tab-urile sus sunt ilogice si ma scoteau din minti ... multumesc celor ce au descoperit cum se muta jos ... acum insa am senzatia ca merge mai lent cu tab-urile jos ... mai are cineva senzatia asta sau e semn ca trebuie sa iau o pauza ?
pt mine logic e jos ... numele tab-ului sa fie cat mai apropiat de continutul ferestrei pt a-l asocia repede acelui continut ... mi se pare ilogic ca intre continutul ferestrei si numele ei sa mai existe alte informatii/campuri (bookmark, bara adresa etc) ... e ca si cum la un calendar in loc sa ai in dreptul zilei “26” cuvantul “joi”, intre ele ai mai avea tiparit numele si adresa firmei care a tehnoredactat calendarul
Da, de acord că gusturile fiecăruia nu se discută. Dar dacă vorbim strict despre logică atunci mi se pare firesc ca fiecare tab să aibe bara lui de adrese și propriile butoane de navigare back/forward/etc. pentru că un tab = un site, iar adresele și controalele de navigație sunt legate strict de acel site (tab) și nu au treabă cu celelalte tab-uri inactive.
Pe scurt situația ar putea fi rezumată astfel:
- În Safari 3 aveam o fereastră cu mai multe taburi.
- În Safari 4 avem mai multe ferestre de browser grupate împreună sub formă de tab-uri.
da, ai definit foarte bine ... in 3 o fereastra cu mai multe tab-uri iar in 4 mai multe ferestre ... si tocmai de aici apare ilogicul (la mine) - de ce sa asociez fiecarei ferestre controale separate ? e ca si cum pt fiecare aplicatie de pe hard ai avea atasat o tastatura si un monitor separat ... nu ? de ce atunci cand ridic privirea din continutul pagini sa nu vad imediat si titlul ei ? ... e calea cea mai scurta ... de ce sa imi impiedic ochii de bookmark bar, apoi de adresa (care nu intereseaza pe nimeni) si butoane ca intrun final sa ajung si la titlul paginii (tab-ului) ... asta daca nu cumva pe drum ametit de atatea informatii imi cad ochii pe tab-ul alaturat.
e ca si cum in camara in loc sa ai eticheta lipita pe borcane o ai pusa undeva pe raft oarecum in dreptul borcanului
in firea lucrurilor e normal ca sa ai la indemana in exact ordine urmatoare ... /1. butoanele care te duc la /2. cutia pe care vrei sa o deschizi, apoi /3. continutul cutiei
in ziua de azi, de dragul briz-brizurilor, culorilor si beculetelor multe aplicatii sunt prost gandite si total neergonomice ... dar deja facem filosofie si e tarziu
seara buna
Cică mâncă resurse….pe MB al meu nu simt ,ba chiar din contră un upspeed fată de Safari 3.
Am instalat si pe PegasosII pe Molk/Tiger si merge rapid..nu am quartz extreme asa că nu beneficiez de Top Sites si Cover Flow.
Până acum nici un bug in afară de conflictul cu Grow Mail Plugin. Am renuntat la Growl până aflu că va fi compatibil.
Si mie mi se pare logic ca taburil sa fie sus. Adresa tine de tab nu de fereastra. E normal sa fie “in interiorul” tabului. Am vazut scris pe net de hierachy si ca acum Safari a intrat in randul oamenilor normali la cap. Au dreptate.
Ctrl TAB e genial. Merci Tudor! Foloseam mar shift dreapta sau stanga dar 3 taste e prea mult. Ctrl tab e logic si simplu.
Eu mi-am pastrat status bar-ul si vad acolo cat si ce se mai incarca, cand se incarca, adica nu e aproape instant.
Mie mi se pare foarte ok. Arata si se misca foarte bine. Asteptam varianta finala. Am avut parte de doua blocari (pe windows). Pe mac am sa-l testez deseară. Sunt sigur ca va „merge” muuult mai bine.