Parerea mea este ca Safari 4 este mai bun am facut un test intre firefox si safari la “incarcarea” a cateva site-uri,iar safari mi-a incarcat mai repde acele site-uri fata de firefox,iar safari are interfata mai frumoasa decat firefox+alte chestii iteresante… de aceea spun ca safari e mai bun
Eu zic ca e camino cel mai bun :-D. Camino pentru cei care nu il cunosc e facut de cei de la mozilla, foloseste acelasi motor ca firefox, dar e facut special pentru mac, e frumos, simplu, se integreaza bine in sistem, foloseste la perfectie utilitarul cu cheile din mac(chiar mai bine decat safari), are block flash+ pub integrat(parametrabil), tine minte ferestrele deschise dupa inchidere… si toate astea folosind de 4-5 ori mai putin rami decat safari. E adevarat ca nu e atat de frumos ca safari, sau de rapid, dar e excelent, mai ales pe computere slabute.
Firefox e prea greu, se deschide in 1000 de ani. Imi place ca poti adauga tot felul de chestii la el(chiar daca mai face probleme din cauza unora). Pe windows e perfect, cel mai bun. Dar pe mac nu e reusit.
Safari, ce ii reprosez, e utilizarea masiva a ramului in cazul deschiderii mai multor taburi si daca lucrezi cateva ore pe el, si problemele inca nerezolvate cu anumite pagini flash. Cateodata se blocheaza cateva secunde la deschiderea unei pagini, de pomana, daca e un flash acolo. In rest e un excelent navigator, extrem de rapid, ma uimeste cat de repede incarca paginile.
Pentru mine nu viteza cu care incarca paginile sau cu care se deschide browserul e cel mai important lucru, ci posibilitatea customizarii lui prin pluginuri si alte optiuni built in. Din Safari inca lipsesc optiuni vitale pt mine precum “Undo Close tab”, sau Bookmark sync automat. Desi Safari 4 beta mi se pare un pas inainte pt ca stie CSS3 si HTML5, inca mai raman pe FF o vreme.
Cea mai bună aplicație este cea care corespunde nevoilor și gusturilor tale, așa că întrebarea, cu scuzele de rigoare, este aiurea. Nu mai spun că mai sînt și alte navigatoare de net, nu numai astea două. Sau alea ies oricum din competiție? iCab ori Omniweb ai încercat? Dar Camino? ...
La Firefox nu poti nici sa dai click dreapta pe tab si sa ii spui “Move tab to a new window”, chestie care ma cam doare.
Apropo, de “Vs.”: exista plugin de Safari pt descarcat flv-uri gen Download helperul de la Firefox?
In safari(si cred ca in toate merge) poti sa deschizi fereastra “activity” cand te uiti la un video, si sa dai dublu click pe numele video-ului in lista ala lunga. Iti descarca automat in .flv in folderul de download by default.
in safari nu poti incripta informatiile trimise pe net cu un master-password, ca in firefox. firefox se misca mai greu, pt ca e o furca (a fost portat pe mac, nu e nativ ca safari). dar foloseste gecko, nu webkit - safari nu randeaza juma de web calumea pana la urma poti folosi mai multe browsere alternativ, in functie de nevoi. pt tranzactii comerciale e mai sigur FF, pt viteza la navigare e mai indicat safari… (sa nu uitam de opera sau shiira, bune si ele)
in safari nu poti incripta informatiile trimise pe net cu un master-password, ca in firefox.
Acel “master password” din Firefox protejează doar parolele ținute minte de către browser. Safari stochează parolele în Keychain-ul din Mac OS X care este deja criptat și protejat cu parolă.
daniel@macuser - 01 Aprilie 2009 09:13 PM
dar foloseste gecko, nu webkit - safari nu randeaza juma de web calumea
Safari 4 e pentru când vreau să răfoiesc forumul în liniste. Dar când vine daniel@macuser cu a treia intervenție offtopic, mai adaugă un trolling apoi remarci puerile, ca să nu zic alte cuvinte mai grele… e nevoie de Firefox pentru că acolo nu știu cum e criptarea, dar e stocată cheia de la LASER. Și daniel@macuser ia o pauză de 7 zile să se răcorească.