1 din 2
1
imprimantă laser
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Cum vechea HP 970 dă semne clare de oboseală, are peste 7 ani…
Mi-aș lua ceva cu laser, ceva SOHO, am găsit destule cu prețuri de de la 250 RON. Am senzația că unele nu au drivere de mac (Konica Minolta și Samsung). Ce experiențe aveți? Probabil HP sau Canon ar fi cele potrivite în regim SOHO. alte idei…
Reîncărcatul facil și nu prea scump este un detaliu.
Cu mulțumiri…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

ce zici de un Brother 2030, testata de mine pe Mac, se incarca extrem de usor .. are un dop care se scoate si se toarna toner in ea, cilidrul tine 12000 de copii, tonerul cam 2500 de pg., un refill costa max. 500.000 daca il faci la o firma.Am una la birou la care scoatem in jur de 3000 de pag./luna si nu am avut probleme cu ea.Chestia e ca e in jur de 350 RON, dar pe de alta parte cu cat sunt mai ieftine imprimantele, cu atat sunt mai scumpe consumabilele, iar banii pe imprimanta ii dai o singura data.

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti

Merge si Konica Minolta, sunt drivere pe net, dar si fara drivere a mers conectata pe usb.Pentru wireless am instalat drivere ca sa nu fie probleme. Eu am acasa si hp si am reincarcat cartusul de 2 ori pina acum, insa am prieteni de incredere care m-au ajutat la reincarcare.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Na, tocmai Brother HL-2030 vroiam să recomand și eu, că d-aia am. Driverele sunt aproape identice cu cele de pe Windows (dacă țin eu bine minte, lipseau niște chestii “de fițe”, funcțiile de bază erau la locul lor), rezoluție 1200 dpi, start-up rapid, scoate vreo 15 pagini pe minut ... pretty happy with it. Singura chestie care nu mi-a mers a fost să tipăresc de pe Mac prin rețea, imprimanta fiind conectată la un Windows (Mac-ul a văzut-o, dar la “print” a început să scuipe pagini goale); probabil se rezolvă cu ceva săpături.

http://www.brother.com/europe/printer/info/hl2030/hl2030_spe.html

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
varsator - 19 Mai 2006 04:23 PM

Merge si Konica Minolta, sunt drivere pe net, dar si fara drivere a mers conectata pe usb.Pentru wireless am instalat drivere ca sa nu fie probleme. Eu am acasa si hp si am reincarcat cartusul de 2 ori pina acum, insa am prieteni de incredere care m-au ajutat la reincarcare.

Sunt drivere pe net? Unde? Am tot căutat și n-am dat de ele? Astea sînt cele mai ieftine, nu neapărat și cele mai bune, desigur.
S-ar putea să fiu forțat să mă decid repede, este posibil ca hp 970 să mă lase într-o seară, tocmai cînd am de printat mult și urgent.

P.S. Ah, da, doar PagePro 1350E, cu specificația ‘third party solution’. Deci, care e acel ‘third party’? În rest, Konica Minolta zice că toate celelalte tipuri suportă numai Windows, numai 1350E MAC OS și Linux cu ‘third party solution’.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
leeloo - 19 Mai 2006 01:33 PM

ce zici de un Brother 2030, testata de mine pe Mac, se incarca extrem de usor .. are un dop care se scoate si se toarna toner in ea, cilidrul tine 12000 de copii, tonerul cam 2500 de pg., un refill costa max. 500.000 daca il faci la o firma.Am una la birou la care scoatem in jur de 3000 de pag./luna si nu am avut probleme cu ea.Chestia e ca e in jur de 350 RON, dar pe de alta parte cu cat sunt mai ieftine imprimantele, cu atat sunt mai scumpe consumabilele, iar banii pe imprimanta ii dai o singura data.

N-ar fi un preț descurajant, oricum limita maximă propusă este 500 RON, ceea ce acoperă tipurile uzuale de HP, Canon și Brother. Cele mai ieftine par Konica Minolta care, din cîte știu, n-au faimă rea, doar că nu am găsit drivere, deși Vărsătoru’ zice că ar fi.
Oricum, sînt pregătit să iau PB cu mine la test în magazin.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

Minolta sunt bune dar din pacate te cam rup la consumabile. Toata modelele noi de Minolta vin cu un cip pe cartus si le incarci degeaba, nu mai scot nimic. Daca nu vrei Brother .. incearca mai degraba Canon, care de asemenea se incarca destul de usor si nu au cip.

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
leeloo - 19 Mai 2006 05:14 PM

Minolta sunt bune dar din pacate te cam rup la consumabile. Toata modelele noi de Minolta vin cu un cip pe cartus si le incarci degeaba, nu mai scot nimic. Daca nu vrei Brother .. incearca mai degraba Canon, care de asemenea se incarca destul de usor si nu au cip.

Ei, n-am zis că nu vreau Brother! Tocmai, rumeg ce să-mi iau! Nu risc imprimante care nu au full support și de mac. Dacă MInolta rupe la consumabile, e deja clar: nu-mi voi lua Minolta!
Am renunțat la ideea unui multifuncțional, un scanner hp 3800 alături de o imprimantă laser e cam ceea ce caut Nu trebuie musai să fie de aceeași firmă. Scannerul mi s-a bușit de mult, atît că nu-i simt lipsa, doar cele vreo 1000 de poze vechi ce așteaptă să le digitalizez într-o zi.
Cred că spre Brother mă voi îndrepta cu pași repezi. Mai rumeg la HP sau Canon.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Imi cer scuze, pentru Kyocera Mita am gasit drivere nu Konica Minolta.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
varsator - 19 Mai 2006 06:04 PM

Imi cer scuze, pentru Kyocera Mita am gasit drivere nu Konica Minolta.

Ei vezi! Adevărul este că m-ai incitat și un model are asemenea driver făcut însă de „un third party”. Dar mi-ai dat o idee și cu Kyocera asta… merge bine? se încarcă ușor? după încărcare, recunoaște că e plin cartușul? (detaliu esențial, și cu actuala hp 970 am avut necazuri mari și nu mă interesasem cînd am luat-o).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Kyocera este la o firma pe unde merg eu si nu se face incarcare, se cumpara un nou cartus. Din pacate nu stiu cum pot vedea cit toner mai este, eu stiu ca apas un buton pe imprimanta si imi spune in ce stadiu este cu toner-ul…..  Kyocera asta nu a avut nici o problema si are vreo 3 ani, doar cartusul a fost schimbat - e modelul FS1010.
Pentru mine nu pot sa aleg decit hp sau canon pentru ca am sursa de consumabile.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
varsator - 19 Mai 2006 06:45 PM

Kyocera este la o firma pe unde merg eu si nu se face incarcare, se cumpara un nou cartus. Din pacate nu stiu cum pot vedea cit toner mai este, eu stiu ca apas un buton pe imprimanta si imi spune in ce stadiu este cu toner-ul…..  Kyocera asta nu a avut nici o problema si are vreo 3 ani, doar cartusul a fost schimbat - e modelul FS1010.
Pentru mine nu pot sa aleg decit hp sau canon pentru ca am sursa de consumabile.

Mersi, Kyocera iese din joc definitiv și irevocabil.
Mulțumesc tuturor, m-am cam lămurit. Probabil voi lua un Brother, eventual HP sau Canon. E importantă și dimensiunea, fir-ar să fie, nu prea am mult loc aici.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

hp… wink

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Vad ca si lexmark au drivere de mac, nu stiu cum functioneaza, au la metro si selgros la preturi mici.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu sunt asa fiabile lexmarkurile

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 19 Mai 2006 10:17 PM

nu sunt asa fiabile lexmarkurile

Dacule & alii, am comis fapta, Brother 2030, asta am găsit, hp-uri nu erau decît foarte scumpe, Kyocera iese din discuție.
Am avut o strîngere de inimă cînd am dat să printez giumbușlucuri de ale mele, conform anexei. Super, este precum poza asta, perfect.
Sper să țină mult…

Semnătură 

1 din 2
1

‹‹ G4 si plasma Panasonic      hp 970 cxi ››