Mi se pare jaf la drumul mare sa-ti ceara vodafone 20E/luna pentru un trafic de sub 500MB. In anul de gratie 2009.
Nu stie nimeni daca nu exista vreo optiune mai ieftina? ca parca la orange 3G-ul cu 500Mb trafic pe luna te costa vreo 6 eur. Totusi n-as trece pe orange doar pt asta.
Ati incercat sa sunati la *222 sa obtineti o oferta mai buna? Am auzit ca MI 200MB s-ar oferi si la 6 EUR.
Eu nu am reusit sa depasesc 200MB trafic lunar pe iphone de cand il am, intr-adevar cu wifi acasa si la birou.
Exista pe cydia o aplicatie numita T-Zone proxies.
Cautati pe google proxy.pac.
Threadul este asta : http://hackint0sh.org/forum/f127/6365.htm .
Voi investiga in 2 saptamani , dupa ce vin de la schi .
thesseus - 09 Martie 2009 07:04 PM
Deci pentru vodafone situatia sta cam asa:
Baietii au 2 abonamente, Mobile Internet (cel f scump si cu trafim mititiel) si Internet pe mobil ( zis si Vodafone Live! ) care are trafic de 500MB si costa doar 4 Euro.
Daca aveti abonament la Mobile Internet, atunci va puteti conecta cu apn: internet.vodafone.ro si totul merge ok. Dar este f scump si traficul e cam mic ca sa satisfaca un posesor de iphone ( parerea mea ).
Pentru abonamentul Vodafone Live! nu am reusit sa gasesc o modalitate de conectare. apn-ul este live.vodafone.com dar problema e ca trebuie setat si proxy in browser, iar iPhone nu ofera aceasta posibilitate din interfata. Exista pe net diferite metode pentru a face acest lucru dar la mine niciuna nu a dat roade. Din acest motiv sunt putin dezamagit de iPhone, fara conectare permanenta la internet mi se pare ca-i pierzi mult din functionalitate. Mi se pare jaf la drumul mare sa-ti ceara vodafone 20E/luna pentru un trafic de sub 500MB. In anul de gratie 2009.
T-Zones proxies, am cautat si eu aplicatia in Cydia acum 2 zile si nu mai exista. Dar oricum, aplicatia nu face decat sa-ti creeze un proxy.pac si apoi sa includa un link spre el in fisierul de configuratii. Am incercat manual metoda dar tot nu am reusit. Exista pe cydya niste applicatii asemanatoare T-Zones proxyes doar ca pentru alte tari (turcia parca), am incercat si asa, am instalat aplicatia, apoi am modificat ip-ul din proxy.pac dar tot fara succes.
Ce mi se pare ciudat e ca in toate aceste proxy.pac proxy-ul e fara username si parola, iar la vodafone live trebuie specificate si acesta date.
cavver, ai ratat ideea topicului.
Problema e ca nu te poti conecta fara proxy. Si pe ala nu-l poti seta din interfata. (E vorba de abonamentul Vodafone LIVE!)
cavver, ai ratat ideea topicului.
Problema e ca nu te poti conecta fara proxy. Si pe ala nu-l poti seta din interfata. (E vorba de abonamentul Vodafone LIVE!)
nu e greu de pus un proxy. pur si simplu se editeaza un preferences.plist (daca are cineva nevoie de ajutor sa-mi spuna)
partea buna e ca merg paginile web.
partea rea e ca merg foarte greu (chiar si cu 3g) si nu pot accesa internetul la aplicatii (mailul nu merge, im+ nu merge).
pentru abonatii vodafone este o oferta foarte buna: primele 2 luni gratuite. daca va activati acum serviciul trebuie sa-l tineti macar o luna (chiar daca e gratuit).
ca trafic, pentru vodafone live!, aveti 500mb la dispozitie
tutorial
0. Settings > General > Network > Cellular Data Network; APN: live.vodafone.com; Username: live; Password: vodafone
1. va conectati la telefon prin ssh.
2. mergeti la /private/var/Preferences/SystemConfiguration/
3. descarcati pe computer fisierul preferences.plist (eu l-am downloadat in 2 locuri, ca sa am si o copie de siguranta)
4. in fisierul respectiv cautati codul: ATENTIE! un cod asemanator se afla si pentru ip2; voi trebuie sa editati pentru ip1. La ip2, AllowNetworkAccess are valoarea 0, deci nu acolo trebuie editat.
la mine in preferences.plist codul incepe de la linia 135.
<dict>
<key>AllowNetworkAccess</key>
<integer>1</integer>
<key>Available</key>
<integer>1</integer>
<key>Setup</key>
<dict>
<key>apn</key>
<string>live.vodafone.com</string>
<key>password</key>
<string>vodafone</string>
<key>username</key>
<string>live</string>
</dict>
<key>Version</key>
<integer>1</integer>
</dict>
5. dupa ce ati gasit textul respectiv adaugati in continuare (adica imediat dupa </dict>) urmatorul cod:
6. salvati fisierul si il copiati pe iphone la /private/var/Preferences/SystemConfiguration/ , inlocuind fisierul vechi.
7. restartati telefonul
cam atat
ca sa va activati vodafone live apasati *147# si urmati instructiunile.
primele 2 luni sunt gratis. eu am sunat la ei sa-mi programez “dezactivarea” serviciului dupa perioada gratis :D
pentru IM folosesc meebo.com si pentru mail interfata web de la google si SquirrelMail.
AppStore observ ca merge. la fel si Installuos.
in primul rand vreau sa-mi cer scuze ca deschid un nou topic, insa topicurile pe care le-am citit nu m-au multumit in totalitate.
dilema mea este urmatoarea: am un iphone 3G si as dori sa optez pentru optiunea internet pe mobil. problema este ca nu ma pot decide asupra providerului. in momentul de fata sunt in reteaua vodafone, fara obligatii contractuale. iau in calcul si varianta portarii numarului in reteau orange.
optiunile sunt urmatoarele:
1. orange - internet pe mobil; 500MB cu 4.76EUR/luna (oferta la un abonament nou - portarea numarului)
2. vodafone - mobile internet; 200MB cu 9EUR/luna (oferta speciala dupa ce am urlat la serviciul clienti ca vreau sa trec pe orange)
acestea fiind spuse, ce operator ofera servicii mai bune? viteza de transfer este principalul punct de interes; prefer sa am 200MB dar sa mearga browsing-ul bine decat 500MB si sa ma plictisesc pana cand imi incarca o pagina.
PS: momentan am un pachet Vodafone Live! (da, merge si pe iphone 3g) la testat. nu sunt prea multumit, insa ma gandesc ca e diferenta de viteza intre vodafone live! si mobile internet.
Astept parerile dumneavoastra si va multumesc anticipat.
Nu stiu cum merge netul pe orange, eu sunt pe vodafone 3G. In Bucuresti si localitatile mari merge ok, nu ma plang…insa unde nu e 3G, e nasol rau de tot pe GPRS.
Cu prima ocazie renunt la vodafone si trec pe orange, care are EDGE national din cate am inteles.
Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva insa ia si asta in calcul (vodafone are doar GPRS si 3G, unde nu ai 3G…injuri GPRS-ul…).
multumesc pentru raspuns. intr-adevar GPRS-ul merge ca un melc obosit. in bucuresti am 3g peste tot in ambele retele, insa in alte orase nu; din acest punct de vedere orange-ul ar iesi castigator.
de asemenea ma gandesc ca in vara o sa vina 3.0 oficial si nu stiu daca o sa-mi mearga “din prima” avand in vedere ca folosesc yellowsn0w pentru decodare. pe de alta parte, azi am sunat la orange si mi-au spus ca in 3 saptamani ma pot duce cu terminalul pentru decodare legala.
mai astept si alte pareri, eventual speed test-uri etc.
Varianta ta vodafone - mobile internet; 200MB cu 9EUR/luna - este cea mai mare hotie. Feriti-va de ea. Mai am doua luni si pot sa renunt la acest abonament. FERITI-VA DE VODAFONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!