Ajutor!  probleme cu salvarea unui document in WORD
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 04.04.08

Am urmatoarea problema:

deschid in Word 2008 un document cu imagine si text pe care il modific si mai apoi incerc sa-l salvez din formatul US letter (si din docx) in A4 (format rtf).

Apare urmatoarea problema deosebit de frustranta dupa o ora intreaga de lucru:
-in file-ul dedicat acestuia nu gasesc nimic din documentul abia salvat….nicio urma de rtf sau altceva care sa ateste prezenta lui. NIMIC!!
Incerc sa-i dau un search in spotlight si nu gasesc nimic.

Ei bine, reiau operatiunea si, dupa ce fac aceeasi miscare descrisa mai sus, crezand ca am omis ceva sau am fost neatent si nu am salvat documentul. Descopar ca in timp ce incearca sa salveze (doc-ul are vreo 200mb), in file-ul destinat lui apare pentru cateva secunde un document nou cu titlul de Word Work File D_54237657.tmp care sugereaza sa fie cel asteptat de mine. EI BINE, OPERATIUNEA DE “SAVE” SE INCHEIE SI, IARASI, NU GASESC NIMIC ACOLO.

S-a mai lovit cineva cu o astfel de problema?
Rog sa ma ajutati. Multumesc.
Bogdan

am atasat imagini cu cele intamplate.

pt informatii supl. am un MBP OS X 10.4.11

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Din cîte ştiu, limita în microsoft word (pentru Windows, ce-i drept) era de 32 Mb de text (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;211489). Tu ai foarte mult.
Incearca, oricum, sa nu pui tot documentul intr-un singur fişier, împarte-l în mai multe.

[ Modificat: 19 Martie 2009 12:59 AM de alin ]
 Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 04.04.08

probabil ca e legat de imagini. Ma intreb, totusi, de ce functioneaza manipularea intregului document (nota bene- nu e singurul) in formatul docx (us letter) dar nu si in rtf.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
s silvestru - 19 Martie 2009 01:26 AM

probabil ca e legat de imagini. Ma intreb, totusi, de ce functioneaza manipularea intregului document (nota bene- nu e singurul) in formatul docx (us letter) dar nu si in rtf.

Ca principiu, nu se lucrează cu documente așa de mari. Dacă ai multe ilustrații, fie folosești alte aplicații, care pot gestiona așa ceva, fie „spargi” documentul în capitole sau în subcapitole gestionabile, nu lași document huidumă de sute de mega. Nu se lucrează așa, fie cu Word, fie cu alte aplicații, chiar dacă pot suporta dimensiuni mai mari.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 11.03.08

Dragă Bogdan un format de tip document extended care conține imagini nu poate fi salvat .rtf (format de text îmbogățit) și să mai păstreze și imaginile.

RTF-ul va conține text simplu (îmbogățit) - formatarea (italic, bold, mărime corp literă șamd.). (Dacă mă înșel, iertare).

De asemenea dacă e musai să lucrezi cu imagini în documente de tip office, încearcă să le aduci la dimensiunile exacte folosindu-te de un program de manipulare foto. (sînt o sumedenie, unele chiar free). (Dacă bat cîmpii, iarăși iertare).

PS. Ar fi de ajutor dacă ai putea da un link către documentul în cauză ca să ne lămurim. (cei 200 de MB…)

Semnătură 

Lăsați pisicile să vină la mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Victor Jalba - 19 Martie 2009 02:37 AM

Dragă Bogdan un format de tip document extended care conține imagini nu poate fi salvat .rtf (format de text îmbogățit) și să mai păstreze și imaginile.

Un rtf poate păstra ilustrațiile, cu anumite limite dacă se lucrează cu paginări sofisticate. Condiția este ca și aplicația care citește un rtf să suporte așa ceva. TextEdit, de ex., nu suportă decît rtfd, dar nu citește notele de pagină. Nisus ori OO suportă poze pe format rtf, dar OO va prefera acuma să salveze ca odt. Acuma, știm cu toții, orice import/export dintr-un format în altul are limite, dar – ca principiu – un RTF poate include ilustrații.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

“When a Word for Windows document containing a graphic image inserted from any of Word’s supported bitmap or vector graphic formats is opened in Word for the Macintosh, the graphic may appear to have been lost. This problem does not occur with all converted graphics. The same thing is with equations.
_ “This problem occurs due to a model difference between the Windows Metafile Format used by Word for Windows for embedded graphics and the draw layer in Word for the Macintosh. “
http://support.microsoft.com/?id=82128

For Mac OS X and TextEdit, there are two different formats:
RTF: A rich text file with font and text formating instructions within the document.
RTFD: A package (sometimes seen as a folder on other systems) containing an RTF document and associated images.
What you could do is check to see if Word’s RTF with images is a package with the images within it. Otherwise, you could make a folder with the RTF document and the images and send the folder to your Mac.

Without seeing how Word creates it’s RTF documents, I would have a hard time figuring out what would be needed to to meet RTF/RTFD standards (something which Microsoft has an interest in not correctly supporting).

wink
google e prietenul vostru…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 11.03.08

De la google citire:

When it comes to rtf-files, Apple decided not to support pictures, as the rtf handling of images is too limited. Rtf supports only jpg pictures and png pictures and a number of “meta” image formats. This means that if you insert for example a small eps or pdf-file into an rtf document, MS Word will have to convert it to jpg or png, and then it is no longer scalable, even if you print on a printer with high resolution or with a large paper format. You can see this by simply increasing the view size in MS Word.

Semnătură 

Lăsați pisicile să vină la mine!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Victor Jalbă-Șoimaru - 19 Martie 2009 03:03 AM

De la google citire:

When it comes to rtf-files, Apple decided not to support pictures, as the rtf handling of images is too limited. Rtf supports only jpg pictures and png pictures and a number of “meta” image formats. This means that if you insert for example a small eps or pdf-file into an rtf document, MS Word will have to convert it to jpg or png, and then it is no longer scalable, even if you print on a printer with high resolution or with a large paper format. You can see this by simply increasing the view size in MS Word.

Dacă te referi strict la Word, poate, nu-l folosesc. Eu folosesc alte aplicații, iar alea suportă toate poze în formatul RTF.

Semnătură