Fără să fac absolut nimic, nu îmi mai merge cmd+w, ca să închid o fereastră de Word 2008.
M-am uitat în opțiunie din menu bar și am văzut că îmi apare, mai nou, cmd+z pentur asta.
Acum câteva zile, am adăugat o tastatură franceză. Asta ar fi singura chestie mai specială pe care am făcut-o.
Acum văd că nu reacționează nici la cmd+q.
Am dat vreo 2 restarturi și nimic…
da, acum am ginit ca isi revine daca trec pe tastatura US, dar numai dupa un logout / login.
al naibii frantujii astia.
nu ma deranjeaza prea tare cmd+z ca sa inchid o fereastra din word, dar exista demult automatimsul cmd+w.
Acum e bine, ca am scos naibii franceza.
Sa vedem maine cum va fi, ca mai am de lucrat cu un text in limba lui Voltaire. Ideea e ca nu isi revine decat dupa un resart sau logout / login, ceea ce e suparator.
Enfin, c’est la vie…
Eu nu pe frantuji m-as supara, ci pe cei de la microsoft. Si mie mi s-a intamplat la fel, tot cu word, 2004, dar in sensul invers. Adica aveam tastatura franceza, am trecut pe tastatura virtuala romana pentru diacritice, s-au schimbat comenzile, ceea ce e normal, dar inapoi nu au mai vrut sa se schimbe. De atunci am dezinstalat tot ce tine de microsoft si am trecut pe neooffice+iwork.
Perso, imi pare mai simplu cmd+w in tastatura franceza, e mai rapid decat cmd+Z(daca aveti tastatura engleza, a se citi : mai simplu cmd+Z decat cmd+W)
Fără să fac absolut nimic, nu îmi mai merge cmd+w, ca să închid o fereastră de Word 2008.
M-am uitat în opțiunie din menu bar și am văzut că îmi apare, mai nou, cmd+z pentur asta.
Acum câteva zile, am adăugat o tastatură franceză. Asta ar fi singura chestie mai specială pe care am făcut-o.
Acum văd că nu reacționează nici la cmd+q.
Am dat vreo 2 restarturi și nimic…
Păi dacă pui tastatură fizică franceză, dar tu activezi US sau Romanian, evident că nu mai corespund tastele! Dacă ai tastatură Azerty, cmd-W este, de facto, cmd-Z! așa este, corect.
P.S. Fraților, m-ați înnebunit: nu s-a întîmplat nimic nefiresc. Dacă folosești o tastatură FIZICĂ alta decît qwerty, sigur că se modifică locul caracterelor și nu mai corespund cu cele din US sau din Romanian. Tastatura franceză AZERTY este gîndită să corespundă keylayout-ului French și French Numerical, nu altui keylayout.
[ Modificat: 01 Martie 2009 03:11 AM de Cattus Thraex ]
Eu nu pe frantuji m-as supara, ci pe cei de la microsoft. Si mie mi s-a intamplat la fel, tot cu word, 2004, dar in sensul invers. Adica aveam tastatura franceza, am trecut pe tastatura virtuala romana pentru diacritice, s-au schimbat comenzile, ceea ce e normal, dar inapoi nu au mai vrut sa se schimbe. De atunci am dezinstalat tot ce tine de microsoft si am trecut pe neooffice+iwork.
Perso, imi pare mai simplu cmd+w in tastatura franceza, e mai rapid decat cmd+Z(daca aveti tastatura engleza, a se citi : mai simplu cmd+Z decat cmd+W)
Cu toată stima și considerațiunea, dar ceea ce spui nu are nimic, dar absolut nimic de-a face cu MS, ci cu modul firesc de comportament al unui keylayout asociat unei tastaturi fizice nefirești pt acel keylayout. Dacă ai tastatură fizică franceză, adică AZERTY, sigur că nu corespund comenzile așa cum le știi dacă ai folosi tastatură fizică QWERTY.