exista…?
Macu’ primeste pe linga alte 2 PC-uri net de la un router legat prin PPOE la RDS.
Vreau sa ma conectez la un PC aflat tot in Bucuresti acesta fiind legat la net prin Romtelecom;bineinteles si de pe PC pe Mac daca e nevoie;vreau file sharing cu teava la maxim caci sunt multe fisiere mari de transferat.
Sau se poate folosi FTP.
Pe Mac System Preferences/Sharing/File Sharing/ si configurezi de acolo; Pe Windows se poate folosi filezilla server http://filezilla-project.org/ . Pe cele doua routere se configureaza la Virtual Server IP-ul corespunzator statiei pe care este instalat serviciul FTP server. Se face FTP pe IP-ul routerului ( dat de RDS sau de Romtelecom ) si incepeti transferul.
RDS-ul nu blocheaza astfel de transferuri ( poti sa ai server FTP, Web, ... ), la Romtelecom nu stiu.
“Teava” maxima intre cele doua calcuatoare over Internet este limitata de banda de upload.
Ex real: de pe un airport extreme in UPC cu share HDD extern ( pe AFP si FTP ) download din RDS ISO 4,3G in 1,5 h.
teamviewer il am demult,e ok doar ca remote desktop sa ajuti un prieten aflat la distanta care nu prea se descurca,e compatibil si mac/pc dar e foarte prost pt transfer de date,mai ales la fisiere mari pica transferul.
Am folosit si logmein,merge decent ca remote desktop si foarte usor de folosit,ca si teamviewer de altfel.
Eu zic asa daca vrei transfer de date,instaleaza winsshd pe pc-ul pe care vrei sa te conectezi,pe server.
Pe pc-ul client instaleaza winscp.
Pe mac instaleaza un client sftp,eu folosesc transmit.