17 din 21
17
Safari 4 beta
  [ Ignoră ]   [ # 241 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.03.07

Tocmai am aflat ca in Safari, Google va fi local in functie de setarea default a tarii din System Preferences si chiar asa e smile.

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 242 ]
RankRankRank
Member

Tocmai am aflat ca in Safari, Google va fi local in functie de setarea default a tarii din System Preferences si chiar asa e.

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 243 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
EMacsi - 25 Martie 2009 05:04 AM

Tocmai am aflat ca in Safari, Google va fi local in functie de setarea default a tarii din System Preferences si chiar asa e.

Când “va fi” ?
Că la mine pușcă după cum spui.

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 244 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
˙ - 25 Martie 2009 08:34 AM
EMacsi - 25 Martie 2009 05:04 AM

Când “va fi” ?
Că la mine nu e după cum spui.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 245 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

La mine merge chestia cu Google localizat în funcție de System Preferences. Bună observația.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 246 ]
RankRankRank
Member

Am pus eu la viitor gresit, trebuia sa fie “este” si nu “va fi”. Mai toti tineam default engleza din cauza problemei cu fonturile din Firefox nu?

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 247 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
EMacsi - 25 Martie 2009 04:01 PM

Am pus eu la viitor gresit, trebuia sa fie “este” si nu “va fi”. Mai toti tineam default engleza din cauza problemei cu fonturile din Firefox nu?

Nu folosesc FireFox.

La mine

în Sys. Pref. / Int. / Lang. -  e Română. (pe prima poziție) urmată de British Eng. și ultima Deutsch
în Sys. Pref. / Int. / Form. - e Română (la Region)
în Sys. Pref. / Int. / Form. - e Română (la Order for sorted lists)
în Sys. Pref. / D. & T. / T. Zone. - e Munich - Germany

în funcție de care mai exact e localizat Goolge în Safari 4 Beta?

Mulțumesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 248 ]
RankRankRank
Member

“în Sys. Pref. / Int. / Lang. - e Română. (pe prima poziție) urmată de British Eng. și ultima Deutsch” teoretic dupa asta (cea mai de sus limba setata), insa sincer nu stiu daca “în Sys. Pref. / D. & T. / T. Zone. - e Munich - Germany ” nu are nici o influenta. La mine e Bucharest si merge dupa cum am spus.

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 249 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Contează numai ca româna să fie prima limbă în coloana aia de la International. Mai exact la mine se întâmplă așa:
- Cu English pe primul loc: căutarea pe Google din Safari mă duce pe Google.com cu interfața în engleză.
- Cu româna pe primul loc: căutarea mă duce tot pe Google.com (deci nu Google.ro) dar interfața sitului e în română și îmi apar cele două opțiuni: “Căutați pe Web” și “Căutați paginile în Română”. Totuși, nu-mi apare și a treia opțiune - “Căutați paginile din România” - care se găsește numai pe Google.ro.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 250 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu pot să spun concret cât ar conta sau nu care limbă de comunicare e pe prima poziție la “Sys. Pref. / Int. / Lan./”
Dar pot să spun următoarele:
- În cazul în care nu s-a umblat la setările de interfață și căutare prestabilite, în panoul setărilor de pe Google, ceea ce înseamnă că e prestabilită interfața în limba engleză și google.com/de/ro (mai exact e vorba de țara în care te afli la momentul accesării serverului google);

Derivă astfel:
“Sys. Pref. / Int. / Lan./”
- Cu Engleză pe primul loc - rezultă -  google.de - cu interfața în - engleză - și posibilitatea a schimba în - germană
- Cu Germana pe primul loc - rezultă - google.de - cu interfața în - engleză - și posibilitatea a schimba în - germană
- Cu Română pe primul loc - rezultă - google.de - cu interfața în - engleză - și posibilitatea a schimba în - germană

Concluzie, cel puțin pentru mine, “Sys. Pref. / Int. / Lan./”, nu are niciun fel de influență asupra interfeței google, atâta vreme cât nu s-a umblat la panoul setărilor de pe google, caz în care se schimbă povestea.
Dar “Sys. Pref. / Int. / Lan./” pare să nu aibă prea mare influență nici în acest caz.

Cred că e importantă locația d.p.d.v. fizic al accesării serverului google.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 251 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 26.01.08

Există posibilitatea de a bloca toate ferestrele pop-up?
Glimmer, Safari AdBlock și SafariBlock utilizează liste de pagini prin care fac selectia.

Semnătură 

iMac G4
iBook G3

[ Ignoră ]   [ # 252 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Meniul Safari -> Block Pop-up Windows?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 253 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

așa, poate?

[ Ignoră ]   [ # 254 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

O întrebare am și eu :D
Vreau sa folosesc de aici încolo Safari 4, eu pana acum foloseam Firefox. Chestia e ca as vrea sa import totul din Firefox in Safari, cum pot sa fac?

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 255 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
leopardu - 26 Martie 2009 01:20 AM

O întrebare am și eu :D
Vreau sa folosesc de aici încolo Safari 4, eu pana acum foloseam Firefox. Chestia e ca as vrea sa import totul din Firefox in Safari, cum pot sa fac?

Poate te ajută funcția “Import Bookmarks…” din meniul File de la Safari.

Semnătură 

17 din 21
17