Software pentru design electronic
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Bună ziua,

Caut un soft gen Orcad pentru simulare de circuite electronice. Daca folosește SPICE/PSPICE e ideal.

Merci.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

electronics optimizer se cheamă

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

E slab rău ăla. Există un port SPICE numit MacSpice care chiar merge destul de bine, dar e CLI only. Prefer ceva unde pot să fac designul într-un GUI.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Postez si eu aici sa nu deschis alt topic… ca va ca va pricepeti le electronica raspberry
Se poate realiza vre-un montaj electronic sau un circuit ceva care sa mareasca sa zicem 50 mA la ... cat mai mult ? Si daca pun in serie 4 generatoare a cate 1,2 volti, se fac 4,8v sau se mai pierde?

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Wait, what? Tu vorbești despre generatoare de curent, despre amplificare în curent sau despre ce? Zi exact ce vrei să faci, că ce ai zis nu are sens. Și da, normal că dacă pui în serie 4 generatoare de 1.2V o să obții unul de 4.8V, dar vezi că asta e doar tensiunea electromotoare.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am o celula fotovoltaica care are un output de 1,2v si 10mA, vreau sa stiu daca pot sa ii fac ceva sa imi scoate mai multi mA :D
Scuze de… greseli dar nu am gacut fizica la scoala si eu asa le zic smile

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Celula fotovoltaică nu scoate miliamperi. Probabil că 10mA este intensitatea maximă pe care o poate debita cu o sarcină corespunzătoare. Adică celula ta are o putere de 12mW. Asta nu se poate schimba orice ai încerca să faci. Bineînțeles că prin diverse procedee poți obține tensiuni mai mari de 1.2V, dar asta nu schimbă cu nimic puterea maximă debitată, ba chiar scade pentru că se pierde energie în transformări.

Cu alte cuvinte, nu poți să faci ce vrei tu să faci. Bineînțeles, poți pune mai multe în paralel dacă deții mai multe.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

daca pui mai multe generatoare in serie, tensiunea se aduna si curentul ramane acelasi. daca le pui in paralel curentul se aduna si tensiunea ramane aceeasi.
sunt niste dispozitive interesante care iti pot mari tensiunea, dar evident scade curentul.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
vromeo - 19 Martie 2009 09:36 PM

Am o celula fotovoltaica care are un output de 1,2v si 10mA, vreau sa stiu daca pot sa ii fac ceva sa imi scoate mai multi mA :D

pai cu cite mai multe celule ai, poti pune mai multe leduri
altceva, nu cred ca poti face cu ele
smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 20 Martie 2009 03:11 AM
vromeo - 19 Martie 2009 09:36 PM

pai cu cite mai multe celule ai, poti pune mai multe leduri
altceva, nu cred ca poti face cu ele
smile

Evident ca pot pune mai multe, dar nu pot pune 100 sa scoata 1A… Ar insemna o suma… frumusica. Intrebam si eu lumea mai desteapta decat mine ce solutii ar fi :D
Pe asta am dat 10 lei, ma joc cu ea… Dar vreau sa vad limitele, eventual sa fac un grafic power output in funtie de luminozitate (de-as avea si un aparat care masoara luxii raspberry).
Oricum va multumesc de info… o sa vad ce utilizarii ii gasesc, poate alimentez soneria de la usa wink

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB