alimentator „farfurie zburătoare” ibook g3
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

S-a prostit contactul alimentatorului (gen „farfurie zburatoare”) al ibook-ului meu g3 mai vechi, recent apdatat (așa se scrie, nu?), cum mișc nițel contactul de lîngă led, face o mică flamă.
Q: se pricepe cineva de pe forum să-mi repare treaba asta? Eu nu m-aș încumeta. Sau un alimentator nou e soluția? Teoretic, trebuie tăiat un pic firul, doar că totul e turnat monobloc, nu ai cum să-l mai fixezi la loc.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Ce faceam eu in tinerete la treburi d-astea: taiam firul, extrageam mufa din carcasa de plastic, lipeam firele din nou pe mufa, izolam totul cu scotch sau izolirband (de culoarea firului) si gata!
Bineinteles ca nu este o solutie estetica, dar este o solutie. Alta (daca tii la estetica) ar fi alt alimentator.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Steji - 24 Mai 2006 01:01 PM

Ce faceam eu in tinerete la treburi d-astea: taiam firul, extrageam mufa din carcasa de plastic, lipeam firele din nou pe mufa, izolam totul cu scotch sau izolirband (de culoarea firului) si gata!
Bineinteles ca nu este o solutie estetica, dar este o solutie. Alta (daca tii la estetica) ar fi alt alimentator.

păi cam asta va tebui să fac și eu, măcar pînă iau un alimentator nou. sper să aibă cineva măcar mufa aia…

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

păi cam asta va tebui să fac și eu, măcar pînă iau un alimentator nou. sper să aibă cineva măcar mufa aia…

Dar nu poti recupera mufa veche? Daca face flama inseamna ca s-a retezat firul sau, cel mult, contactul dintre fir si mufa, deci mufa ar trebui sa fie intacta… Ma rog, tu sti mai bine, eu nici macar n-am vazut un alimentator de-ala. Ti-am dat sfatul prin analogie cu ce faceam eu la alimentatoarele mele de walk-man (cand chestiile astea erau in mare voga wink)

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Steji - 24 Mai 2006 02:21 PM

Dar nu poti recupera mufa veche? Daca face flama inseamna ca s-a retezat firul sau, cel mult, contactul dintre fir si mufa, deci mufa ar trebui sa fie intacta… Ma rog, tu sti mai bine, eu nici macar n-am vazut un alimentator de-ala. Ti-am dat sfatul prin analogie cu ce faceam eu la alimentatoarele mele de walk-man (cand chestiile astea erau in mare voga wink)

Ba da, mufa e întreagă. Tocmai am trecut pe la MacGallery și Dan nu se încumetă la așa ceva: firele sînt prea subțiri, trebuie chirurgie de finețe acolo…
Apropo, poate are cineva care citește un asemenea alimentator de care vrea să scape.

Semnătură