Exista cateva aplicatii in App Store, chiar si gratuite, cu care puteti masura viteza atat la download cat si la upload. E suficient sa cautati cu “network speed”. Dar eu va spun din experienta personala, ca fost client Vodafone care a trecut pe Orange din august, cand s-a lansat iPhone-ul. Internetul merge mult mai bine decat mergea pe Vodafone cu Nokia N95. E adevarat ca procesorul net superior de pe iPhone face in mod sigur o parte din diferenta, dar eu sunt foarte multumit de viteza cu care navighez, asa ca n-as sta pe ganduri intre 9 Euro/200 MB (un jaf ordinar) si 4,5 Euro/500 MB, mai ales ca folosesc destul de mult internetul. Chiar daca prin absurd ar fi mai rapid pe Vodafone, diferenta n-ar fi suficient de mare incat sa justifice alegerea unei oferte care pare rupta de acum 6-7 ani, cand serviciile de date erau un adevarat lux. Astia de la Vodafone imi provoaca greatza, imi aduc aminte cat m-au implorat sa nu reziliez contractul, mi-au dat si termen de gandire (LOL), mi-au propus un abonament de 1,5 Euro numai sa nu le trantesc usa-n nas. Ce patetici…