Bună seara! Macbook-ul brusc nu-mi mai găseşte networkul. Am airport express şi stă aprins ledul galben. Între airport şi macbook nu mai e nici o legătură. Ce pot să fac?
La airport express ledul verde indică existența unei conexiuni,ledul galben intermitent indică o problemă cu conexiunea ta.Verifică ce s-a întîmplat cu netul tău,poate e oprit de la provider.Dacă nu poți să te conectezi de nici un fel la airport resetează-l.Are buton de reset pe care-l ții apăsat 5 sec și apoi vei reveni la setările din fabrică.
Nu e prima dată cînd face figura asta. A mai făcut-o de două ori şi după ce l-am frecat pînă mi-au ieşit peri albi şi-a revenit din senin. E posibil să fie airportul bulit.
Nu e prima dată cînd face figura asta. A mai făcut-o de două ori şi după ce l-am frecat pînă mi-au ieşit peri albi şi-a revenit din senin. E posibil să fie airportul bulit.
De vreme ce ledu e amber, aș zice că ai ceva cu rețeaua (nu mai ai semnal) sau, pur și simplu, s-a desetat routerul. Scos și rebăgat în priză. Dacă tot nu e rost și nu e detectat de AP Utility, hard reset și gata.
Asemenea simptome apar, de regulă, din cauza providerului. Tu zici că ar fi o desetare. Știu și eu! Nu-s prea convins de cele ce spui, dar probabil știi mai bine.
Dimineaţă am băgat airportul în priză şi macbook-ul mi-a găsit reţeaua. Se întîmplă a treia oară următorul fapt: seara deodată pierd semnalul, iar ledul airportului se face galben. Orice încercare de a regăsi propriul network eşuează, le găseşte doar pe ale vecinilor. După ce obosesc şi mă enervez destul, scot airpotul de priză şi o las baltă. A doua zi dimineaţa ca şi cînd nimic nu s-ar fi întîmplat îmi găseşte reţeaua, ledul se face verde, totul e perfect.
Dimineaţă am băgat airportul în priză şi macbook-ul mi-a găsit reţeaua. Se întîmplă a treia oară următorul fapt: seara deodată pierd semnalul, iar ledul airportului se face galben. Orice încercare de a regăsi propriul network eşuează, le găseşte doar pe ale vecinilor. După ce obosesc şi mă enervez destul, scot airpotul de priză şi o las baltă. A doua zi dimineaţa ca şi cînd nimic nu s-ar fi întîmplat îmi găseşte reţeaua, ledul se face verde, totul e perfect.
Păi te enervezi degeaba. Ledul amber arată că nu are semnal și/sau nu găsește rețeaua, probabil defect de la provider (sau, caz rar, dar nu foarte, contact prost undeva la tine în casă sau pe hol). Dacă scoți din priză și repui imediat și e tot amber, probabil, cum zic semnal prost de la provider.
dimineața, după cîteva ore, s-a reparat hiba la ei și merge, evident.
Poți avea probleme și dacă ledul e verde, dar nu ai net. În acest caz, teoretic e linie, dar nu e de fapt. Scoți și rebagi în priză, de regulă va merge. Asta indică tot hibe la provider, dar mai puțin grave și de durată scurtă.
De două zile iar nu merge. Nu reuşesc să resetez Airportul, apăs degeaba butonul reset. Am citit cum se face, dar nu se schimbă nimic. Providerul e Clicknet. Pînă acum vreo cîteva zile mergea bine.
De două zile iar nu merge. Nu reuşesc să resetez Airportul, apăs degeaba butonul reset. Am citit cum se face, dar nu se schimbă nimic. Providerul e Clicknet. Pînă acum vreo cîteva zile mergea bine.
Dar fără airport merge? Ăsta e primul test. La mine clicknet a picat de două ori. Suni și repară. Ești absolut sigur că e din AP și nu de la ei?
La țară un Apple wl router + modem clicknet merg super, brici, ca unse.
Nu sînt sigur că e din AP, dimpotrivă cred că e de la ei. Modemul are unul din cele 4 leduri stins, mai precis al doilea din stînga. N-am apucat să sun că-s de dimineaţa pînă noaptea pe drumuri. Dacă îi bag firul merge, aşa vă şi scriu de altfel.
Daca în gaura cu LED-ul stins (cea la care e conectat AP-ul, aparent) bagi cablu care mere la Mac, funcționează? Dacă da mie mi se pare a fi un defect de AP. Plus de asta mă gândesc că ar trebui ca AP-ul să fie văzut de Mac, chiar dacă nu funcționează conexiunea spre Internet (la urma urmelor cum îl configurezi până ce ai conexiune?)
Daca în gaura cu LED-ul stins (cea la care e conectat AP-ul, aparent) bagi cablu care mere la Mac, funcționează? Dacă da mie mi se pare a fi un defect de AP. Plus de asta mă gândesc că ar trebui ca AP-ul să fie văzut de Mac, chiar dacă nu funcționează conexiunea spre Internet (la urma urmelor cum îl configurezi până ce ai conexiune?)
Treaba e în felul următor: modemul de la click-net are pe el 4 leduri care am înţeles că trebuie să fie aprinse toate culoarea verde. Unul dintre leduri stă mai mult stins. E vorba de ledurile modemului. Acum, nu ştiu ce să zic, atunci cînd bag firul direct în macbook am net, totul e oarecum ok. Spun oarecum deoarece am senzaţia că i-a mai scăzut viteza de cînd RomTelecom a făcut nu ştiu ce “reparaţii” pe reţea, timp în care două săptămîni nu am avut telefon şi bineînţeles nici internet.
Pe de altă parte AP nu e văzut de Mac, ca şi cum nu ar exista. Oricum e în garanţie că-l am de vreo 3-4 luni. E vorba de un AP Express, din ăla mic.
Aha, am crezut că e vorba de un modem cu switch încorporat și deci cu 4 porturi de rețea (și ledurile aferente). Scuze de confuzie. Ce scrie în dreptul ledului care este stins? Presupun acum că e vorba de un modem ADSL cu un singur port Ethernet, și care e folosit și ca router, deci un Mac lăsat pe Automat (DHCP) și conectat prin cablu de rețea la acel port Ethernet ar trebui să “vadă” Internetul fără alte configurări. Mai presupun că problema cu viteza și reparațiile nu are legătură cu Airportul.
Din păcate (sau din fericire, mai degrabă) eu m-am ferit de airporți ca de piaza rea, din mai multe motive, deci nu cunosc prea bine dispozitivul. Totuși, nu cred că absența sau prezența conexiunii spre Internet (sau chiar a linkului Ethernet) ar trebui să impieteze asupra posibilității de a accesa Airport-ul.