Intrebari de primavara - PS efecte si PS filtre in Illustrator
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.06.07

Salutare copii, ma lamureste si pe mine cineva de ce sunt:
- 2 meniuri, unul de filtre si unul de efecte
- de ce exista PS efecte si PS filtre
- daca tot am PS-ul si prelucrez acolo orice imagine, de ce au incarcat AI-ul cu aceste lucruri?
- a folosit cineva efectele si filtrele de PS?
Mi se par niste “corelisme”, sa editezi foto in AI; poate par naiv cu intrebarile, dar acum pe bune, ca profesionisti in DTP voi folositi asa ceva? Eu nu am folosit niciodata.

Hai cu primavara! smile

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 11.10.05

Efectele sunt interventii live asupra obiectului/imaginii respective, poti sa te joci cu ele, sa le ascunzi samd, obiectul ramanind editabil tot timpul.
Filtrele sunt interventii mai puternice asupra imaginii, neexistind intotdeauna posibilitatea restaurarii. Efectele iti pastreaza vectorii intacti, filtrele ti le rasterizeaza.

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
gutuie - 11 Martie 2009 03:45 PM

Salutare copii, ma lamureste si pe mine cineva de ce sunt:
- 2 meniuri, unul de filtre si unul de efecte
- de ce exista PS efecte si PS filtre
- daca tot am PS-ul si prelucrez acolo orice imagine, de ce au incarcat AI-ul cu aceste lucruri?
- a folosit cineva efectele si filtrele de PS?
Mi se par niste “corelisme”, sa editezi foto in AI; poate par naiv cu intrebarile, dar acum pe bune, ca profesionisti in DTP voi folositi asa ceva? Eu nu am folosit niciodata.

Hai cu primavara! smile

la cine ai vazut tu sa editeze foto in illustrator?...
illustratorul e pentru altceva

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ca sa nu mai vorbim de faptul ca trebuie sa embedezi imaginea inainte sa-i aplici un filtru
adio link-uri
dupa care vine clientul si vrea modificari la imagine, dupa ce tu ai facut 50 de layout-uri

hai sa fim seriosi

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

pai exact! despre asta e vorba, nu am vazut pe nimeni sa editeze foto in illustrator, mi-am intrebat pana si colegii din design daca ei au folosit vreodata, si au raspuns ca nu.

... deci, de ce a facut Adobe chestia asta? de ce a incarcat programul cu efecte si filtre PS?

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Quark XPress a început să producă animații Flash, Photoshop zice că știe 3D… Corel Draw cred că știe să le facă pe absolut toate… smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

Tare rău, Corelu’ ăsta…  raspberry

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
gutuie - 12 Martie 2009 03:28 PM

pai exact! despre asta e vorba, nu am vazut pe nimeni sa editeze foto in illustrator, mi-am intrebat pana si colegii din design daca ei au folosit vreodata, si au raspuns ca nu.

... deci, de ce a facut Adobe chestia asta? de ce a incarcat programul cu efecte si filtre PS?

adobe a facut foarte bine ce a facut
uneori ai nevoie de efecte si de filtre in ilustrator, la un scris, la un shape…
nu toate documentele se lucrează intr-un singur program, uneori e nevoie să le mixezi, și totul trebuie să fie unitar
cind vei lucra mai mult, vei aprecia acest lucru wink

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

dacule, carcotas mai esti! te contrazici singur, ba zici ca unde am vazut editare foto in illustrator, ba ca avem nevoie de efecte si filtre! smile

daca tu imi spui ca ai folosit la un text sau un shape in illustrator un efect de photoshop din meniul “Filter” sau “Effect”, si cum ai reusit sa faci acest lucru…. jos palaria! tot respectul din partea mea!

... daca postam pe forum putin sau chiar deloc, asta nu inseamna ca lucram putin; mai abtine-te si tu de la comentarii gratuite si rautacioase smile

O zi buna.

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

acuma ești tare deplasat
nu ți-am facut nicci un comentariu răutăcios și gratuit
dar dacă nu nu lucrezi cu așa ceva, nu face comentarii gratuite despre faptul ca adobe a pus niste efecte și filtre in ilustrator
am văzut destule reviste lucrate în photoshop sau ziare in corel

răspunde-mi tu mie la o intrebare:
dacă ai avea de facut un catalog de produse, la care pozele trebuie sa aibă un glow, iar denumirea produsului să aibă același efect, cum te-ai gândi tu să faci asta?
gindește-te puțin wink

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

mda, ai dreptate; totusi eu nu am vazut ceva ce depaseste, nu stiu 20-30 pagini, facut in illustrator.  wink

am auzit si eu de cataloage intregi facute in corel, eu nu am avut norocul asta desi am fost un corelist convins candva smile

referitor la intrebarea ta: nu stiu :(, am adus o boaba de cafea (tifetata) in ilustrator si am incercat sa-i aplic un glow direct din meniul efecte si filtre, nu sunt active optiunile pe acolo, apoi am embeduit poza, nimic, am rasterizat-o, degeaba, optiunea de glow este inactiva; erau active blur, pixelate si sharpen. atat. orice am facut la poza aia toate optiunile au ramas inactive.

vorbim despre efectele si filtrele de photoshop din illustrator, da?

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Partea frumoasă e că în Illustrator CS4 vechile filtre Photoshop au devenit efecte, se pot aplica pe imagini fără să le mai embeduiești și se aplică nedistructiv (se pot modifica ulterior). Totuși eu unul prefer să fac absolut tot ce ține de bitmap editing în Photoshop.

Semnătură 

⌘-N

‹‹ Flow (waaaaaw)      Cît costă fontul? ››