3 din 9
3
iPhone 3G 3.0beta1 - Prima Parere
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07

Am mai gasit ceva nou : poti selecta ca anume sa NU iti caute spotlight-ul. Inainte puteai sa selectezi ordinea aplicatilor prin care cauta.

Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.11.08

Mi-am instalat si eu 3.0 (beta 2) in urma cu doua zile dar nu mai revin cu detalii legate de noile functii pentru ca s-a dezbatut deja suficient pe tema asta. Am sa descriu insa cateva probleme pe care versiunea beta 2 le are pentru a afla daca sunt frecvente, cum si daca se pot rezolva, etc.

1) Cea mai evidenta problema este imposibilitatea de a mai folosi YouTube. In momentul cand lansezi aplicatia apare mesajul “cannot connect to youtube” si cam pe-aici se termina povestea. Nu stiu daca prin wi-fi merge, am asa ceva la birou dar youtube-ul e blocat de admin-ul retelei, asa ca trebuie sa ajung la un hotspot fara interdictii ca sa verific. Pe net scrie ca daca instalezi 3.0 si nu mai bagi back-up vechi, ci il setezi ca pe un nou iPhone, problema se rezolva. However, pentru mine e mai important sa dau restore la date si setari decat sa pot sa intru pe youtube din joi in pasti, asa ca nici nu intra in calcul varianta asta.

2) Aplicatia iPod, criticata si in beta 1, continua sa faca probleme. Mai exact, daca iti faci un “on-the-go list” si dai edit ca sa mai stergi din melodii se inchide. N-ar fi rau daca ar exista si optiunea elementara de a adauga melodii noi in lista, deocamdata trebuie sa faci alta de la capat, extrem de enervant.

3) Uneori cand deschid ecranul in loc sa apara “slide to unlock” apare “slide to turn off” si daca in loc sa dau cancel trag bara, chiar se-nchide.

4) Ieri am transferat pe telefon un film cumparat din iTunes USA dar nu am reusit sa-l mai gasesc in aplicatia iPod la Video. Nu l-am gasit nici cu Spotlight, desi in iTunes totul parea in regula, telefonul figura cu 1,3 GB de film pe el.

5) Sincronizarea pare ca nu se mai opreste, iti dai seama cand e gata doar daca te uiti la cercul din partea stanga de la iTunes, care dispare cand se termina povestea; daca te iei dupa bara de sus poti sa stai pana maine ca tot nu se termina si chiar telefonul afiseaza “Sync in Progress, Slide to Cancel”.

Cam astea sunt problemele pe care le-am putut remarca in 2 zile. Cel mai mult ma deranjeaza faza cu filmele, chiar urmaream in calatorii, sper sa se rezolve in beta 3. Anul trecut au fost 12 versiuni beta pana la lansarea 2.0.

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
iPhone 6S Space Gray 64 GB
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

1. Youtube . Trebuie sa setezi aparatul ca un device nou, fara sa ii dai restore from backup. Iti merge sigur atunci.
2. Nu am patit asa ceva in iPod. La fel, daca i-ai dat restore from backup e posibil sa fie de la asta.
3. Nu am vazut niciodata asa ceva in 3.0.
4.Imi gaseste filmele spotlight-ul nu imi face figuri de genul asta.
5.Si mie mi-a facut niste figuri de genul asta, dar in beta1.

Eu cred ca problemele le care le ai tu sunt cauzate de restore-ul facut. Este un soft beta, care nici macar public nu este, nu ii poti cere ca totul sa mearga perfect. Daca vrei sa il folosesti ca telefon de zi cu zi, poate e mai bine sa iei in calcul un restore si setup as new device. Problemele pe care le ai nu sunt grave, dar tine cont ca te poti trezi ca numai merge phone.app si atunci e cam nasol, repet e un soft beta nu ai cum sa nu te lovesti de probleme de genul.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRank
Member

Chiar acum in timp ce scriu mi se instaleaza beta 3-ul si sper sa se mai rezolve din problemele enuntate mai sus. O sa revin mai tarziu cu noutati, dar in orice caz nu am sa-l setez ca pe un nou telefon, in principal pentru ca nu vreau sa pierd contactele si sa trebuie sa le scriu din nou pe fiecare. Cred ca ai enorm de multa rabdare daca ai procedat asa…

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRank
Member

Back! Acum am beta 3.0 si trebuie sa spun ca am avut inca din start o surpriza, si anume faptul ca dupa update (care a durat 5 minute) am gasit deja la locul lor setarile, aplicatiile, muzica, etc, spre deosebire de data trecuta cand, trecand de la 2.2.1 la 3.0 beta 2 a trebuit sa fac back-up restore si purchase transfer. Concluzia este ca pasii respectivi (probabil) se necesita doar cand instalezi o versiune majora, nu si cand treci de la un beta la altul in cadrul aceluiasi OS.

1) Prima veste buna - YouTube merge, deci pasionatii de asa ceva nu mai trebuie sa renunte la restore back-up pentru asta.
2) A doua veste este ca si aplicatia iPod merge bine acum, nu s-a mai inchis si nu s-a mai blocat indiferent ce i-am facut.
3) Nici faza cu “slide to turn off” in loc de “slide to unlock” n-am mai observat-o, dar e prea devreme sa pot spune ca e in regula.
4) Raman inca problemele de sincronizare, care pare sa dureze la nesfarsit, iar daca intrerupi procesul dupa ce ai transferat un film, se sterge automat.

Oricum, suficiente motive cat sa pot spune ca beta 3 merita efortul. Pacat doar ca azi plec intr-o calatorie si n-am cum sa mai urmaresc un film ca sa-mi treaca plictiseala. Asta e, astept beta 4…

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRank
Member
Din: London
Macuser din: 04.04.08

Avantajele contului mobileme…

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.05.08

Salut, catre cei care au deja beta 3.0 de ceva vreme as vrea sa stiu daca tastatura mai face lag in anumite momente…
Mie mi se face lag mai ales pe internet unde mai apare o problema, unele taste nu se fac mari cand le apesi, se tasteaza litera insa ele nu se fac mari, asa aleator depinde cum incarca pagina web banuiesc.
La SMS mai face lag dar foarte rar si tocmai de aceea as vrea sa stiu daca in 3.0 s-a pus bine la punct orice lag la tastatura.

Merci….

Cu respect Cristi wink

Semnătură 

sinusoid, the dj.

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRank
Member

In ceea ce ma priveste pot sa spun ca n-am mai avut probleme la scris si chiar in 2.2.1 se intampla destul de rar, cand memoria RAM era full. Singurele probleme le-am enumerat deja, si mai sunt unele setari care mi se par cel putin discutabile. Spre exemplu acum de cate ori deschizi lista de bookmarks iti apare de la inceput, iar eu obisnuiam sa accesez site-urile favorite in ordine, unul dupa altul. Iti dai seama de cate ori trebuie sa dau scroll in conditiile astea, sper sa le spuna cineva ca e stupida setarea. A, si am mai gasit un bug azi - cand am vrut sa formez un numar, ultimul sir de taste disparuse si numai dupa un restart au revenit la normal. Oricum e o versiune beta de lux, daca am face comparatie cu cele de la Windows sau alte companii de software. Se merita incercata pentru multiplele functionalitati oferite.

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRank
Member

Update: legat de sincronizare, se pare ca nu trebuie decat sa ai rabdare inca 5 minute pentru ca totul sa mearga cum trebuie. Azi am inchiriat un film de pe US Store (3 dolari) si l-am transferat pe telefon, intrerupand ca si pana acum sincronizarea dupa ce am vazut ca cerculetul din stanga disparuse - si, tot ca pana acum, filmul nu a fost de gasit in telefon dupa aceea, nici macar cu spotlight. L-am transferat inapoi pe laptop (nu se mai stersese ca in beta 2, doar ca nu era afisat nicaieri) dupa care din nou pe iphone, hotarat sa stau pana cand dispare si bara de sincronizare de sus, ceea ce s-a intamplat la 5 minute (mult mai repede decat ma asteptam) dupa disparitia cercului din stanga, si surpriza: filmul e pe telefon si merge la fix. Am mai facut inca doua sincronizari de atunci si niciodata nu a durat mai mult de 5 minute sa dispara bara si sa apara mesajul ca e ok sa deconectezi. Asadar, un nou motiv sa incercati 3.0, daca aveti putina rabdare nu va veti lovi de limitari ale functionalitatii.

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 12.09.08

banuiesc faptul ca beta se instaleaza daca am jailbreak?
Varianta finala, aveti idee, din zvonuri, cand iese?
10x

Semnătură 

Forza Stiinta!

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
Forza-Stiinta - 19 Aprilie 2009 07:26 AM

banuiesc faptul ca beta se instaleaza daca am jailbreak?
Varianta finala, aveti idee, din zvonuri, cand iese?
10x

Varianta finală va fi dată publicului larg cel mai devreme pe 8 iunie, oadată cu începerea WWDC
Cât despre software-ul 3.0, el este disponibil developerilor şi “acoliţilor”!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

@AppleGeek : cum sa stau dupa fiecare update sa pun numerele manual ? pai numerele se salveaza in adress book. Cand dai setup as new phone, nu pierzi decat setarile, call log-ul si sms-urile; restul informatilor le ai salvate prin itunes (numere, conturi de mail, bookmarks etc) Eu nu am acele probleme legate de sync sau backup , chiar am incercat de mai multe ori sa vad daca pot ingreuna procesul , dar merge normal. 5 minute este ok , dar e ciudat ca tie iti mai dispar lucruri din el.

Eu zic ca nu merita sa incerci 3.0beta decat daca ai nu ai ce face sau te pasioneaza , adica eu nu pot recomanda nimanui sa isi puna un soft beta (care nu e nici macar beta public) pe un aparat care se presupune ca il folosesti zi de zi, acum cine vrea sa isi puna asa ceva nu prea intreaba fie il pune sau nu, se presupune ca stie ce inseamna un soft beta, iar cine intreaba “e ok sa il pun, il pot folosi etc” in opinia mea nu stie despre ce e vorba si ce necazuri poate avea cu el , si atunci mai bine ii zic as nu isi instaleze asa ceva .

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRank
Member

A, deci raman totusi numerele, ca eu de-aia eram atat de reticent in privinta renuntarii la back-up restore. Sincronizarea, dupa cum am spus, merge OK - dureaza intr-adevar mai mult, dar daca ai rabdare 5 minute nu ai absolut nici o problema, se transfera tot si nu se sterge nimic. Am mai descoperit doua probleme care apar destul de rar: uneori cand vreau sa-l deblochez nu pot sa trag bara pana la capat (se rezolva totusi fara restart) si alteori imi dispare ultimul rand de taste de la telefon (asta necesita restart pentru rezolvare). Am atasat un screenshot cu acest din urma bug.

Cat despre discutia daca merita sau nu, asta depinde de utilizator si atat. Eu am urmarit frecvent discutii pe diverse forumuri in legatura cu versiunile beta, motiv pentru care pana la beta 2 nici n-am vrut sa ma bag. Personal, cred ca ai mai mult de castigat decat de pierdut, in afara de utilizatorii pretentiosi care stramba din nas cand apare o cat de mica problema. Fata de alte softuri de sau sisteme de operare nedefinitive provenind de la alte companii, cel de fata mi se pare mult mai stabil si “reliable”. In plus, la cat de nerabdator sunt eu in general, mi-ar fi fost greu sa stau pana-n vara cu 2.2.1.

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

@AppleGeek : ai si tu dreptate…depinde de fiecare utilizator in parte smile cine are nevoie sa isi satisfaca curiozitatea , sau chiar e dispus sa foloseasca un soft beta si cu bune si cu rele poate sa ceara ajutorul cuiva de pe forum in fond sa il inscrie…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRank
Member
Din: London
Macuser din: 04.04.08

Site-ul apple developer nu functioneaza…un beta 4, ceva?

3 din 9
3

‹‹ send vcard      Find My iPhone ››