problema imac desktop
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bailesti
Macuser din: 20.10.08

am sters partitiile de macosx din greseala, din windows, iar la bootare boota numai pe windows.  am hotarat sa imi instalez din nou leopardul dar numai pot. introduc primul cd cu mac osx imi buteaza, imi cere sa aleg limba de instalare, dupa care imi spune ca nu poate sa continua instalarea deoarece nu detecteaza nici un sistem de operare. am intrat la disk utility si i-am facut partitie mac os extended (journaled) dar tot nu vrea sa treaca de acel pas. imi spune ca nu poate instala mac os pe acest sistem. ce ramane de facut?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
djscary - 23 Martie 2009 05:38 PM

am sters partitiile de macosx din greseala, din windows, iar la bootare boota numai pe windows.  am hotarat sa imi instalez din nou leopardul dar numai pot. introduc primul cd cu mac osx imi buteaza, imi cere sa aleg limba de instalare, dupa care imi spune ca nu poate sa continua instalarea deoarece nu detecteaza nici un sistem de operare. am intrat la disk utility si i-am facut partitie mac os extended (journaled) dar tot nu vrea sa treaca de acel pas. imi spune ca nu poate instala mac os pe acest sistem. ce ramane de facut?

Repui MAC OS X de la zero, cu formatarea partiției și lăsînd O SINGURĂ PARTIȚIE pe tot discul, apoi cu Boot Camp faci partiția de Windows, apoi repui uindăuzu.
Asta este schema standard Apple și ordinea operațiilor. Nu poți instala MAC OS X pe discul astfel masacrat prin formatări din Windows. Nu e vorba aici numai de partiția în sine, ci și de schema de boot, care nu e operație chiar trivială prin ștergere și reformatare brutală.
Ce vrei să spui prin forma de plural „am șters partițiile de MAC OS X”, în schema standard e una singură?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Mac-ul tău a venit preinstalat cu leopardul sau cu Mac OS X 10.4.10 (8R4031)?

Leopardul care s-a distribuit pe langă sistemul 10.4… preinstalat nu se poate instala decât peste un sistem 10.4… deja instalat, este o versiune “update”.

Instalează 10.4.10 de pe DVD-ul care conține și AHT-ul pentru calculatorul tău, instalează apoi 10.5 de pe DVD-ul de pe care spui că:

nu poate sa continua instalarea deoarece nu detecteaza nici un sistem de operare.

și NU mai instala winbows! wink

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

exact astea sunt simtomele. cele descrise de tine. am o imagine dmg, si vreau sa o scriu pe un dvd ca sa pot instala leopardul. aici apare problema. bootez cu cd-ul max osx ca sa pot sa scriu imaginea dmg, intru la disk (am introdus un hdd extern unde am imaginea cu sistemul de operare) dau burn imagine, dar cum fac sa pot sa schimb cd-ul ?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
djscary - 24 Martie 2009 06:09 AM

exact astea sunt simtomele. cele descrise de tine. am o imagine dmg, si vreau sa o scriu pe un dvd ca sa pot instala leopardul. aici apare problema. bootez cu cd-ul max osx ca sa pot sa scriu imaginea dmg, intru la disk (am introdus un hdd extern unde am imaginea cu sistemul de operare) dau burn imagine, dar cum fac sa pot sa schimb cd-ul ?

Îți trebuie DVD dl (dublu strat) sau, dacă te pricepi, storci dmg-ul ca să încapă pe un dvd one-layer:

http://www.macuser.ro/index.php/wiki/Tips_and_Tricks-Leopard_pe_DVD5/

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 24 Martie 2009 01:10 PM

Îți trebuie DVD dl (dublu strat) sau, dacă te pricepi, storci dmg-ul ca să încapă pe un dvd one-layer:

http://www.macuser.ro/index.php/wiki/Tips_and_Tricks-Leopard_pe_DVD5/

Ești sigur că ceea ce ai, acel dmg hăcuit, este cel bun? Nu orice mîncare intră în orice farfurie.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

te chinui degeaba, nu poți așa
cauți, acolo in orașul tău, pe cineva care are un mac ca să-ți scrie cd-ul ăla, și dacă ai o versiune retail o să poți instala leopardul
dar dacă tot ai cd de boot, de ce nu reinstalezi așa cum s-a spus mai sus?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 24 Martie 2009 02:05 PM

te chinui degeaba, nu poți așa
cauți, acolo in orașul tău, pe cineva care are un mac ca să-ți scrie cd-ul ăla, și dacă ai o versiune retail o să poți instala leopardul
dar dacă tot ai cd de boot, de ce nu reinstalezi așa cum s-a spus mai sus?

Aoleu, el vrea să scrie DVD-ul direct din DVd-ul de boot? Sau cum??!! Și dă ‘burn’ și repede-repede să schimbe DVD-ul de boot cu un blank? Așa ai înțeles că vrea să facă?!

Eu zic că scrii unde locuiești și să ceri ajutorul unui macuser mai experimentat, să nu pierzi vremea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie

multumesc, pentru raspunsuri. am rezolvat problema. am scris imaginea de leopard pe un stick cu un alt calc apoi am bootat de pe stick si a mers.

‹‹ driver wireless      Virtual drives ››