vodafonul incurca mult,aveam si eu asa de la orange si incurca mult cu schimbatul…..de fapt sunt doar 2 setari de facut,ales dhcp la network/airport si user si parola introduse la pppoe in airport utility/internet,i am pus ieri si printscreenuri.
Domnilor
Pentru voi, in primul rand si pentru mine ( mai la coada ) un traditional EVRIKA )
Asadar, functioneaza.
Scuze pentru eventuala ambiguitate in comunicare, dar se datoreaza faptului ca nu stapanesc foarte bine nici termenii si nici cunostintele pentru astfel de operatiuni. Pentru ca traim intr-un sistem defect, m-am apucat sa le fac eu; altfel ii cautam si chemam pe cei care eru mai priceputi, iar eu eram cel care luam notite. Asadar, inca o data, Scuze si Multumesc. Fara voi nu ma descurcam :D
Concluzie: Eu cred ca problema am avut-o chiar la mufa de cablu de net; in momentul cand am vrut sa schimb priza de alimentare a AP-ului si, normal, am atins si cablul de net de la RDS, mi-a aparut in Airport Utility si Airport Base Station ). Dupa care am urmat indicatiile voastre si lucrurile au mers struna.
Ceea ce m-a indus in eroare, legat de functionarea AP-ului ( lucru pe care nu il inteleg nici acum dealtfel ) este ca totusi aveam led-ul de semnalizare aprins ( fie amber, fie verde ).
Am resetat de cateva ori AP-ul, asa cum mi-a spus Cat, inca de prima data cand mi-ati dat aceasta solutie, dar tot nu vedeam AirPort-ul. De asemenea am alternat aceasta reseetare si cu restart-ul terminalului; exact 6 sec si lumina a reactionat cum era si normal - dupa 6 sec crescand frecventa intermitentelor ). Dar, nimic…
Ma rog… concluzia mea este ca ceva la mufa de pe cablu este/era o problema…
Multumesc, inca o data
PS. Scuze pentru intarzierea raspunsului ( fata de promtitudinea voastra ), dar pana am facut toate setarile, cu cateva tigari bune, am pierdut ceva timp
Concluzie: Eu cred ca problema am avut-o chiar la mufa de cablu de net; in momentul cand am vrut sa schimb priza de alimentare a AP-ului si, normal, am atins si cablul de net de la RDS, mi-a aparut in Airport Utility si Airport Base Station
trebuie sa poti vedea routerul fara sa ai bagat “cablu cu net” de la provider in el. comunicarea intre router si calculator nu este mijlocita de conexiunea oferita de provider. am avut un astfel de router si dupa ce ma conectam pe el si-l configuram de pe iMac, nu puteam sa fac acelasi lucru de pe MacBook. Trebuia sa-l resetez, sa-i aprind o lumanare, sa-l descantec si apoi reuseam sa fac aceleasi lucruri de pe MacBook. Si invers.
iti dau un sfat daca ceri asistenta la rds nu le spune ca ai mac,au fost n cazuri aici pe macuser cand s-au plans utilizatorii ca rds spune: nu oferit suport pentru osx.
in wiki ar trebui sa gasesti tot ce iti trebuie pentru a face setarile.
in cazul de fata, problema amicului nostru nu este legata de functionarea conexiunii pe un computer ci pe router si ca atare, intr-o discutie cu operatorii din callcenterul ISP-ului, nu are rost nici o discutie legata de tipul de computer sau os folosit. contractul dintre el si ISP nu presupune support sau consultanta gratuita pt networking. asta se plateste suplimentar pt ca este un serviciu suplimentar si care poate exista sau nu in pachetele de servicii oferite de firma
Concluzie: Eu cred ca problema am avut-o chiar la mufa de cablu de net;
pai e de la mufa de net, aceeasi problema am si eu, si se datoreaza faptului ca domnii care vin sa faca “instalarea” netului sunt cei care inainte trageau cablu pt tv si au trebuit sa faca un crash curs de mufare si networking asa ca mufele sunt facute extrem de prost. mi a fost lene sa stau sa mi fac mufele din nou asa ca am ramas cu cele de la ei dar stiu ca daca misc doar un pic cablu, boom, no more net. tre sa misc de el pana sta ca lumea si “prinde” conexiune.
Concluzie: Eu cred ca problema am avut-o chiar la mufa de cablu de net; in momentul cand am vrut sa schimb priza de alimentare a AP-ului si, normal, am atins si cablul de net de la RDS, mi-a aparut in Airport Utility si Airport Base Station
trebuie sa poti vedea routerul fara sa ai bagat “cablu cu net” de la provider in el. comunicarea intre router si calculator nu este mijlocita de conexiunea oferita de provider. am avut un astfel de router si dupa ce ma conectam pe el si-l configuram de pe iMac, nu puteam sa fac acelasi lucru de pe MacBook. Trebuia sa-l resetez, sa-i aprind o lumanare, sa-l descantec si apoi reuseam sa fac aceleasi lucruri de pe MacBook. Si invers.
Multumesc MediaConvertor; voi tine cont de indicatia ta.
Nu am incercat nici o data sa vad router-ul, fara ca acesta sa fie conectat la cablu de internet al provider-ului. Ca sa lamuresc ce s-a intamplat, voi face si aceasta proba. Multumesc pentru informare
pai e de la mufa de net, aceeasi problema am si eu, si se datoreaza faptului ca domnii care vin sa faca “instalarea” netului sunt cei care inainte trageau cablu pt tv si au trebuit sa faca un crash curs de mufare si networking asa ca mufele sunt facute extrem de prost. mi a fost lene sa stau sa mi fac mufele din nou asa ca am ramas cu cele de la ei dar stiu ca daca misc doar un pic cablu, boom, no more net. tre sa misc de el pana sta ca lumea si “prinde” conexiune.
Poate fi și asta. A fost recent o fată cu necazul ăsta, se chinuia să se conecteze, nervi… Pînă la urmă au venit de la firmă și au remediat legătura undeva pe holul blocului.
Înțeleg, totuși, din ce spune el că legătura e sigur bună, adică se poate conecta direct cu macul, doar cu routerul wl nu-i iese – sau am înțeles eu prost, nu a făcut testul ăsta?. Evident, ca regulă de aur, cînd nu merge ceva, testezi și cu altceva, să fii sigur că nu e un contact prost etc. etc.
Poate fi și asta. A fost recent o fată cu necazul ăsta, se chinuia să se conecteze, nervi… Pînă la urmă au venit de la firmă și au remediat legătura undeva pe holul blocului.
Înțeleg, totuși, din ce spune el că legătura e sigur bună, adică se poate conecta direct cu macul, doar cu routerul wl nu-i iese – sau am înțeles eu prost, nu a făcut testul ăsta?. Evident, ca regulă de aur, cînd nu merge ceva, testezi și cu altceva, să fii sigur că nu e un contact prost etc. etc.
Da, Cattus, asa este cablul direct conectat la laptop functioneaza. Facand acum inca o data aceasta proba am vazut ca pe birou, cand cablul sta ‘sucint” si vine de jos in sus ( unde este pe birou ) conexiunea functioneaza. Insa daca indrept cablul sa stea in pozitie orizontala ( asa cum sta in AirPort, la nivelul prizei / solului, SURPRIZAAA !!! ... nu mai am semnal!
Deci cu siguranta am si o problema la mufa / cablu.
Daca aceasta problema, avea legatura cu “vizibilitatea” AP-ului, in AP Utilities, vom vedea pe parcurs… Teoretic nu ar trebui sa aiba, dar… va tin la curent cu evolutia.
Pana una alta, totul functioneaza :D
Multumesc
Fără să te superi, problema ta este oarecum similară problemei standard din manuale:
- Ajutoooor, nu merge calculatorul.
- E băgat în priză?
- Păi calculatorul se bagă în priză? Unde e priza, că nu o văd…
Fără să te superi, problema ta este oarecum similară problemei standard din manuale:
- Ajutoooor, nu merge calculatorul.
- E băgat în priză?
- Păi calculatorul se bagă în priză? Unde e priza, că nu o văd…
Cattus,
Daca te deranjeaza ca ai pierdut timpul citindu-mi posturile, imi cer scuze inca o data :(.
Daca consideri ca timpul pierdut de tine trebuie recompensat, da-mi de veste. Nu imi place sa am datorii.
Daca iti face placere sa ti se recunoasca cunostintele, cu mare placere recunosc ca stii mai multe ca mine in acest domeniu.
Comparatia ta imi pare insa deplasata si usor jignitoare; pe parcursul instalarii ( pe care nu o puteam face fara sprijinul vostru ), s-a intamplat sa apara o problema banala la care nu m-am gandit din cauza lipsei de experienta.
Noroc cu tine; tu esti mai destept si eu mai prost, ca nu m-am prins ca calculatorul are nevoie de curent… As ca ma inclin si ma retrag.
Cattus, dacă-ţi spun că şi eu am păţit-o, mă crezi? N-aveam semnal TV. Hai cu telefoanele pe UPC, dă-i şi luptă. Într-un sfîrşit (după două zile, mă uit şi eu mai atent! Căzuse cablul din reciverul digital.
Nuimeni nu e scutit de ridicol!
Eu speram să nu te superi. Uite că m-am înșelat. Adevărul este că uneori sînt cam acid, precum o lămîie strivită între dinți.
Drept carele îmi cer scuze că asta ai dedus din cele spuse de mine și promit că nu voi mai răspunde nimănui, la nicio întrebare, timp de o lună. Asta pt că eu altfel nu poci fi, adică acid, precum lămîia din povestire.
Acuma, sincer, nu mă așteptam să fie ceva așa de banal precum un cablu întrerupt, eu sperînd că cineva care consideră că a depășit nivelul domnișoarei din poveste, asta face în primul rînd, verifică dacă aparatul e în priză și dacă un cablu face contact. Acuma, ce mai tura-vura, te-ai supărat, m-am scuzat. Să stau și în genunchi, te simți mai bine așa?
Nu, nu am pierdut timp, dovadă faptul că, TOTDEAUNA, cînd am simțit că pot da un răspuns, l-am luat pe om pas cu pas, pînă la capăt. Ca și acuma, de altfel. Adesea, e ceva banal la mijloc. De regulă, trag o ironie. Tot de regulă, persoana respectivă nu se supără. Uite, cu tine am dat-o în bară. Să-mi fie învățătură de minte.
Laser, te rog să ștergi orice tentativă de ajutor pe care aș putea-o da pînă pe data de 23 martie 2009.
Facand acum inca o data aceasta proba am vazut ca pe birou, cand cablul sta ‘sucint” si vine de jos in sus ( unde este pe birou ) conexiunea functioneaza. Insa daca indrept cablul sa stea in pozitie orizontala ( asa cum sta in AirPort, la nivelul prizei / solului, SURPRIZAAA !!! ... nu mai am semnal!
Deci cu siguranta am si o problema la mufa / cablu.
Aceeasi problema o ai si cand bagi cablul direct in laptop? Daca da, cumpara-ti un cleste de sertizat si cateva mufe RJ45 (e posibil sa strici cateva pana inveti cum sa faci dar nu-i bai ca-s ieftine) si-ti sertiezi singur cablul avand grija sa respecti ordinea culorilor.
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Problema este urmatoarea:
Detin un router airport express conectat la reteaua rds de vreo 2 ani. La reteaua wireless facuta ma conectez cu un macbook pro si iphone si eventual prieteni cu pc ocazional. Toate au functionat ok pana acum o sapt cand subit s-a intrerupt orice conexiune rds (cablu tv, net etc) ptr cateva ore pentru ca in momentul cand a revenit toate sa mearga in afara de net. Am resetat airportul dar nici o sansa .Am sunat la rds si de acolo mi-au spus ca airportul a ramas cumva agatat la ei ..ok am pus cablul pe direct mi-au dat ei un reset si conexiunea a revenit. probema ciudata incepe abea acum: Am bagat cablul de retea in airport si am incercat sa refac conexiunea wireless dar…desi introduc datele corect imi spune ca parola de la rds (ptr conexiunea pppoe este gresita ). Daca incerc sa bag pe direct iarasi nu merge nici asa imi spune authentication failed. Trebuie sa sunt iar la rds sa-mi faca reset. Asa ma chinui de vreo 2 sapt de fiecare data cand incerc sa pun routerul in functiune imi spune ca parola e gresita si el ramane agatat la rds. Problema este ca si daca routerul este scos din priza cei de la rds imi spun ca eu sunt conectat la ei pe el. Bineinteles ca ei nu au nici o solutie si nu acorda sprijin decat pentru conexiunea pe direct.
Daca ar fi sa ghicesc as spune ca s-a blocat portul din rouerul de pe holul blocului (sau unde e el).
Eu am patit chestia asta cu un router d-link care nu a mers decat dupa scos din priza 1 min (daca il scoteam din priza 5 sec nu rezolvam nimic :|). Efectiv ramaneau 2 porturi aprinse desi scoteam firele din ele, iar prin ele nu mergea netu’ cand pe oricare din celelalte mergea struna.