Ca sa lamurim o data pentru totdeauna problema “Ce dealer Apple aduce sisteme BTO in Romania?” va propun sa scrieti aici daca stiti ceva pe aceasta tema.
Va multumesc.
Deci clar. Daca vrei sa iti faci rost de un sistem BTO, eu zic ca cel mai bine, ii contactezi pe cei de la IRIS, faci la ei comanda si in caz ca nu esti persoana fizica ei dupa ce vine iti vand produsul printr-un partener de-al lor, macgallery, carrefour, aoy, prin cine vrei tu, si asa stii ca ai si garantia de la cine trebuie.
Asta e parerea si recomandarea mea. Va rog nu-mi dati in cap
Built To Order - configurat cum vrei tu, in limitele admise de Apple. De exemplu, poti comanda un MacBook care in loc de 512 MB RAM are 2 GB. Sau un HD mai mare.
Ca sa lamurim o data pentru totdeauna problema “Ce dealer Apple aduce sisteme BTO in Romania?” va propun sa scrieti aici daca stiti ceva pe aceasta tema.
Va multumesc.
mie MacGallery mi-a făcut asemenea lucruri, e drept că nu le-am cerut cine știe ce, dar au fost prompți (aveau oricum pe stoc ceea ce ceream)
Mac Gallery NU face BTO.
Una este sa iti livreze RAM mai mult, aia e upgrade, dar BTO e putin altceva.
MacGallery face upgrade-uri pe care le poti face si singuri, doar ca ti-l face de la inceput.
Incercati voi sa cumparati un iMac cu placa video de 256 MB de la Mac Gallery ))
Mac Gallery NU face BTO.
Una este sa iti livreze RAM mai mult, aia e upgrade, dar BTO e putin altceva.
MacGallery face upgrade-uri pe care le poti face si singuri, doar ca ti-l face de la inceput.
Incercati voi sa cumparati un iMac cu placa video de 256 MB de la Mac Gallery ))
@Cattus Thraex: induci lumea in eroare ? ))
BTO „pe bune” nu cred că face cineva în domeniul Apple products. Sau ai alte info? De pildă, dacă ai fi în SUA, cum ai face un BTO la macmini?
La sistemele BTO, sa face de la distribuitor, magazin, ce o fii, comanda cu o anumita configuratie direct la Apple si in termen de ??? zile ei livreaza produsul configurat la comanda, merge si la mini si la orice alt sistem apple
Da, in USA si in tarile in care exista prezenta Apple “adevarata”, poti comanda, de exemplu, un MacBook cu 2 Gb de RAM, si asa-ti vine acasa. La noi, iti vine MacBook-ul cu 2 x 256 MB, iar daca vrei sa ai 2 GB, ti-i cumperi dupa aia si ramai pe dinafara cu 2 x 256 pe care nu ti-i mai ia nimeni.
exact. asta incerc si eu sa demonstrez, diferenta upgrade - BTO sau CTO sau cum vrei sa ii zici. E ca la masini, ce naibii, ca sunt unele optiuni care nu mai poti sa le adaugi dupa aceea si trebuie comandate direct din fabrica. Nu va lasati indusi in eroare de angelica faptura blonda de la MacG care zice ca poate comanda Macbook-ul Pro la 2,16 GHz in loc de 2 GHz. Aia nu e nici BTO, nici upgrade. Pur si simplu noile MBP de 15” vin cu 2,16 in loc de 2. Deci alea cu 2 nu se mai fac =))
@cattus: BTO “pe bune” iti poti face la orice sistem Apple, intra pe http://www.apple.com si ai la technical specifications, in josul paginii “Configure to order” = Build to Order.
Pentru Mac Mini:
Configure to Order
80 GB hard drive (1.5GHz only)
100 GB hard drive
120 GB hard drive
Up to 2GB of 667MHz DDR2 SDRAM
Apple Wireless Keyboard (M9270LL/A)
Apple Wireless Mouse (M9269Z/A)
Apple USB Modem (MA034Z/A)
In Romania, firma mama Apple face oficial BTO, sa stii. Am intrebat la CERF si au zis ca pot comanda orice ce exista si pe http://www.apple.com, doar ca pretul din USD de acolo e aprox. cel in EUR fara TVA de la noi, asa ca refuzul unor dealeri, gen MacG de a aduce BTO nu are justificare, ci doar lenea de a completa niste formalitati de comanda, pe principiul clasic romanesc “nu avem decat ce se vede, domnu’” sau “nu e decat ce e pe raft” )