Chestia asta cu compatibiltatea hardware e o gogoritza. Sunt aproximativ 4 mari producatori de hardisk-uri, 4 chipset-uri de placi de baza si vreo 3 producatori de chipset-uri de memorii. Pur si simplu ai probleme cu compatibilitatea hadware daca cumperi placi de baza la 25 de $ bucata. Eu cand vad ofertele alea de la vanzatorii aia de masini de spalat cu computere de 7-8 mil. mi se ridica parul pe ceafa cand ma gandesc ce placi de baza au ...
teoretic asa este. dar practica ne omoara. din moment ce se ajunga ca la schimbarea placii video (alt model + producator) pc nu mai da nici un semn de viata. caz concret cu 2 harduri unul wester si celalat un seagate. in momentul in care amandoua erau conectate sistemul se bloca. am incercats toate posibilitatile de jumper + panglica +schimbare ide 1 si ide 2. ioc. daca unul dintre ele indepartat din system celalalt merge fara prb.
edit: poate ma insel dar nici win ‘95 nu a iesit in 95. a avut si acela intarziere. si restul programelor facute de ei. sunt jocuri care intarzie sa apara…. unele nici nu vor mai aparea. va rog sa cititi revista chip special despre securitate. acolo scrie clar: windows are probeleme majore care vin din structura sa. aceasta problema se poate remedia rescriind codul sau.
cand ai acoperita o buna parte din sectorul business, daca rupi compatibilitatea software ii pierzi pe clienti ..daca ai luat un soft de 40000 $ ce doamne faci cu el cand iti iei un calc. nou si vrei sa iei si o licenta , alea vechi nu mai gasesti..si tot asa. Sunt convins ca o mare parte din companii ar trece pe altceva, dar nu pot suporta si costurile aditionale, decat daca ar restructura infrastuctura informatica, cum a facut connex cand a trecut pe linux de exemplu. Asa ca orice ce ar scoate windows in urmatorii ani e condamnat datorita compatibilitatii. Problema e ca nu stiu cat a studiat cineva costurile trecerii la astfel de sisteme, avand in vedere ca de exemplu partea de securitate la orice alt sistem devine mult mai ieftina si chiar isi indeplineste scopul. Oricum aici in Romania ... e greu .. in timp ce U.E. trece cu tot ce inseamna software folosit in administratie spre open source, Romania semneaza un acord de sute de milioane de dolari cu saracu bill ... daca dadeau banii aia la universitati le faceau aia un soft de se invartea dupa soare. Aveam o ocazie unica, deoarece cu totii stim nivelul de informatizare din administratie, nu trece de genunchiul broastei ...
mai ce cauta topicu asta aici? se incadra la ceva foarte funny zic eu.
Mac Intel inside, probably…
Lumea așteaptă minuni de la MS, eu m-am lăsat (semi-definitiv*) din 1997…
* Semi-definitiv, adică mă întreabă unii cum fac asta în Windows?...
Au scos si optiunea de a salva documentele .pdf in Office. Cica si XPS s-ar putea sa numai fie. Inovatii si noi caracteristici au mai ramas totusi… Aero, ăăă... , Aero daca ai 1G memorie si 128MB video, ăăă... şi ferestre transparente, adica Aero.
Ah, si sapte pasi sa stergi un shortcut si 5 ferestre de confirmare. Cool.
Even if customers don’t download the add-on for Office, those running Vista may still be able to save their documents in the XPS format, provided their computer maker has not stripped out Vista’s own XPS abilities. In Vista, the print driver can save all files in the XPS format.
Au scos si optiunea de a salva documentele .pdf in Office. Cica si XPS s-ar putea sa numai fie. Inovatii si noi caracteristici au mai ramas totusi… Aero, ăăă... , Aero daca ai 1G memorie si 128MB video, ăăă... şi ferestre transparente, adica Aero.
ferestrele transparente au multiple utilitati: 1. creste cerintele sistemelui pe plan hard, deci vanztorii de hardware se bucura nespus. 2 intradevar ia ochii. 3. in cazul in care faci un program care nu este bun apelezi la feresztre transparente. 4. derutarea utilizatorului. in cazul in care o ferestra este destul de transparenta sarmanul nu mai stie care fereastra unde este, nu poate face click. seamana cu neoanele uv montate in pc.
Even if customers don’t download the add-on for Office, those running Vista may still be able to save their documents in the XPS format, provided their computer maker has not stripped out Vista’s own XPS abilities. In Vista, the print driver can save all files in the XPS format.
- 200 Euros for the “Home” version
- 400 Euros for a version between “home” and “Pro”, it will feature HDTV support as well as iApps clones.
- 650 Euros for the “Pro” version
- A version dedicated for Small Business, adding some automatic backup and scripting features will be available for 800 Euros.
(HardMac.com)
- 200 Euros for the “Home” version
- 400 Euros for a version between “home” and “Pro”, it will feature HDTV support as well as iApps clones.
- 650 Euros for the “Pro” version
- A version dedicated for Small Business, adding some automatic backup and scripting features will be available for 800 Euros.
(HardMac.com)
Te lasa nervii…
tre sa scoata bani pentru a plati DEVELOPERS, DEVELOPERS, DEVELOPERS, DEVELOPERS, DEVELOPERS, DEVELOPERS, ...., DEVELOPERS.