Problema / sfaturi iPhone 3G firmware 2.2.1
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.01.09

Am un iPhone 3G firmware 2.2.1 (baseband 2.30) - asa l-am cumparat, nu l-am updatat eu, sa nu-mi sariti in cap.
Telefonul l-am cumparat cu un rebel-sim si il folosesc pe vodafone.
Dupa vreo 2 saptamani, a inceput sa cada semnalul, sa cada netul, singura rezolvare era sa pun sim-ul intr-un alt telefon sa-si ia semnal.
Fiind destul de enervant, am cumparat un universal-sim. Toate bune si frumoase, aveam semnal, aveam internet 3G/GPRS, push activat.
De curand, si cu universal-sim-ul a inceput sa aiba probleme (de mai multe ori pe zi, ma trezesc cu NO SERVICE in buzunar).
M-am lasat pagubas, iPhone-l sta frumos acasa pana ii dau de cap (toata lumea imi spunea ca ma suna si am telefonul inchis).

Intrebarile mele sunt:
- aceste rebel-sim, universal-sim, turbo-sim, x-sim si care or mai fi merg doar o perioada apoi pica?
- rezolv ceva daca fac downgrade la firmware? sau totul consta in baseband?
- alte idei? ce pot face sa pot folosi telefonul fara sa cada semnalul/internetul?
- cei care au iPhone 2.2.1 cu 2.30 cum folositi telefonul?

Semnătură 

I don’t do .INI, .BAT, or .SYS files… I don’t configure peripherals or networks before using them… I have a computer to do all that… I have a Macintosh.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
inferno - 24 Martie 2009 05:12 AM

ce pot face sa pot folosi telefonul fara sa cada semnalul/internetul?
cei care au iPhone 2.2.1 cu 2.30 cum folositi telefonul?

in reteaua Orange raspberry

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Inferno, ceea ce ți se întîmplă ție este exact ce ai întrebat prima dată. Acele ...SIM pică, mai devreme sau mai tîrziu. Și oricum au probleme mari de semnal, termină bateria etc. Nu rezolvi nimic dacă faci downgrade de FW. Acel baseband nu se poate debloca. Ai răbdare pînă scot 3.0 care se pare că e spart deja de către cei de la Dev Team.
@ andrei Dacă nu poți ajuta, abține-te. Omul chiar are o problemă, n-a postat la “Discuții Generale”

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 10.04.07

Telefonu a fost cumparat initial din Romania de la Orange? sau din alta tzara?
Urmeaza si o completare dar vreau sa stiu asta :D

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07

@Toma : stiu ca sunt off topic, dar Andrei are perfecta dreptate…cine vrea si isi perminte iPhone, sa isi ia de la Orange cu contract si cu asta gata! cine nu, sa se descurce! nu inteleg sincer de ce mai sunt acceptate discutii de genul asta pe tema iPhone-ului 3G care se vinde in RO cu contract, legal etc. pe acest forum?! Inteleg ca inca jailbreak-ul nu este ilegal s.a.m.d. , dar Andrei a oferit un raspuns cat de se poate de serios : “Cum folosim iPhone-ul 3g? “In reteaua Orange” ... mai simplu si mai concret de atat ce sa fie?! Parerea mea este ca aceasta categorie “iPhone” are nevoie de o sectiune separata, de genul “Jailbreak & Unlock” unde se poate mira toata lumea de ce iPhone-ul le merge prost dupa ce au lipit mai stiu eu ce folie pe sim si nu are semnal (WOW!) si sa injure linistiti ca nu le merge bine iPhone-ul jailbreak-uit care nu stiu ce aplicatii are si are pierderi de memorie si merge ca o cizma…

@ inferno : sincer acum?! Tu intrebi de ce un telefon, care are o folie lipita pe sim care sa il face sa mearga intr-o retea anume, alta decat cea pt. care a fost destinat, nu are semnal bun…la ce fel de raspuns te astepti? Nu ai ce sa ii faci! E ok asa? Pe bune acum, e plin forumul cred de raspunsul asta…la fel si google-ul…cauta Xsim-uri pana gasesti unul care mearga cat de cat decent pana apare un unlock software pt. baseband-ul asta, dupa te poti muta la thread-ul “Aoleu, nu imi merge bine iphone-ul cu OS-ul modat…Apple Sucks! ”

Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.01.09

Ma gandeam eu ca o sa se ajunga aici - anyway, la apple sucks n-o sa se ajunga niciodata:)
Dupa serial, se pare ca iPhone-ul este luat din Spania.

Semnătură 

I don’t do .INI, .BAT, or .SYS files… I don’t configure peripherals or networks before using them… I have a computer to do all that… I have a Macintosh.