problema cu outgoing mail server de la clicknet
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.03.09

Detin un cont IMAP de e-mail(cu .ro) la RDS. Am avut in decursul anilor mai multi provideri de internet si, de obicei, primeam un smtp…. de la fieecare si astfel puteam sa trimit mesaje. De cand am clicknet, nu am reusit sa fac ceva pentru a putea lansa vreun mesaj. Am incercat cu smtp.gmail.com si nimic. In caz ca nu am fost suficient de explicit, va stau la dispozitie pentru eventualele intrebari/solutii.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

SMTP la clicknet pare sa fie mail.clicknet.ro
Ai incercat sa trimiti prin el?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 11.03.09
macboro - 16 Martie 2009 05:37 PM

Detin un cont IMAP de e-mail(cu .ro) la RDS. Am avut in decursul anilor mai multi provideri de internet si, de obicei, primeam un smtp…. de la fieecare si astfel puteam sa trimit mesaje. De cand am clicknet, nu am reusit sa fac ceva pentru a putea lansa vreun mesaj. Am incercat cu smtp.gmail.com si nimic. In caz ca nu am fost suficient de explicit, va stau la dispozitie pentru eventualele intrebari/solutii.

salut, probabil ca ti se filtreaza automat portul :25 ca sa nu poti “spama, trimite virusi via email” etc, din partea clicknet..
daca ei nu binevoiesc sa iti ofere un smtp server atunci va trebui sa te informezi daca serverul care-ti gazduieste contul de e-mail are deschis si alt port de smtp, gen :587 ..

succes.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Cu setarea mail.clicknet.ro am primit urmatorul raspuns:sorry, relaying denied from your location [92.81.73.12] (#5.7.1). Nici cealalta varianta nu functioneaza…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
macboro - 16 Martie 2009 06:35 PM

Cu setarea mail.clicknet.ro am primit urmatorul raspuns:sorry, relaying denied from your location [92.81.73.12] (#5.7.1). Nici cealalta varianta nu functioneaza…

incearca cu autentificare la SMTP cu user-ul si parola contului tau.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
diciu - 16 Martie 2009 06:42 PM
macboro - 16 Martie 2009 06:35 PM

incearca cu autentificare la SMTP cu user-ul si parola contului tau.

Inca nu mi-am facut cont clicknet( daca la asta te referi ).

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Pai la ei pe site scrie ca POP3 e conditionat de activarea contului: http://www.clicknet.ro/ro/email_google_supportb#afaq_answer_4

Ma tem ca nu merge fara cont.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 
diciu - 16 Martie 2009 07:03 PM

Pai la ei pe site scrie ca POP3 e conditionat de activarea contului: http://www.clicknet.ro/ro/email_google_supportb#afaq_answer_4

Ma tem ca nu merge fara cont.

O sa incerc si asta. Oricum nu am alte optiuni, se pare….

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
daniel petre - 16 Martie 2009 06:17 PM

salut, probabil ca ti se filtreaza automat portul :25 ca sa nu poti “spama, trimite virusi via email” etc, din partea clicknet..

Eu am Clicknet, Romtelecom nu blochează niciun port.

macboro: Zici că ai trecut la Clicknet - asta înseamnă că ai renunțat la RDS? Dacă da, atunci ești sigur că mai ai contul ăla de email de la RDS? (Înțeleg că acel email nu merge, corect?)

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 
Tudor - 16 Martie 2009 09:52 PM
daniel petre - 16 Martie 2009 06:17 PM

Eu am Clicknet, Romtelecom nu blochează niciun port.

macboro: Zici că ai trecut la Clicknet - asta înseamnă că ai renunțat la RDS? Dacă da, atunci ești sigur că mai ai contul ăla de email de la RDS? (Înțeleg că acel email nu merge, corect?)

Contul este functional. Primesc mesaje ok. Am avut internet de la Astral, de la Orange(cu modem usb). De fiecare data am trecut pe serverul(la outgoing mail server) aferent providerului de internet si nu a fost nicio problema. La clicknet treaba este f. complicata. Mi-am pierdut azi toata ziua si n-am rezolvat nimic: adica sa pot treimite mesaje ca inainte.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ai încercat să folosești serverul SMTP al celor de la RDS?
Clicknet cred că oferă acces SMTP doar pentru conturile de email hostate la ei, ceea ce mi se pare absolut normal. Un furnizor serios de email (cum ar fi Google, Fastmail, Yahoo, alte servicii de hosting cu email) îți dă și acces SMTP, nu te lasă să depinzi de un ISP sau altul.

[ Modificat: 16 Martie 2009 10:23 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

Pana la urma am reusit! Am activat casuta de e-mail de la clicknet si asa am putut folosi serverul gmail, cu toate setarile necesare. Se gasesc la suport pe pagina clicknet.ro . Parca am facut o facultate. Uf! Multumesc tuturor celor care au dat o mana de ajutor. Pot sa astept acum linistit(ma rog, un fel de-a spune) noul Mac Pro pe care l-am comandat. Cred ca se poate inchide aceasta discutie. Merci inca o data.