Retea wireless intre PC si MAC cu Internet Sharing…Se poate???
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.02.06

Salutare…Stie cineva cum pot sa realizez o retea wireless intre PC si un Ibook G3?
La PC am bagat un wireless card Asus pe usb (dongle usb). USB-ul poate fi folosit ca router wireless, insa numai cu PC-ul deschis. Stiu ca trebuie sa il fac acces point insa NU reusesc sa dau net pentru Ibook…:(
Cateodata imi gaseste conexiunea de PC dar cand ii dau sa se conecteze imi spune (dupa ce incearca sa se conecteze) ca “There was an error when trying to connect to Acasa” (reteaua).
Am configurat si IP-urile corespunzator pentru fiecare…Pe PC am 192.168.0.1, iar pe MAC i-am dat 192.168.0.2 (desi prin DHCP automat gaseste sg. IP-ul corespunzator).
Are cineva idee daca mai sunt si alte protocoale de bagat, securitati sau alte treburi???
Banuiesc ca problema este undeva la PC pentru ca la serviciu mi-a gasit fara sa ii fac nimic la Airport vreo 3 Notebook-uri si o miniretea wireless…
Pls help…

Semnătură 

Doi crocodili taiau benzina sub o usa…La un momentdat apare un stol de iepurasi care intreaba…Cat e ceasul?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

Va multumesc pentru ajutor…:) Am rezolvat dupa vreo 7-8 h de chinuiala (stat in fata calc si configurat :( ). Am reusit sa fac reteaua wireless insa la speed ramane mereu pe 11 mb. Aveti idee de ce? E setat pe full auto!
Macar atat sa ma ajutati si pe mine!:P

Semnătură 

Doi crocodili taiau benzina sub o usa…La un momentdat apare un stol de iepurasi care intreaba…Cat e ceasul?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Mihai Alexandru - 19 Mai 2006 02:45 AM

Va multumesc pentru ajutor…:) Am rezolvat dupa vreo 7-8 h de chinuiala (stat in fata calc si configurat :( ). Am reusit sa fac reteaua wireless insa la speed ramane mereu pe 11 mb. Aveti idee de ce? E setat pe full auto!
Macar atat sa ma ajutati si pe mine!:P

Nu prea pricep… Merge prea încet? Rețeaua poate mult mai mult și ți se pare sub capacitate?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Mihai Alexandru - 19 Mai 2006 02:45 AM

Am reusit sa fac reteaua wireless insa la speed ramane mereu pe 11 mb. Aveti idee de ce? E setat pe full auto!

Reţeaua merge la viteza aia pentru că iBook-ul are card 802.11b, care fucţionează la 11 mbps.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Aham….Ms Tudor..Deci Airport-ul nu poate mai mult de 11 Mb/s…Eu ma gandisem ca o fi de la USB..Ca nu bagasem pe USB 2.0…Exista vreun airport care sa stie o viteza mai mare de transfer?Si care sa mearga pe ibook-ul meu?
Anyway…Merge relativ ok…Daca vrea cineva detalii despre cum am configurat AP-ul si restul de treburisa ma intrebe…Ca e nasol sa stai multe ore chinuindu-te…:)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Mihai Alexandru - 19 Mai 2006 11:49 AM

Aham….Ms Tudor..Deci Airport-ul nu poate mai mult de 11 Mb/s…Eu ma gandisem ca o fi de la USB..Ca nu bagasem pe USB 2.0…Exista vreun airport care sa stie o viteza mai mare de transfer?Si care sa mearga pe ibook-ul meu?
Anyway…Merge relativ ok…Daca vrea cineva detalii despre cum am configurat AP-ul si restul de treburisa ma intrebe…Ca e nasol sa stai multe ore chinuindu-te…:)

Păi da, zi-ne și nouă... și eu m-am chinuit un pic acum un an și ceva cînd mi-am pus wl acasă, dar nu chiar atîtea ore.
Ei, acel adaptor usb reduce și el din viteză un pic, dar pe windows merge mai rapid decît pe mac os x (la asus mă refer, altele nu știu).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

acasa am si eu retea wireless. intre pc adevarat. si eu am avut problema de speed, care s-a rezolvat in momentul in care AP l-am scos din spatele “camuflajului” (sa nu fie la vedere pentru cine intra). incearca sa vezi poate tine.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

He he…Cattus..Eu am luat-o babeste…Era prima data cand incercam sa configurez o retea wireless raspberry..Si cireasa de pe tort era ca, configuram retea PC - MAC..smile L-am intrebat pe un tip de la mine de la servici de la IT si omu cica nu stia ca nu a umblat pe MAC..raspberry OFFFF….Ce ti-e si cu “geniile” astea! Daca eram directorul lui il dadeam afara sau imi dadeam o marire de salariu.. raspberry.
By the way am stat 7-8 ore sa incerc dar au fost ore fragmentate..Adica 3 h alaltaieri si vreo 4 ieri seara..Probabil ca daca stateam pe el mai mult il dibuiam…Problema cred ca a fost undeva la driver-ul ASUS ca am luat de pe net o versiune mai noua..Si asa mi-a mers…
Nu intelegeam de ce pe MAC nu imi vedea conexiunea wireless…Apoi am creat new network pe mac si am vazut ca pe PC imi gasea conexiunea…Si asa mi-am dat eu seama ca de fapt ASUS-ul nu trimitea semnal ci doar primea…
Oricum…Conexiunea sa rezolvat cand am trecut de pe modul Infrastructure pe Ad-Hoc si inca cateva setari..S-a creat AP-ul si all is working fine… :D Imi trage cu 3-400 k metro da e ok.. Am cautat pe net si cum se face sharing-ul intre PC si MAC (la foldere si accese, permisiuni si alte treburi) si am rezolvat si treaba asta…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca il ‘capacitai” pe cel de la it cu 1-2 beri ‘cehesti’ grin  cu siguranta reduceai timpul la jumate…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Mihai Alexandru - 19 Mai 2006 11:49 AM

Exista vreun airport care sa stie o viteza mai mare de transfer?Si care sa mearga pe ibook-ul meu?

Există Airport Extreme, dar din păcate nu merge pe iBook-ul tău.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

@Tudor stiu de Airport Extreme…Stiu si ca nu merge pe al meu!:) Sper sa strang bani sa imi iau un G4 si pe ala o sa mearga..smile
@dacuBurebista astia de la IT nu functioneaza alimentati nici cu bere, nici cu palinca, nici cu vin cu nimic…:)
Faza e ca nu se pricep…Daca a venit directorul de IT la mine si mi-a zis ca de ce am doua partitii si baietilor de la DTP sa nu ruleze simultan 2 aplicatii ca “nu e bine”...ce sa mai zici??? raspberry
Lasati…Mai bine ca am facut eu ca asa o sa stiu mai multe pe viitor..:D

Semnătură