Macintosh Requirements
Any Mac running Security Update 2009-001 and Mac OS X Leopard 10.5.6 or Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac with an Intel processor or a Power PC G5, G4, or G3 processor and built-in FireWire®
Carevasăzică ăștia cu Air și Macbook nou au pus-o ?
Hai că m-am lămurit. zice așa: „ [...] Mac with an Intel processor or a Power PC G5, G4, or G3 processor and built-in FireWire®”, adică precizarea se referă doar la G3-uri, adică trebuie să fie un G3 cu fw, că altfel e prea vechi și nu merge. G4, G5 și intel-urile nu se pun (au și astea fw, mai puțin alea unde s-a jucat Steve de-a sîrma de foc).
Nefericită formulare, acel „and” se referă doar la G3, nu și la rest. Eu oricum le-am trimis un mesaj ironic apropo de fw.
Vedeți că astă seară s-a actualizat și 1Password, precizează în mod expres că rezolvă problemele cu Safari 4 beta.
Eu am avut probleme cu Mail-ul. Mail-ul spunea ca e problemă cu Growl. Deși a fost dezactivat Growl, Mail nu a mai funcționat.
Am renunțat temporar la “beta” = dezinstalat.
Voi încerca pe alte computere să văd dacă reacționează la fel.
Si la mine Growl mail plugin a dat eroare..am scos growl complet,poate trebuia numai din mail dezactivat ...că eroarea a persistat până nu am dezactivat din preferintele de mail growl-ul.
In rest merge bine si mai rapid,testez si pe Tiger de pe PegasosII si se simte viteza.
Eu zic că dacă sărim MULȚI cu bug-reporturi pe ei că nu mai e bara noastră albastră iubită, o să o pună la loc.
Finally, those who are still trying to get used to the new Safari 4 changes might want to follow these tips:
Safari 4 Hidden Preferences - how to move the tabs back to the bottom, restore the blue loading bar, turn off URL autocompletion, Google Suggest and more. (Original site is down - content copied here.)
E clar ca pe Windows nu o să-l folosesc niciodată.
L-am pus pe un Vista, și i-am dat 20 de taburi, aceleași ca cele din Firefox. Rezultatul, în atașament.
Nu înțeleg de ce vin softurile astea de Windows cu Bonjour. Ce nevoie aș avea eu de Bonjour dacă instalez un Safari? A, stai, că e posibil să-și tragă niște bookmarks sau collections din rețea cu Bonjour
+ pr0n mode prezent;
+ popup blocker prezent;
- lacune la extensii, Firefox îl cam bate din punctul ăsta de vedere;
- arată ca naiba pe Windows, întotdeauna am urât softurile Apple care merg pe Windows.
- Top sites… hmm, Opera parcă avea așa ceva. Doar că nu era o listă automată. Introduceai manual ce pagini doreai.
akbar: dude, e BETA ... Stai să vedem la versiunea finală cum face.
Bagă bug-reporturi la tot ce nu îți place. Dacă nu le zice nimeni și folosește tot felul de work-around-uri u să creadă că așa îi place lumii.
Dacă nu facem bug-reporturi cu progress-bar-ul ăla o să ajungă să pună rotiță și la downloadul de fișiere și eventual și în finder, la copiere - așa vreți ?
Copierea unui fișier e o operațiune perfect măsurabilă. Acolo are sens un progress bar. În Safari era doar placebo*. Nu că m-ar deranja cu ceva prezența unui progress bar, dar nici nu-i simt lipsa.
* La fel ca și progress bar-ul ăla de la boot, la fel de mincinos.
[ Modificat: 26 Februarie 2009 04:43 PM de Tudor ]
Este doar placebo, dar e mai observabil un progress bar cand se deschide o pagina, decat o rotita mica in capatul addressbar-ului. Mersi chupakbra pentru pont. Eu l-am setat sa se vada progressbar-ul. In rest, taburile le-am lasat asa cum sunt. Vreau sa mo obisnuiesc cu noua interfata. Acum imi aduc aminte de vremurile cand eram un windozar si eram un infocat modder (ma chinuiam ca si altii pe unele forumuri dedicate sa transform interfata windows in OSX - ne chinuiam cu skin-uri de Firefox sa arate ca Safari, iar acel progressbar era marea provocare, nimeni nu a reusit pana am trecut eu la Mac, asta inainte de a apare Safari pt Win).
Eu nu-i duc lipsa progress bar, am folosit mult și Camino, iar ăla nu are așa ceva. Când mai intram cu Safari, mă enerva chiar. Și mi s-a întâmplat de multe ori ca pagina să fie încărcată și bara aia să se oprească pe undeva, fără explicație. Sau să blocheze browserul.
E o problemă de obișnuință cu taburile alea sus…
Din topul CNET lipsește Camino. Ori poate n-a intrat în cărți fiind bazt pe același Gecko ca și Firefox? Hmm…
de nenumarate ori, in ultimele zile, deschideam de 2 ori un site deoarece nu vedeam progresbar-ul si aveam impresia ca nu am dat Enter. Am pus safari 4 doar pe iMac dar pe MB-ul pe care-l mai iau la uzina, inca nu-l pun. Oricum Safari nu beneficiaza de caruta de addonuri ca si FF si care in activitatea mea sunt f utile, lipsa progresbar-ului mai aduce o mica frustrare.
poate se vor razgandi si varianta finala iese cu progresbar
Nu, da’ merge macuser.ro greu și din cauza rotiței nu știm dacă e de la noi ca să mai rulăm un AppleJack sau de la leneșu’ ăla de Administrator care dupa ce că îi dăm atâția bani nu are deloc grijă de site dom’le și merge greu ...
Fraților, aveți dial-up de plângeți atâta după progress-bar-ul ăla?
alaturi de informatiile furnizate de statusbar, pe unii ii ajuta sa vada cat de busit e un site, unde se opinteste, unde tuseste…cam cat la suta se incarca…
ma rog, nu e indisponibil, nu ofera super info dar…e o senzatie nasoala fara el. pt mine, evvident. poate pt altii e cat sepoate de inutil