10.3.9 - nu mai vede calculatoarele dintr-o retea Active Directori based on Windows 2003
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

De citeva saptamani G5-ul (cu 10.3.9 pe el)nu mai vede reteaua in Network! Nu este problema de cabluri sau altceva! In retea sint 2 servere cu Windows 2003 - la inceput a aprut problema cu primul dar mergea cu al doilea! acum nu mai merge cu nici un PC - adica nu mai apare nici un calculator in retea!

Am facut cam toate setarile necesare in OSX dar tot nu merge…

are cineva un sfat util? ce ar trebi sa fac sa descopar eroarea? Repet cu ceva perioada in urma a mers totul perfect deci nu este de la setarile din 2003 - acolo le-am facut si nimeni nu a umblat la ele!

De la orice PC la mac pot sa ma conectez fara probleme…

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Adică nu vezi share-urile de pe windoze-uri ?
Clean caches alea alea ai făcut ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

pai pentru mine clean caches inseamna numai stergerea manuala a ceea ce inseamna cache (/System/Library/Caches/* si /Library/Caches/*)! stiu ca poate ma repet…dar ceva free care sa ma ajute in aceasta privinta?

la asta ma gindeam si eu sau poate ceva probleme in Fisierul de parole :(

nu mai stiu ce sa-i fac! 10.5.6 merge OK pe aceeasi retea…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Nick - 17 Martie 2009 11:24 PM

De citeva saptamani G5-ul (cu 10.3.9 pe el)nu mai vede reteaua in Network! Nu este problema de cabluri sau altceva! In retea sint 2 servere cu Windows 2003 - la inceput a aprut problema cu primul dar mergea cu al doilea! acum nu mai merge cu nici un PC - adica nu mai apare nici un calculator in retea!

Am facut cam toate setarile necesare in OSX dar tot nu merge…

are cineva un sfat util? ce ar trebi sa fac sa descopar eroarea? Repet cu ceva perioada in urma a mers totul perfect deci nu este de la setarile din 2003 - acolo le-am facut si nimeni nu a umblat la ele!

De la orice PC la mac pot sa ma conectez fara probleme…

Așa cum expui tu problema nu cred că cineva te poate ajuta concret, mai degrabă să ghicească ce s-ar putea strica ori corupe. Doar en passant, n-aș băga mîna în foc că „Repet cu ceva perioada in urma a mers totul perfect deci nu este de la setarile din 2003 - acolo le-am facut si nimeni nu a umblat la ele!”. Nici nu știi cîți pitici și elfi umblă prin sculele astea și le dereglează. Începi cu niscai optimizări de sistem: clean sys caches, user caches, repair permissions, bagi un restart și vezi. Mai vezi și ce mai face uindăuzu.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

pai Macbook-ul cu 10.5.6 merge fara nici cea mai mica problema…pe aceeasi retea!

cred ca e problema de cache! e absurd (sau nu :D ) ca asa dintr-o data sa nu mai mearga! Mai ales ca pe macul asta nu se instaleaza nimic…doar se lucreaza!

ce este free si mai bun pentru curatat cache-ul in 10.3? sau le iau la mana?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

onyx, main menu…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Nick - 18 Martie 2009 02:00 AM

pai Macbook-ul cu 10.5.6 merge fara nici cea mai mica problema…pe aceeasi retea!

cred ca e problema de cache! e absurd (sau nu :D ) ca asa dintr-o data sa nu mai mearga! Mai ales ca pe macul asta nu se instaleaza nimic…doar se lucreaza!

ce este free si mai bun pentru curatat cache-ul in 10.3? sau le iau la mana?

Acuma, sincer, nu pricep de ce ai 10.3.x pe un G5…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

atâta o fi cumpărat firma…
wink

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 18 Martie 2009 02:45 AM

atâta o fi cumpărat firma…
wink

Cine stie cunoaste!

Le-am propus sa facem upgrade si au zis ca nu! atata vreme cit merge CS2-ul bine nu e nevoie de altceva! Asa l-am cumparat…cu licenta de 10.3

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Am facut curatenie cu Onyx/Restart apoi am dat si Repair permisions…dar degeaba!

Acum ma conectez manual cu smb://ip_server apoi bag user si pass…

deocamdata nu am gasit alta solutie…

Semnătură