10 din 21
10
Safari 4 beta
  [ Ignoră ]   [ # 136 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.05.06

tab-urile sus sunt ilogice si ma scoteau din minti smile ... multumesc celor ce au descoperit cum se muta jos ... acum insa am senzatia ca merge mai lent cu tab-urile jos ... mai are cineva senzatia asta sau e semn ca trebuie sa iau o pauza ?

[ Ignoră ]   [ # 137 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
dodo - 27 Februarie 2009 01:42 AM

tab-urile sus sunt ilogice

Dimpotrivă, logic ar fi ca ele să stea acolo sus. Dar suntem noi obișnuiți altfel.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 138 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Lipsa barei de progres mă scoate din minți.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 139 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Un shortcut nou și foarte util: Ctrl-Tab pentru activarea tab-ului următor.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 140 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.07.06

Va salut,
Supun atentiei voastre urmatoarele:
1. Unele widget-uri se dau peste cap ( vezi de ex. convertorul valutar )
2.

http://swedishcampground.com/safari-4-hidden-preferences

unde veti gasi toate informatiile despre functiile ascunse din Safari 4.
Tangram

[ Ignoră ]   [ # 141 ]
Rank
Newbie
Din: 

Tudor,

pt mine logic e jos ... numele tab-ului sa fie cat mai apropiat de continutul ferestrei pt a-l asocia repede acelui continut ... mi se pare ilogic ca intre continutul ferestrei si numele ei sa mai existe alte informatii/campuri (bookmark, bara adresa etc) ... e ca si cum la un calendar in loc sa ai in dreptul zilei “26” cuvantul “joi”, intre ele ai mai avea tiparit numele si adresa firmei care a tehnoredactat calendarul smile

in fine ... de gustibus

[ Ignoră ]   [ # 142 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, de acord că gusturile fiecăruia nu se discută. Dar dacă vorbim strict despre logică atunci mi se pare firesc ca fiecare tab să aibe bara lui de adrese și propriile butoane de navigare back/forward/etc. pentru că un tab = un site, iar adresele și controalele de navigație sunt legate strict de acel site (tab) și nu au treabă cu celelalte tab-uri inactive.

Pe scurt situația ar putea fi rezumată astfel:
- În Safari 3 aveam o fereastră cu mai multe taburi.
- În Safari 4 avem mai multe ferestre de browser grupate împreună sub formă de tab-uri.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 143 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

Hacking Safari 4 Beta: Top 10 hidden settings
http://www.tgdaily.com/html_tmp/content-view-41555-140.html

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 144 ]
Rank
Newbie
Din: 

vezi ca sunt capos ! smile

da, ai definit foarte bine ... in 3 o fereastra cu mai multe tab-uri iar in 4 mai multe ferestre ... si tocmai de aici apare ilogicul (la mine) - de ce sa asociez fiecarei ferestre controale separate ? e ca si cum pt fiecare aplicatie de pe hard ai avea atasat o tastatura si un monitor separat ... nu ? de ce atunci cand ridic privirea din continutul pagini sa nu vad imediat si titlul ei ? ... e calea cea mai scurta ... de ce sa imi impiedic ochii de bookmark bar, apoi de adresa (care nu intereseaza pe nimeni) si butoane ca intrun final sa ajung si la titlul paginii (tab-ului) ... asta daca nu cumva pe drum ametit de atatea informatii imi cad ochii pe tab-ul alaturat.

e ca si cum in camara in loc sa ai eticheta lipita pe borcane o ai pusa undeva pe raft oarecum in dreptul borcanului smile

in firea lucrurilor e normal ca sa ai la indemana in exact ordine urmatoare ... /1. butoanele care te duc la /2. cutia pe care vrei sa o deschizi, apoi /3. continutul cutiei

in ziua de azi, de dragul briz-brizurilor, culorilor si beculetelor multe aplicatii sunt prost gandite si total neergonomice ... dar deja facem filosofie si e tarziu smile
seara buna

[ Ignoră ]   [ # 145 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Cică mâncă resurse….pe MB al meu nu simt ,ba chiar din contră un upspeed fată de Safari 3.
Am instalat si pe PegasosII pe Molk/Tiger si merge rapid..nu am quartz extreme asa că nu beneficiez de Top Sites si Cover Flow.

Până acum nici un bug in afară de conflictul cu Grow Mail Plugin. Am renuntat la Growl până aflu că va fi compatibil.

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 146 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Si mie mi se pare logic ca taburil sa fie sus. Adresa tine de tab nu de fereastra. E normal sa fie “in interiorul” tabului. Am vazut scris pe net de hierachy si ca acum Safari a intrat in randul oamenilor normali la cap. Au dreptate.

Ctrl TAB e genial. Merci Tudor! Foloseam mar shift dreapta sau stanga dar 3 taste e prea mult. Ctrl tab e logic si simplu.

Eu mi-am pastrat status bar-ul si vad acolo cat si ce se mai incarca, cand se incarca, adica nu e aproape instant.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 147 ]
RankRankRank
Member
Din: San Diego, CA
Macuser din: 14.07.07
Tudor - 27 Februarie 2009 02:22 AM

Un shortcut nou și foarte util: Ctrl-Tab pentru activarea tab-ului următor.

Perfect. Ms de “tip”. Foarte util

Lipsa barei de progres mă scoate din minți.

Deschizi Terminal
bagi asta

defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeToolbarRedesign -bool NO 

ENTER
si asta

defaults write com.apple.Safari DebugSafari4LoadProgressStyle -bool NO 

ENTER, restart Safari si Voila!

Semnătură 

Once you go you never go back!

[ Ignoră ]   [ # 148 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

La mine nu se vede steluta albastra la siturile care au continut nou. De ce?

[ Ignoră ]   [ # 149 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
altero - 27 Februarie 2009 06:13 AM

La mine nu se vede steluta albastra la siturile care au continut nou. De ce?

pentru că tu le ști pe toate!
este logic!!!

cred că am să renunț să-l instalez deși mă roade rău curiozitatea, aștept varianta finală.

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 150 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 02.05.08

Mie mi se pare foarte ok. Arata si se misca foarte bine. Asteptam varianta finala. Am avut parte de doua blocari (pe windows). Pe mac am sa-l testez deseară. Sunt sigur ca va „merge” muuult mai bine.

10 din 21
10