Asta e Vodafone Live….parca nu era compatibil cu iPhone. Adik nu se conecta…baga mai multr detalii…setari de telefon…ce ai vb exact la vodafone? Merge prin EDGE? Sau da un nr de tel in PM sa vb!
Ms!
Exista si abonament(extraoptiune) de mobile internet, care merge foarte bine, dar 500 de mega costa 17 eur.
Si sint degeaba, cred ca mai mult de 100 de mega nu dai gata pe luna de pe telefon, nici pe 3g.
iPhone prima generatie merge cu vodafone doar prin GPRS, deci mai mult decit cititul mailurilor nu e recomandat, decit daca posedati o doza MARE de timp liber si rabdare.
Asta e singurul motiv de altfel pentru care am trecut la cel nou.
Sper ca te-am lamurit!
Stiu cum sta treaba cu internet de la Vodafone…eu am Vodafone Internet Mobil 50MB cu 6€ pe luna….am rabdare si la mail e ok. Credeam ca or fi dat drumu la EDGE astia de la Voda. Ma rog…am vb cu un tip si mi-a zis ca ab de 4€ 500mb nu merge si pe iPhone, si oricum deskide paginile de wap si cele web numai compatibile mobile…din cauza asta iluzia unei viteze mai mari…paginile fiind mai mici.
Anyway eu sunt multumit de asta…la munca am wifi si in rest daca e sa am nevoiesa intru de pe el, e ok! Merge…partz cu partz da merge :D
da este vodafone live daca iphonu este 2G merge pe gprs,pe 3G ar trebuii sa mearga 7,2 nu stiu, prima data am activat internet24H cu 75eurocenti si cind i-am sunat a doua oara sa activez pe cea cu 4 euro si le-am explicat ca functioneaza pe iphone cu setarile de mai jos ei au spus ca cum nu se poate,nici ei nu stiiau.
Nu o sa dea drumul la EDGE, pentru ca ei au implementat direct 3G, EDGE are transfer mai mic si este mai vechi.
Daca iti schimbi terminalul cu unul 3G, cu aceleasi setari vei intra direct pe 3g, cu toate avantajele (si dezavantajele) lui.
Nu….de mers se pare ca merge cu setarile spuse mai sus de Claudiu….dar ideea e ca poti deskide cu abonamentul ala numai pagini de wap si pagini web facute special pt telefoane mobile. Pe cand cu abonamentul mentionat de tine si de mine in posturi poti accesa paginile de web normale cat si cele compatibile doar cu telefoanele mobile. Diferentza de pret este data numai de volumul de date transferate, care este mai mic la ab Vodafone Live decat la Internet Mobil. Viteza este aceeasi la ambele insa limitata pt noi astia cu 2G pt ca nu avem 3G
Sper ca te-am lamurit!
Dacă ai APN-ul, user-ul si parola corecta in setarile iPhone-ului o să mearga pefect Internetuld e la VFN. Internet-ul pe Mobil e fostul Live, și merge sigur pe iPhone, pentru ca eu l-am activat la multi clienti.
Tehnologia EDGE nu e disponibilă pe VFN, ei au implementat GPRS-ul și apoi 3G-ul (HSDPA) și 3G+ (HSUPA). Serviciul de net prin GPRS merge foarte bine cu iPhone chiar dacă aparatul are implementata tehnologia EDGE.
@Claudiu
da este vodafone live daca iphonu este 2G merge pe gprs,pe 3G ar trebuii sa mearga 7,2 nu stiu, prima data am activat internet24H cu 75eurocenti si cind i-am sunat a doua oara sa activez pe cea cu 4 euro si le-am explicat ca functioneaza pe iphone cu setarile de mai jos ei au spus ca cum nu se poate,nici ei nu stiiau.
Înseamnă că respectivii COPS-i (Customer OPerators - puștanii ăia de la *222) sunt niște incompetenți care habar nu au să intre în Intranet să vadă setările pentru telefoane.
Iar dacă habar nu aveau să citească în stânga firma Apple și să dea click pe ea, puteau lua setările de la alt telefon și măcar să-ți spună APN, USER și PSSWD, apoi te descurcai tu în telefon să ți le bagi.
Setările pentru iPhone sunt de un an postate în pagina cu informații interne Vodafone; într-adevăr nu existau când a apărut iPhone, dar ulterior s-au introdus când eu și alții ca mine am dat niște mailuri interne cu setări care mergerau la iPhone (ce am descoperit și noi).
@nks14
pana la urma care-i treaba cu abonamentul asta? e aceeasi chestie cu “mobile internet de X MB cu Y euro”?
În sistem nu sunt același lucru. Se provizionează în centrală cu APN-uri diferite - chestii de detaliu. Teoretic ar trebui să meargă la fel, poate o diferență mică de viteză.
Eu am abonament Vodafone LIVE!, cel de 500MB, si nu reusesc nici in ruptul capului sa-l fac sa mearga pe un iphone 3G.
Ma poti ajuta, leopardu, cu setarile necesare?
In mod normal pe un alt telefon treceam:
APN: live.vodafone.com
user: live
pass: vodafone
dar mai trebuiau facute si setari de proxy cu username si parola, iar aceste setari nu am unde sa le fac la iphone. Orice am incercat nu reusesc sa ma conectez.
Eu am abonament Vodafone LIVE!, cel de 500MB, si nu reusesc nici in ruptul capului sa-l fac sa mearga pe un iphone 3G.
Ma poti ajuta, leopardu, cu setarile necesare?
In mod normal pe un alt telefon treceam:
APN: live.vodafone.com
user: live
pass: vodafone
dar mai trebuiau facute si setari de proxy cu username si parola, iar aceste setari nu am unde sa le fac la iphone. Orice am incercat nu reusesc sa ma conectez.
Baietii au 2 abonamente, Mobile Internet (cel f scump si cu trafim mititiel) si Internet pe mobil ( zis si Vodafone Live! ) care are trafic de 500MB si costa doar 4 Euro.
Daca aveti abonament la Mobile Internet, atunci va puteti conecta cu apn: internet.vodafone.ro si totul merge ok. Dar este f scump si traficul e cam mic ca sa satisfaca un posesor de iphone ( parerea mea ).
Pentru abonamentul Vodafone Live! nu am reusit sa gasesc o modalitate de conectare. apn-ul este live.vodafone.com dar problema e ca trebuie setat si proxy in browser, iar iPhone nu ofera aceasta posibilitate din interfata. Exista pe net diferite metode pentru a face acest lucru dar la mine niciuna nu a dat roade. Din acest motiv sunt putin dezamagit de iPhone, fara conectare permanenta la internet mi se pare ca-i pierzi mult din functionalitate. Mi se pare jaf la drumul mare sa-ti ceara vodafone 20E/luna pentru un trafic de sub 500MB. In anul de gratie 2009.