Salutari!
Am o intrebare pentru cei mai priceputi ca mine. Am un MacBook Pro si o camera de filmat analogica, intrebarea este daca exista un program care sa ma ajute sa trec filmarile din format analogic in cel digital? Si daca se poate, ce cabluri sa folosesc pentru acest lucru?
Multumesc anticipat!
ia un evolutiontv miglia, ca are intrari analogice si captezi ca de pe un vcr. http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/17855/P105/
camera in general vine cu cablurile ei, daca nu in functie de mufe, banuiala mea este ca iti trebuie doar un cablu cu 3xRCA - 3xRCA (daca are iesire audio stereo, daca e mono, atunci doar 2xRCA - 2xRCA) din care 1 RCA este video compozit , 1 RCA este audio-left, 1 RCA este audio-right.
placa vine si cu soft de captura (editarea o faci in ce vrei mai apoi)
Eu captez cu un TVMax si este super ok,imagine buna si nu se blocheaza deloc in timpul capturii de 3ore de pe un VHS din cauza conversiei sau mai stiu eu..il export din formatul proprietarin DV si merge ca uns in FCP.Recomand acest produs de la Miglia.
Eu captez cu un TVMax si este super ok,imagine buna si nu se blocheaza deloc in timpul capturii de 3ore de pe un VHS din cauza conversiei sau mai stiu eu..il export din formatul proprietarin DV si merge ca uns in FCP.Recomand acest produs de la Miglia.
Multumesc, sper sa ma descurc in alegerea unui produs performant!
toate camerele digitale au iesire digitala(1394) si analog.
Tot odata acestea pot fi folosite ,atat ca iesire cat si ca intrare cu setarea din meniu pe care am precizat-o mai sus
Unde am spus eu ca e vorba de doua iesiri analog ??
Poate nu am fost destul de explicit:
1.Se pune caseta in camera analog despre care era vorba
2.Se conecteaza camera analog la cea digitala prin RCA
3.Camera digitala se conecteaza la mac prin 1394 si se seteaza din meniu A/V-DV OUT, se trece in modul de filmare
4.Din programul de captura se seteaza “uncontrolable device”
5.Se da Play la camera analog si rec din programul de captura
Acum cred ca am fost destul de clar
Nu am intalnit niciodata o camera cu mufa hermafrodita. Am schimbat pana acum 3 camere digitale si erau fixe mufele, dpdv al functionalitatii.
Daca tu stii niste modele, totusi, m-ai indus in eroare cu “toate camerele digitale”.
Eu nu am vazut nicio camera digitala la care mufa se poate seta in sau out din meniu.
Am vazut multe camere digitale moderne ce nu mai au firewire, ci doar USB (intamplator, toate cele 3 ale mele erau USB).
Tu ai spus ca “toate camerele digitale au iesire digitala”. Fals, din punctul meu de vedere.
Ai spus ca “acestea pot fi folosite atat ca iesire cat si ca intrare”. Fals, din punctul meu de vedere.
Toata lumea captureaza prin 1394
Numai tu prin USB
Nu stiu ce camere moderne ai tu,dar eu nu am auzit de asa ceva, ce soft folosesti pt a captura prin USB ??
Am si eu cateva camere ,unele mai scumpe ,altele mai ieftine si toate au mufa 1394 si analog.
poate sa fie si camere fara 1394 ,dar eu nu stiu,probabil ca sunt cu harddisk si se face numai un transfer de fisiere.
numai bine