1. Pun si eu o intrebare, sper sa nu o considere (prea multi) stupida
)
Power Cord-ul de la iMac-urile Intel se gaseste ca replacement part si cel mai important - are adaptor pe el sau adaptorul e inclus in iMac? Pentru ca la specificatii am vazut ca accepta 110-240V. Daca e ca la PC, ar trebui sa aiba un switch pe sursa, dar cum la Mac nu ma pricep, nu stiu unde ar putea fi.
Scopul intrebarii e simplu: vreau sa iau iMac din state, si ma gandeam sa nu ma pacalesc cu cablul sa ma uit dupa aia la el si sa caut un transformator butucanos de 220-110V.
Merci.
2. Apropo de BTO (built-to-order), la MacGallery nu poti comanda BTO. Parca nu tot ar face comanda, e inexplicabil…
Noumax am inteles ca aduce, si mai erau unii care au fost la CERF, probabil IRIS nu mai tin minte.
Singura problema e pretul cu adaosurile lor.
Pai in state, iMac iCD 20”, cu 1x1GB RAM si 256MB video este 1874$.
Pretul final in Ro este (1874$+transport)*1,19=2230,06$ daca ti-l aduce cineva, adica 6155 RON. Nu cred ca vreun dealer din Ro il aduce la pretul asta
) si daca adaugam garantia globala Apple din 14 feb 2006(http://www.appleinsider.com/article.php?id=1532), avem solutia perfecta.
Cea mai buna varianta ar fi, daca toti cei care vrem sa ne luam intel Mac-uri in 2006, am face o lista, am gasi un dealer din state care exista sansa sa ne mai dea si un discount (chiar si fara el ar fi OK), am plati direct la sursa si am face un singur colet mare, care sa vina in tara. Singurul cost in plus fata de varianta descrisa mai sus ar fi transportul, care devine mai ieftin/kg cu cat creste comanda. Ce ziceti, ne bagam? Macar in principiu ar merita sa aflam niste oferte ceva, dar pt asta trebuie sa facem o lista cu cine ce vrea sa vedem ce se strange.