iMac Power Cord + varianta Mac-uri din state
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 03.01.06

1. Pun si eu o intrebare, sper sa nu o considere (prea multi) stupida smile)

Power Cord-ul de la iMac-urile Intel se gaseste ca replacement part si cel mai important - are adaptor pe el sau adaptorul e inclus in iMac? Pentru ca la specificatii am vazut ca accepta 110-240V. Daca e ca la PC, ar trebui sa aiba un switch pe sursa, dar cum la Mac nu ma pricep, nu stiu unde ar putea fi.

Scopul intrebarii e simplu: vreau sa iau iMac din state, si ma gandeam sa nu ma pacalesc cu cablul sa ma uit dupa aia la el si sa caut un transformator butucanos de 220-110V.

Merci.

2. Apropo de BTO (built-to-order), la MacGallery nu poti comanda BTO. Parca nu tot ar face comanda, e inexplicabil…
Noumax am inteles ca aduce, si mai erau unii care au fost la CERF, probabil IRIS nu mai tin minte.
Singura problema e pretul cu adaosurile lor.
Pai in state, iMac iCD 20”, cu 1x1GB RAM si 256MB video este 1874$.
Pretul final in Ro este (1874$+transport)*1,19=2230,06$ daca ti-l aduce cineva, adica 6155 RON. Nu cred ca vreun dealer din Ro il aduce la pretul asta smile) si daca adaugam garantia globala Apple din 14 feb 2006(http://www.appleinsider.com/article.php?id=1532), avem solutia perfecta.

Cea mai buna varianta ar fi, daca toti cei care vrem sa ne luam intel Mac-uri in 2006, am face o lista, am gasi un dealer din state care exista sansa sa ne mai dea si un discount (chiar si fara el ar fi OK), am plati direct la sursa si am face un singur colet mare, care sa vina in tara. Singurul cost in plus fata de varianta descrisa mai sus ar fi transportul, care devine mai ieftin/kg cu cat creste comanda. Ce ziceti, ne bagam? Macar in principiu ar merita sa aflam niste oferte ceva, dar pt asta trebuie sa facem o lista cu cine ce vrea sa vedem ce se strange.

Semnătură 

smile

iMac 27” QuadCore i7 QuadCore 2.8 GHz / 8GB / 1 TB / 512 MB
MBP Core 2 Duo 15” 2.33 GHz / 3GB / 500 GB / 256 MB
MBA Core i5 13” 1.7 GHz / 4GB / 256 GB
iPhone5 16 GB
iPad 2 WiFi 64 GB
iPod Touch 1G / 16 GB
iPod Shuffle 2G /  1 GB

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

vorbesti de cablul de alimentare?
eu am un imac g5 isight si este doar un cablu amarat, l-am si schimbat cu unul care intra in ups si nu in priza…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Ia automat setarile in functie de ce priza folosesti, nu are buton de selectie, nu-ti trebuie decat adaptor de la stecher american la gaurile romanesti, vreo 3-8 lei in functe de unde-l iei.

P.S. Ia in calcul ca Apple Store iti opreste 8-9% taxe direct din vanzarea online. Cum ti-i recuperezi, asta e alta poveste, daca ti-i recuperezi.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 03.01.06

cool.
inteleg ca e separat de imac, in sensul ca poti sa il scoti din el.
Dau exemplu un monitor CRT pe care il aveam mai demult si al carui cablu de alimentare pleca efectiv din el, nu puteai sa il scoti

Merci.

Semnătură 

smile

iMac 27” QuadCore i7 QuadCore 2.8 GHz / 8GB / 1 TB / 512 MB
MBP Core 2 Duo 15” 2.33 GHz / 3GB / 500 GB / 256 MB
MBA Core i5 13” 1.7 GHz / 4GB / 256 GB
iPhone5 16 GB
iPad 2 WiFi 64 GB
iPod Touch 1G / 16 GB
iPod Shuffle 2G /  1 GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

merge scos da…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
mihnea27 - 21 Mai 2006 05:54 PM

Cea mai buna varianta ar fi, daca toti cei care vrem sa ne luam intel Mac-uri in 2006, am face o lista, am gasi un dealer din state care exista sansa sa ne mai dea si un discount (chiar si fara el ar fi OK), am plati direct la sursa si am face un singur colet mare, care sa vina in tara.

Nici un dealer oficial Apple din SUA nu are voie să exporte produse Apple. Am încercat eu să cumpăr ceva de la CDW.com. Ei mi-au spus că trimit şi în Romania diverse produse, cu excepţia celor Apple. Aşa e contractul. Singura (cred) soluţie este să găseşti o persoană fizică dispusă să cumpere şi să trimită în Romania. Sau o firmă care nu este dealer oficial Apple. Însă problema cu aparatura adusă din afară este suportul tehnic. În SUA şi în ţările în care există o filială Apple în toată regula, suportul tehnic este exemplar. În momentul în care aduci un computer din afară, şi ai probleme cu el aici în România, s-ar putea să ai surprize neplăcute. Poziţia oficială a celor de la I.R.I.S. (distribuitorul oficial Apple în Ro) este aceea că ei acordă suport tehnic în perioada de garanţie, cu condiţia să ai dovada cumpărării: factură, chitanţă, bon de casă datate. Toate bune şi frumoase, dar am auzit că uneori durează extrem de mult până se rezolvă (dacă se rezolvă), pentru că ei trimit “mai sus” problema în loc s-o rezolve aici în ţară.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05

Pe langa toate problemele astea cu garantia, mai e si problema transportului propriu zis (mai bine zis a manipularii marfii), deoarece chiar daca si la un distribuitor ajunge la fel marfa, la el daca ajunge busit compul, ii e mai usor sa-l trimita inapoi, nu-l doare capul, pe cand ca cumparator nu cred ca e distractiv sa astepti o luna, sa vezi ca ceva nu e ok, ca are o crapatura ceva, sa platesti gasca de taxe de expediere si sa stai pana la urma vreo 2-3 luni ca sa ai un comp nou.

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 08.03.07

Da apropo…ce stiti despre Apple World Travel Adapter Kit? Functioneaza okey? A incercat cineva?

The MacBook or MacBook Pro both come with a battery and a variable-voltage (110V/240V) power adapter. Purchase the optional Apple World Travel Adapter Kit (sold separately) and power/charge your notebook from most electrical AC outlets worldwide.

http://images.compusmart.com/Image.aspx?bl=1&PictureHID=11350

Semnătură 

http://www.webolution30.blogspot.com - Evolutia Internetului in Romania

‹‹ hp 970 cxi      hdd extern wireless? ››