Tot incerc sa gasesc din nou informatia si nu reusesc, se pare ca nu scriu ce trebuie pe Gogu’
Situatie: vreau sa aduc un 1.1.4. OTB, JailBroken cu 1.1.4, la 2.2.1, in prima instanta cu Cydia, dupa care legal. Stiu ca in update-ul 10.5.6 la OSX se vorbea de niste porturi usb blocate pt operatiunea asta. Ma poate ajuta cineva?
Mai citisem ca exista si un soft/patch pt povestea asta. Vroiam informatia inainte sa ma apuc de treaba. Danke!
Parerea mea….
1. Fa backup la tot
2. Gaseste un windows cu iTunes 8.1 pe el
3. Ia ultimu QuickPwn
4. Fa restore la 2.2 oficial
5. Fa jailbarke-u normal sa il deblochezi si sa bagi Cydia
6. Nu il seta ca “New iPhone” pe acels Windows. Il scoti si il setezi asa pe Mac-ul tau
7. Ii dai update si ti-l urca la 2.2.1 fara Cydia si incepi sa bagi pe el
Sau….
Reia pasii 1-3
4. Fa restore la 2.2.1 oficial
5. In QuickPwn cand iti apar optiunile de Cydia, Installer, Change Boot Logos si Unlock phone deselecteaza Cydia si Installer si lasa bifat doar Unlock
6. Lafel nu il setezi ca “New iPhone” pe windows. Il scoti de la comp il bagi la Mac si il ai cu 2.2.1 fara Cydia si Installer.
7. Incepi sa bagi ce vrei pe el
Chucky, saru’ mana! In principiu pana acum mi-am rez tot singur. Win n-am decat la munca si ma bucur pe chestia asta!
O singura chestie: din actualul 1.1.4 cu jailbreak, daca dau restore din itunes, pateste ceva? Vreau sa-l aduc la 2.2.1 curat, ca pe al meu. Datele din el nu ma intereseaza, proprietarul are backup si se descurca dupa.
Chucky, saru’ mana! In principiu pana acum mi-am rez tot singur. Win n-am decat la munca si ma bucur pe chestia asta!
O singura chestie: din actualul 1.1.4 cu jailbreak, daca dau restore din itunes, pateste ceva? Vreau sa-l aduc la 2.2.1 curat, ca pe al meu. Datele din el nu ma intereseaza, proprietarul are backup si se descurca dupa.
Problema e ca oricand dai restore la un 2G din iTunes el o sa se blokeze si tre sa faci ce ti-am explicat mai sus. Si de la 1.x.x nu poti sa dai direct update pt ca se skimba modem formware-ul. De la 2.0 pana la 2.2.1 nu s-a mai skimbat modem firmware-u implicit nu se mai bloca. Si din cate am inteles acelasi lucru o sa fie valabil si pt 3.0 numai pt iPhone 2G…adik cand o sa vina momentul o sa puteti da update direct din iTunes fara a mai fi nevoie sa faceti unlock!
In ambele metode mentionate mai sus o sa ai iPhone 2.2.1 curat fara Cydia si Installer. In prima stergi jailbrake dand update si in a doua faci numai Unlock.
Normal si simplu ar fi sa faci direct a doua varianta dar le-am scris pe amandoua pt ca am patit sa nu ma lase sa fac doar unlock si imi dadea nush ce eroare!
dupa ce ti-ai facut treaba ai grija sa pui la loc fisierele modificate initial (pentru DFU). eu am patit-o ... la 4-5 zile dupa ce am facut jailbroke la iphone nu mi-a mai mers macbook-ul (10.5.6) - incercam sa ma loghez dar nu-mi mergeau nici tastatura, nici mouse-ul. am dat un restore pana la urma si apoi am refacut fisierele alea care-mi permiteau DFU.
caz cu iphone rezolvat aseara!
fisierele chiar nu le-am pus, in ideea in care s-ar putea sa mai am nevoie. uf, cand ajung acasa le pun.
am folosit scriptul automator de pe iclarified, mi-a facut un backup, cum pe pun inapoi? sau folosesc iosubfamily cele pt 10.5.6 de pe site-ul apple?
eu mi-am salvat custom firmware-ul facut si il folosesc p-ala daca am nevoie. DFU mode iti trebuie doar pentru cand pwn-uiesti prima oara iphone-ul. apoi poti rula direct custom firmware-ul. ca sa pui inapoi fisierele .. te duci in backup-ul respectiv si o sa gasesti un script automator de restore. ca alternativa poti face manual update la 10.5.6 (de pe site-ul apple)
Eu nu inteleg de ce va compicati cu problema asta la Mac…e mai mult o bataie de cap si buna daca nu ai un windoz pe o raza de 20-30km. Altfel faceti unlock-u pe un windoz si pe urma ilnconectati “virgin” la Mac. Mi se pare mult mai simplu asa!
@Chucky> windoze, ptiu, piei, drace!!!
am vazut ca e mai simplu pe win al meu era la munca, mi-era prea lene sa ma duc la birou, plus ca avem si niste protocoale stupide, de nu prea pot instala nimic.
@nks14> nu am vazut nici un script de restore in backup, poate eram prea chior de somn si nu-mi amintesc. o sa verific, multumesc!